Hej, mam podobny problem, lub bardziej zaawansowany.
Mod 1257 AD 0.97 beta + pacht 0.97.1 (wersja 1.54 - podejrzewam że to kwestia tej wersji mi wszystko psuje ale nie mam pewności)
Gra niby działa dobrze ale... Wywala mi gra na pulpit, na dwa sposoby:
1. Tradycyjnie jak stoczę jedną bitwę, a następnie spróbuje wejść w menu => "zapisz jako" - klikam i wywala ( jak kliknę samo zapisz to zapisuje i działa dalej)
2. Pogram trochę i wyjdę do menu startowego i spróbuje wczytać zapisaną grę, a dokładnie klikam "wczytaj" i też wywala.
Jest jeszcze czasem 3 problem, textury mi się chrzanią i też wywala, ale nie zawsze.
Próbowałem jak kolega napisał, niestety nie pomaga, do tego potwornie długo mi wczytuje grę, w każdej postaci.
Dodam że jak gram w M&B Warband absolutnie nie mam takich problemów, gra działa na wysokich detalach, wszystko szybko jest wczytywane i textury działają ok ;)
Gra jest epicka i będę wdzięczny za każdą pomoc
**** Najdłuższy post :P ***** problem rozwiązałem, więc jeśli ktoś ma podobne problemy niech zrobi to co jest napisane tutaj:
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.htmltorpeda1212 zrób to co jest w punkcie 1.
mi też nagle zaczęło wywalać z bitew - myślałem że save się zwaliła ale op zabiegu systemowym w booting file to też przestało mi wywalać.
pozdr.!