Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 331900 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Taki menel.
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #840 dnia: Września 17, 2014, 16:23:22 »
    Z tego co pamiętam musisz posiadać własną wioskę i zrekrutować tych swoich bohaterów-szlachciców w opcji urządź łowy czy coś w tym stylu. Dość dawno grałem w tego moda, więc mogę się jednak mylić.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #841 dnia: Września 17, 2014, 17:02:47 »
    Istnieje kompletne spolszczenie do moda?

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #842 dnia: Września 17, 2014, 17:45:05 »
    Istnieje kompletne spolszczenie do moda?
    jak znajdziesz to daj znać

Offline czarekpiotrek2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #843 dnia: Listopada 23, 2014, 16:26:23 »
    działa spolszczenie na nativa?
    Działa na wersji 1.160?

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #844 dnia: Listopada 24, 2014, 15:52:54 »
    Ja mam takie małe 2 pytanka.
    Dlaczego podczas walki konnica stoi w miejscy nawet jak dałem rozkaz do ataku.
    Jak zbudować zamek.
    Co to za wioski które znikają.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2014, 19:24:02 wysłana przez mk1 »

Offline Rzepson

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #845 dnia: Listopada 26, 2014, 07:01:31 »
    Mam pytanie... Da się jakoś zbudować wioskę? Ale tak bez niczego-bez królestwa,bez posiadania zamku? A jeżeli się da ale na innych warunkach to jak to zrobić?
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #846 dnia: Listopada 27, 2014, 15:49:07 »
    mk1
    1. Jest w formacji. Te mają charakter stricte defensywny. Wybierz komendę ataku za pomocą F1 + F3.
    2. Budujesz manor (dwór) w wiosce. Potem (też w oknie wioski) rozudowujesz fortyfikacje dworu. Ale - z góry zaznaczam - będzie cię to kosztować sporo, 10 tyś. za dwór i 80 tyś. (o ile pamiętam) za przekształcenie dworu w zamek. Ponadto, budowa zajmuje długo, a w garnizonie zamku jest niewielki oddział pod komendą lokalnego wiejskiego idioty. Musisz od zera powołać w nowym zamku garnizon, a AI traktuje ów zamek jak idealny cel. Korzyścią z posiadania zamku (nazwanego "x castle", x = nazwa wioski, w której budowałeś dwór) jest to, że podlega mu ta wioska, w której zdecydowałeś się go zbudować. Niestety (w przeciwieństwie do dworów), własny zamek można zbudować tylko raz/grę. Przy czym, zbudowany dwór zostaje, po prostu blisko dworu i wsi pojawia się ów zamek.
    3. To są dwory. Ich budowę zleca się w wiosce/mieście - bazowo kosztują 10 tyś. talarów. Można je rozwijać, z czasem skutecznie zastępują miasta jako źródło towarów potrzebnych graczowi. Można mieć tylko 1 (słownie - jeden) dwór/wieś lub miasto.
    Rzepson
    Nie. Możesz tylko zbudować dwór i zamek, ale tylko pod warunkiem, że masz własną wieś/miasto.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #847 dnia: Listopada 27, 2014, 19:27:45 »
    mk1
    1. Jest w formacji. Te mają charakter stricte defensywny. Wybierz komendę ataku za pomocą F1 + F3.
    2. Budujesz manor (dwór) w wiosce. Potem (też w oknie wioski) rozudowujesz fortyfikacje dworu. Ale - z góry zaznaczam - będzie cię to kosztować sporo, 10 tyś. za dwór i 80 tyś. (o ile pamiętam) za przekształcenie dworu w zamek. Ponadto, budowa zajmuje długo, a w garnizonie zamku jest niewielki oddział pod komendą lokalnego wiejskiego idioty. Musisz od zera powołać w nowym zamku garnizon, a AI traktuje ów zamek jak idealny cel. Korzyścią z posiadania zamku (nazwanego "x castle", x = nazwa wioski, w której budowałeś dwór) jest to, że podlega mu ta wioska, w której zdecydowałeś się go zbudować. Niestety (w przeciwieństwie do dworów), własny zamek można zbudować tylko raz/grę. Przy czym, zbudowany dwór zostaje, po prostu blisko dworu i wsi pojawia się ów zamek.
    3. To są dwory. Ich budowę zleca się w wiosce/mieście - bazowo kosztują 10 tyś. talarów. Można je rozwijać, z czasem skutecznie zastępują miasta jako źródło towarów potrzebnych graczowi. Można mieć tylko 1 (słownie - jeden) dwór/wieś lub miasto.
    Dzięki

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #848 dnia: Grudnia 04, 2014, 00:29:56 »
    Grałem kiedyś w tego moda bez zarzutu. Tym razem mam problem, denerwujący i nie logiczny: grałem jako najemnik Crusader States. Po "dorobieniu się" dołączyłem do Polish Principalities - i tu mam problem przy grabieniu wrogich wiosek, w trakcie tejże akcji "dolatuje" któryś z lordów polskich i przerywa mi grabienie (włącza się okno dialogu). Gdy anuluję akcję "lootingu", dany lord wleczę się za mną NIE WIEM PO CO.

Offline WarHammster

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Blog modelarski Chomika
    « Odpowiedź #849 dnia: Grudnia 05, 2014, 15:04:21 »
    Masz tak za każdym razem? Ja miałem coś podobnego na Native. Nie mogłem odczepić się od innych lordów. Przylatywali do mnie jak muchy do lepu. Wczytałem grę z innego zapisu i problem znikł.

Offline MetaliGray

• Użytkownik
    SPOLSZCZENIE DO 1257 AD
    « Odpowiedź #850 dnia: Grudnia 10, 2014, 13:25:59 »
    Jest jakieś pełne spolszczenie do 1247 ? Nie wiem czy ten wątek w dobrym dziale umieściłem ale jestem nowy :(
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2014, 14:20:32 wysłana przez MetaliGray »

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    Odp: SPOLSZCZENIE DO 1247 AD
    « Odpowiedź #851 dnia: Grudnia 10, 2014, 14:27:07 »
    Nie widziałem takowego. Sam mógłbym rozpocząć nad spolszczeniem robotę, jakbym miał czas :)

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline MetaliGray

• Użytkownik
    Odp: SPOLSZCZENIE DO 1257 AD
    « Odpowiedź #852 dnia: Grudnia 10, 2014, 16:31:22 »
    Byłbym bardzo wdzięczny , ponieważ mod jest dobry a jest wykonany w ojczystym języku twórcy a mój angielski jest jak twój mongolski ;)

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #853 dnia: Grudnia 12, 2014, 19:09:37 »
    Masz tak za każdym razem? Ja miałem coś podobnego na Native. Nie mogłem odczepić się od innych lordów. Przylatywali do mnie jak muchy do lepu. Wczytałem grę z innego zapisu i problem znikł.

Zadziałało. Co prawda musiałem "cofnąć się" ponad 100 dni czasu gry ale problem zniknął.

Offline BeZcZeL

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #854 dnia: Grudnia 14, 2014, 10:04:12 »
    Da ktoś linka do pełnego spolszczenia??