Cóż... mam ok. 150 dzień i nie zauważyłem żadnych bugów związanych z morale. Dla pewności sprawdźcie w raportach, bo możliwe, że macie za małą umiejętność "Przywództwo" (ang. "Leadership"). Ja mam 5 i to w zupełności wystarcza na morale ok. 90 w 100-120 os. oddziale.
Mam parę pytań. Chciałbym założyć własne królestwo i szczerze mówiąc nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Z tego co wyczytałem muszę mieć wysoką renomę, honor, prawo do rządzenia, pieniądze i dobre relacje z lordami, których chcę przekabacić na swoją stronę. Obecnie zająłem się zarabianiem pieniędzy jako najemnik i mam już 61 000 monet. Anglia, dla której walczę, wygrywała wojnę z Galią, lecz przyłączyła się Szkocja i Walia po stronie przeciwnika i zaczynają się problemy. Wiem, że to dopiero początek i na razie przy honorze 0 i renomie 150 nie mam szans nawet na zostanie wasalem, ale chciałbym już zacząć się przygotowywać.
Pytania:
1. Ile potrzebuję pieniędzy?
2. Gdzie sprawdzić jakie mam obecnie prawo do rządzenia (szukałem w raportach i menu obozu).
3. Jak je zdobyć (nie mam dostępnych dialogów u najemnych towarzyszy).
4. Jak zwiększyć honor?
Z góry dzięki.
EDIT:
W sumie jak tylko dołączyłem do królestwa jako wasal zaczęły miałem kłopoty z morale. Ludzie, mam +75 morale za przywództwo, +50 to podstawowe, z +20 za jedzenie. Daje to +145 morale. Ale co mi po tym, jak mam ok. -100 do morale za wielkość oddziału. To jest jeszcze jako taki poziom, ale gdy dostanę od -20 do -60 za niedawne wydarzenia, zaczynają się masowe dezercje.
W następnym updacie powinni to zbalansować.
Przebyłem pół Europy w poszukiwaniach w miarę prosperującego miasta. Każde miasto na Wyspach Brytyjskich, we Francji, w Świętym Imperium Rzymskim, w teraźniejszych Włoszech, w Dynastii Hasfidów, Marnidów i w Hiszpani było bardzo ubogie. Nie miałem nawet gdzie jedzenia kupić. Tylko Polska jakoś się trzymała. Moim zdaniem koniunkturę też trzeba poprawić.
Przebywając pół Europy próbowałem również sprzedać moich 75 więźniów. Niestety nie udało mi się znaleźć w żadnej tawernie handlarza niewolników. Gdy dostałem osiągnięcie za odwiedzenie wszystkich miast Calradii grając w tego moda, zrozumiałem, że najprawdopodobniej częstotliwość pojawiania się handlarza w miastach jest taka sama jak w Native. Jeśli mam rację, to też należałoby naprawić.