Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332540 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roch6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: 1257 AD
    « Odpowiedź #1155 dnia: Grudnia 07, 2017, 18:37:09 »
    Dzięki mogart:) włąśnie ściągnąłem notepad++

Słowo "Rodzina" Guelfi czy Gibelini zastąpiłem słowem "Ród".

Co do  miast to nie będę zmieniał nic poza ich prawdziwymi nazwami. Ale ich położenie? Na przykład Rewolucja francuska to nic w porównaniu z tym co się dzieje na mapie Francji w grze. To tak jakby u nas Kraków leżał na pomorzu, Wrocław w miejscu Suwałk a Szczecin gdzieś obok Krosna...

Nie mogę znaleźć tekstu z menu opcji decyzji będąc wcielonym do armii (np. Templariuszy w Królestwie Jerozolimskim.) Chciałbym to zmienić na język polski. Pomoże ktoś???
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2017, 11:05:34 wysłana przez Roch6 »

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #1156 dnia: Grudnia 13, 2017, 08:08:49 »
    Widzę, że temat ciągle żyw. Jak będę mieć wolną chwilę to wrzucę kolejną wersję spolszczenia. Miło by było gdybyście wypisali rażące błędy lub gafy językowe. Spolszczenie tworzę zupełnie sam i błędy to rzecz normalna. ;)
    (click to show/hide)

Offline Roch6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1157 dnia: Grudnia 13, 2017, 09:36:34 »
    Rażącego nic nie znalazłem a nawet jeśli jest coś nie tak ze składną to i tak lepsze to niż po angielsku...

Szukam i nadal nie mogę znaleźć tekstu z menu gdy bohater wcielony jest do czyjejś armii.

Offline Hawriił

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1158 dnia: Grudnia 13, 2017, 11:36:22 »
    To musisz wejść w główne pliki dialogów samego moda w którym występują kody typu "0000000000000089789687687576576567567" i po iluś podobnych wierszach znajdujesz dialog. Potem przenosisz nazwę funkcji dialogowej do spolszczenia i po "|" dajesz polską wersję. Jest to trochę czasochłonne, ale o ile pamiętam tłumaczyłem dialogi po wcieleniu do armii. Możliwe, że nie wrzuciłem nowej wersji spolszczenia z tym.
    (click to show/hide)

Offline Roch6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1159 dnia: Grudnia 13, 2017, 16:52:39 »
    To musisz wejść w główne pliki dialogów samego moda w którym występują kody typu "0000000000000089789687687576576567567" i po iluś podobnych wierszach znajdujesz dialog. Potem przenosisz nazwę funkcji dialogowej do spolszczenia i po "|" dajesz polską wersję. Jest to trochę czasochłonne, ale o ile pamiętam tłumaczyłem dialogi po wcieleniu do armii. Możliwe, że nie wrzuciłem nowej wersji spolszczenia z tym.

Szukałem w wielu plikach i poza oczopląsem nie znalazłem nic.

W komentarzu winrar napisane jest   "By spolszczenie działało trzeba poprawnie wykonać kroki instalacji zamieszczone niżej:

1. Folder "pl" przenosimy do | Sands of Faith --> languages
    2. Plik "font_data.xml" przenosimy do | Sands of Faith --> Data i podmieniamy.

Dla ciekawskich - plik z punktu drugiego jest obowiązkowy, bez niego nie działają nam polskie znaki oraz nie wyświetlają się teksty."

Tylko gdzie jest ten Sands of Faith ???
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2017, 20:37:28 wysłana przez Roch6 »

Offline Hawriił

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1160 dnia: Grudnia 14, 2017, 11:11:10 »
    Szukałem w wielu plikach i poza oczopląsem nie znalazłem nic.

W komentarzu winrar napisane jest   "By spolszczenie działało trzeba poprawnie wykonać kroki instalacji zamieszczone niżej:

1. Folder "pl" przenosimy do | Sands of Faith --> languages
    2. Plik "font_data.xml" przenosimy do | Sands of Faith --> Data i podmieniamy.

Dla ciekawskich - plik z punktu drugiego jest obowiązkowy, bez niego nie działają nam polskie znaki oraz nie wyświetlają się teksty."

Tylko gdzie jest ten Sands of Faith ???

Pobrałeś spolszczenie do Sands of Faith - to jest inna modyfikacja.
    (click to show/hide)

Offline Roch6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1161 dnia: Grudnia 14, 2017, 23:37:25 »
    No to mnie zaraziłeś następnym modem

Pobrałem moda Sands of Faith i wszystko wyglądało normalnie lecz po wypakowaniu spolszczenia zniknęły dosłownie wszystkie teksty. Nie zwróciłem wcześniej uwagi ale w  "language" nie ma pliku "eng" a pozostaje jedynie "pl" i "redme" z informacją że tu można dodawać innojęzyczne pliki.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2017, 09:02:31 wysłana przez Roch6 »

Offline Hawriił

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1162 dnia: Grudnia 15, 2017, 09:06:47 »
    Tak jakby zniknęły Ci teksty, bo nie dodałeś fonta który jest potrzebny do wyświetlenia polskich tekstów.
    Tekst z mojego rara: 2. Plik "font_data.xml" przenosimy do | Sands of Faith --> Data i podmieniamy.
    Jeśli tego nie zrobiłeś to nie zadziała. ;)

(click to show/hide)

Offline Roch6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1163 dnia: Grudnia 15, 2017, 13:58:04 »
    Tak jakby zniknęły Ci teksty, bo nie dodałeś fonta który jest potrzebny do wyświetlenia polskich tekstów.
    Tekst z mojego rara: 2. Plik "font_data.xml" przenosimy do | Sands of Faith --> Data i podmieniamy.
    Jeśli tego nie zrobiłeś to nie zadziała. ;)

Drugi raz zrobiłem to samo i znów nie ma żadnych, polskich jak i angielskich tekstów.
    Wypakowałem plik "pl" do Sands of Faith\Language
    plik "font_data.xml  do \Sands of Faith\ data   ,zawierającym ok 195mb zamieniłem  inny który pojawił się w opcji zapytania o wymianę gdzie po sprawdzeniu jest faktycznie w tym miejscu i nic. Odpalam grę i puste menu.

Może pobrałem nie tą wersję gry. mam v2.1
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2017, 10:03:57 wysłana przez Roch6 »

Offline Grisza

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1164 dnia: Grudnia 25, 2017, 16:00:51 »
    Witam mam pytanie czy wie ktoś gdzie mogę zrekrutować mongolskich wojowników?
    Jeśli nie możesz biec idź, jeśli nie możesz iść czołgaj się ale mimo wszystko posuwaj się naprzód.

Offline Roch6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1165 dnia: Grudnia 26, 2017, 23:43:24 »
    w sumie to też mam ich tylko dwóch Ganbataar z menu rekrutacji towarzyszy a Narannbatar po tym jak wysłałem innych na misje dyplomatyczne został wcielony z tego samego menu.. Reszty mongołów szukam...

Chyba że chodzi Tobie o zwykłych wojowników to tereny złotej ordy czyli w pobliżu północnych wybrzeży morza czarnego i tereny khanatu mongolskiego czyli połódniowe tereny wybrzeża tego samego morza (dzisiejsza Turcja)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2018, 23:25:54 wysłana przez Roch6 »

Offline Karaswariat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1166 dnia: Stycznia 05, 2018, 22:05:33 »
    IDZIE SCIAGNAC JEZYK POLSKI?

Offline Roch6

• Użytkownik

Offline seba2417

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1168 dnia: Stycznia 30, 2018, 17:36:35 »
    Witam, pobrałem wczoraj moda i spolszcenie i mam pytanko. Co wybrać na początku, tam jest chyba coś o jednostkach o ile sie nie myle i jest "kontynuuj"? I co to zmienia?

Offline seba2417

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1169 dnia: Lutego 02, 2018, 20:03:49 »
    Mam własne królestwo i niech mi ktoś powie jak mieć własnych wasali?