Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 333788 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #780 dnia: Kwietnia 17, 2014, 09:32:49 »
    Towarzysze mogą to robić, nie wasale.

Offline historia123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #781 dnia: Kwietnia 17, 2014, 11:20:03 »
    Aha, ale nie mam takiej opcji dialogowej u moich towarzyszy ;/

Offline piotreek100

• Użytkownik
    « Odpowiedź #782 dnia: Kwietnia 17, 2014, 13:53:48 »
    http://scr.hu/1tlg/68tyb

jak to naprawić?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #783 dnia: Kwietnia 17, 2014, 15:19:40 »
    Reinstaluj moda

Offline kener

• Użytkownik
    « Odpowiedź #784 dnia: Kwietnia 19, 2014, 15:55:22 »
    Witam,
    mam mały problem.
    Zacząłem grać w tego moda, ale z początku jest bardzo ciężko. Jakoż iż pierwszy raz w niego gram to standardowo zrobiłem sobie 'ludka', wybrałem przynależność do Polski i dostałem jakąs wioche i gra się rozpoczeła. Zauważyłem, że moge rekrutować wojsko w swojej wsi i najemników z miast, po 3000 za grupe. W tym sęk, że ci najemnicy nie są specjalnie silni, Ci wyszkoleni z mojej wsi są o wiele lepsi. Wyszkoleni - mam na myśli gdy sa po paru awanasch.

I tu zaczynają sie schodki, gdyż chciałbym jak najszybciej rekrutować tylko swoich, ale do tego potrzebuje więcej włości. Pieniądze także by sie przydały. Tak więc tu rodza się pytania.

Jak szybko zarobić?
    Z kim na począrku walczyć?
    Słyszałem, że można budować zamki. Jak? Co to daje?
    Także można coś robić z tymi 'manorami'. Jak? Co to daje?
    Co ogólem budować we wsiach/manorach/zamkach/miastach by móc werbować więcej i leszpe wojska na starcie?
    I ostatnie - czy jest jeszcze jakiś inny sposób werbowania na początku gry niż ten z mojej wsi i z miast? Może coś w tawernach?

Dziękuje.

@edit:
    Nikt nie wie? :(
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2014, 19:52:00 wysłana przez kener »

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #785 dnia: Kwietnia 22, 2014, 19:45:08 »
    1 - powiem, że nie wiem (no chyba, że ctrl+x, ale popsujesz sobie zabawę). Trzeba inwestować w rozwój swoich włości, rozwijać wieś, manor i zamek oraz standardowo jak w WB inwestować w miastach w farbiarnie. Farbiarnie radzę budować z dala od swych włości, bo w wypadku wojny z państwem, w którym masz inwestycje zyski z niej spadną do zera.
    2 - Z kim walczyć, jeżeli jesteś wasalem to specjalnego wyboru nie masz, walczysz wraz ze swoim królem, przeciwko którym on walczy. Dodatkowo tępisz rabusi i inną hałastrę. Wprawdzie zyski z tego marne, ale rośnie honor i morale.
    3 - kwestia zamku. Grałem początkowo też, jako wasal Księstwa Polskiego i rozwijałem manor Czersk. Sam nie wiem jak to się stało, ale gdy manor osiągnął wysoki poziom rozwoju obok powstał Zamek Czersk.
    Korzyść z tego powstałego zamku jest taki jak z normalnego z tym wyjątkiem, że dochód z niego jest dwa razy większy.
    4 - Jeżeli chodzi o manor to tak jak pisałem wyżej. Dodatkowo manor w zależności od stopnia rozwoju daje dochód, który gromadzony jest na koncie manoru i można złoto tam gromadzone odebrać w każdym momencie. W manorze są dwa magazyny magazyn własny (twój) i manoru (na prezenty), bo możesz zdecydować, aby wytwarzane dobra były (jest opcja u rzemieślnika, że chcesz, aby forma jego podatku była w naturze a nie w pieniądzach) składowane w tym magazynie. U rzemieślników (najpierw musisz ich nająć) możesz kupić taniej wiele towarów oraz takie towary (np. zbroje, konie), jakich nie ma w sklepach.
    U marszałka w manorze możesz stworzyć patrol, który będzie wykonywał twoje polecenia (podążał za tobą lub patrolował wyznaczoną okolicę) jednak trzeba z tym ostrożnie, bo utworzenie takiego oddziału wiąże się ze spadkiem koniunktury manoru, co związane jest z spadkiem zysku, jaki z niego otrzymujesz. To jest realistyczne, bo jak weźmiesz rekrutów z manoru to automatycznie spada produkcja i dochód.
    5 - Aby na starcie mieć lepsze wojska to chyba nie ma takiej możliwości. Musisz po prostu rozwijać swoją postać (honor i reputację) oraz inwestować w zamek, wieś, manor.
    6 - W tawernach nie ma rekrutacji, najemników werbujesz w menu miasta. W zamkach najmujesz konnych a w wioskach pieszych.

Ps. Pomyłka w tawernach rekrutujesz najemników, ale są bardzo słabi. Moim największym problemem w początkowej fazie gry to był bardzo szybki spadek morale oddziału. W zasadzie prawie cały czas musiałem siedzieć za przeproszeniem w burdelu lub w kościele :)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2014, 19:17:21 wysłana przez Scoot »

Offline Exedras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #786 dnia: Maja 01, 2014, 11:56:19 »
    Jest jakieś aktualne spolszczenie?

Offline Sleju

• Użytkownik
    1257 problem podczas ładowania gry
    « Odpowiedź #787 dnia: Maja 22, 2014, 09:59:21 »
    Podczas ładowania gry wyskakuje mi błąd get_object failed for texture: arabian_armor_a_specular 

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    Odp: 1257 problem podczas ładowania gry
    « Odpowiedź #788 dnia: Maja 22, 2014, 10:01:32 »
    Widac niemasz jednej textury w pliku gry.
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Sleju

• Użytkownik
    « Odpowiedź #789 dnia: Maja 22, 2014, 10:03:50 »
    Mógłby ktoś mi ja wstawić na rapida lub gdziekolwiek??

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #790 dnia: Maja 22, 2014, 14:26:56 »
    Po prostu reinstaluj grę, skoro nie ma 1 textury to może ich nie być więcej

Offline CremoN

• Użytkownik
    [MOD] 1257 AD Pomoc
    « Odpowiedź #791 dnia: Maja 28, 2014, 15:30:16 »
    Witam,

Szukam i szukam tak po internecie i znaleźć nie mogę nigdzie tego.
    1. Podobno da się wybudować samemu swój własny zamek. Powie mi ktoś jak to zrobić?
    2. Czy istnieje pełne spolszczenie tego moda? Na Youtub'ie widziałem, że istnieje ale nie potrafię go namierzyć. Znalazłem jedno spolszczenie ale niestety spolszczenia jest około 50% tylko.

Offline mw609

• Użytkownik
    « Odpowiedź #792 dnia: Maja 29, 2014, 08:22:01 »
    1. Masz na tej stronie.....
    2. Masz na poprzedniej stronie.....

Offline Virhven

• Użytkownik
    « Odpowiedź #793 dnia: Czerwca 03, 2014, 12:37:01 »
    Dołączam się do pytania, u kogo zrobić manor, bo z tego postu wiem tylko jak go rozwinąć, a szukałem po wsi npc i nie znalazłem...

Offline mw609

• Użytkownik
    « Odpowiedź #794 dnia: Czerwca 04, 2014, 09:17:30 »
    Manor jest obok wsi (musisz podejść żeby go widzieć). Do zamku się ulepsza po wybudowaniu wszystkich ulepszeń we wsi (to za chyba 33 tysiące), nie wiem czy też nie są wymagane wszystkie ulepszenia w "manorze", bo ja miałem wszystkie.