Siema
W tego moda grałem chwilkę i mam parę pytań co do rozgrywki.
1. Wybrałem na początku służbę w Królestwie Polskim i na wstępie mam z każdym lordem do -5 w relacjach i nie dostaje żadnych zadań z czego t wynika ?
2. Nie mogę rekrutować wojsk w wioskach, odwiedziłem każdą polską wieś. Rekrutacji mogłem dokonać tylko w miastach za 3k waluty, gdzie można za rekrutować wojsko ?
Wynika to ze sposobu gry jaki wybrałeś. Jesteś częścią drabiny feudalnej. Zostałeś wasalem króla Polski. W zamian za to otrzymałeś wioskę jako lenno. W związku z czym tylko tam możesz rekrutować jednostki (jeśli chodzi o wioski). Rekrutujesz tzw. lance. Są to wyszkolone grupy jednostek. Ich liczebność i jakość zależą od stopnia rozwoju twojego lenna. W każdym mieście możesz nająć grupę najemników, właśnie za 3k.
Zadań od innych lordów nie otrzymujesz, ponieważ jesteś członkiem ich grupy. To po pierwsze. Po drugie masz z nimi za niskie relacje. Musisz je poprawić. Najszybciej będzie walczyć i wygrywać z wrogami państwa. Zawsze możesz poprzeć kogoś na marszałka królestwa (+3)
Error loading postFX shaders:
Make sure you have the latest DirectX Runtime Library installed
Błąd podczas ładowania cieni. Upewnij się, że masz aktualne biblioteki DirectX. W moim przypadku musiałem zmienić DirectX na wersję 7. Na wersji 11 gra się strasznie muliła.