Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dyskusje o fantasy  (Przeczytany 4536 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xarxes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dyskusje o fantasy
    « dnia: Kwietnia 27, 2010, 10:15:23 »
    Założyłem temat bo jeszcze takiego nie było i fajnie jest prowadzić dyskusje o rasach fantasy.

Jakie są wasze ulubione rasy fantasy? Moja ulubiona rasa to krasnoludy, a wasze? Podzielcie się opiniami!

Pewnie za chwile jaiś mod zamknie temat i powie że jest już taki.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2010, 10:21:39 wysłana przez proud »

Offline Stygion

• Użytkownik
    Odp: Dyskusje o fantasy
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 27, 2010, 10:44:35 »
    Dobrze, możliwe że ciekawy temat i można go w odpowiedni sposób rozwinąć.
    Natomiast może byś napisał coś więcej niż krótka informację na temat z jakiego powodu lubisz Krasnoludy.

Moją ulubioną rasą w świecie fantasy są Halfingi, tudzież Hobbity inaczej znane Niziołki ;)
    A z jakiego powodu, rasa jest ciekawa ponieważ nie pozorna, a przez co ma praktycznie wrodzony dar aby stworzyć takie postacie jak złodziej czy łotrzyk.
    Moja postać w "Młotku" nazywała się - Udo ;) zaczynała jako drobny złodziejaszek, a kończąc jako zabójca na zlecenie.

Swoją droga każda rasa ma swoje plusy i minusy i każda powinno się w inny sposób prowadzić.

Offline Xarxes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 27, 2010, 10:59:14 »
    z jakiego powodu lubisz Krasnoludy

Zależy w jakiej grze bo na przykład w LOTR BFME2 to była moja ulubiona rasa, w warhammerze online są wykonane bardzo klimatycznie i akurat krasnoludy w tej grze podobają mi sie bardzo, natomiast w WoWie uważam że są zrobione na odpierdziel już, blood elfy wyszły lepiej, w Neverwinter Nights 2 i Dragon Age krasnoludy są zrobione podobnie i według mnie najlepiej (rżną się do bitwy, lubią piwo itp. (patrz (DA)Oghren i (NVN2)Khelgar) i też są bardzo dobrze według mnie zrobione. Wszystkie krasnoludy w każdej grze są zrobione podobnie i mają podobną kulturę.Ogólnie lubie krasnoludy dlatego że, w bitwie czują sie jak ryba w wodzie, lubią sobie wypić, drwij sobie z nich że są małe ale jak ci przywalą to nie wstaniesz, doskonale radzą sobie w płatnerstwie, mają powalające teksty jak na przykład Oghren z Dragon Age albo Khelgar z Neverwinter Nights 2 i co najważniejsze bardzo, bardzo dobrze walczą i za to je właśnie uwielbiam.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2010, 11:10:53 wysłana przez Xarxes »

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 27, 2010, 11:18:12 »
    Wydaje mi się, że Stygionowi chodziło o to prawdziwe RPG - Warhammer nie na komputerze ;)
    Moją ulubioną rasą zawsze były elfy, głównie za ich tajemniczość. W każdym fantasy inaczej się prezentują, ale za każdym razem w pewnym stopniu przypadały mi do gustu.  

Offline Stygion

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 27, 2010, 11:28:51 »
    Krzysioo dokładnie.
    Rpg - fabularne przekładam ponad wszystkie Mmorpg czy jak to się piszę i Rpg typu baldur i dragon age.
    A z jakiego powodu.
    Gracza nie ogranicza nic prócz mechaniki gry która i tak zawsze można nagiąć za zgoda MG.
    I wówczas człowiek może udowodnić jak wielka jest jego inwencja :)

Offline Vernon Roche

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 01, 2011, 22:22:48 »
    Szczerze i bez owijania w bawełnę wybiorę krasnoludy. Dlaczego? - Uwielbiam je za dość specyficzne poczucie humoru, a że przepadam także za takim typem uzbrojenia (topory i młoty przeważnie) wybiorę właśnie tą rasę.
    Si vis pacem para bellum.

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 02, 2011, 19:11:46 »
    E tam najlepsza rasa to Sayanie :D
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 02, 2011, 22:15:40 »
    Elfy, bo elfki to zawsze niezłe szprychy :D
    Sława!

Offline Axan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • >:C
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 03, 2011, 11:30:44 »
    Elfki a nie elfy ;d Krasnoludy FTW!

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 03, 2011, 11:36:12 »
    Elfy - ale z sagi Sapkowskiego.

Nie Scoiat'el, ale prastare. Pełne dumy, górujące nad człowiekiem... Tak.

Scoiat'el to tylko wrak elfów, a jeśli już miałbym wybierać rasy z czasów współczesnych Geraltowi - złote smoki. Wymierający gatunek, jednak, w przeciwieństwie do elfów, próbujący jakoś się przystosować...
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 03, 2011, 12:01:51 »
    Elfy. Dlaczego? Otóż są majestatyczną rasą sztukmistrzów. Czczą naturę i się z nią zespalają zamiast ją niszczyć. Mają wrodzony talent do magii, są piękne. Poza tym zawsze w walce przedkładałem zręczność i umiejętności nad brutalną siłę. Są mistrzami łucznictwa, pełni dumy i piękna nie tylko zewnętrznego, ale i wewnętrznego. Najlepszy przykład to elfy z sagi Sapkowskiego oraz ze świata Tolkiena. Elfy zawsze darzę sympatią od startu, w każdym świecie. Jeśli już mam farta i zamiast samemu robić sesję gram jako gracz to gram Elfem magiem albo droidtem :D

@DOWN:To z ,,Asterix I Obelix Misja Kleopatra".Jeden Egipcjanin się tak przejęzyczył. Chciał powiedzieć ,,Druid" a powiedział ,,droidt"

@2DOWN: Nie literówka tylko specjalnie zrobione. Zarówno w filmie jak i u mnie :D.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2011, 14:11:15 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Axan

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • >:C
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 03, 2011, 13:24:20 »
    Droidem? jakaś nowa klasa? A ja jeśli już gram w sesji to moją postacia jest człowiek/krasnolud wojownik/berserker itp. Krasnoludy lubię ponieważ najczęściej lubię pić piwo i mają poczucie humoru.

Offline Vernon Roche

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 03, 2011, 13:53:31 »
    No i wszystko jasne :D Mała literówka a jaka różnica.
    Si vis pacem para bellum.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 03, 2011, 17:11:49 »
    To ja będę inny. Niezależnie od systemu to zawsze jak mogę grać jako gracz(najczęściej mistrzuję) to wybieram człowieka. Jakoś nie mogę się wczuć w inne rasy. Elfy? To dumna, tajemnicza rasa nie dałbym rady dostatecznie się wczuć w niego. Krasnolud? To waleczna i dumna rasa. Także nie dałbym rady dość dobrze nim grać. A człowiek? Tu nie ma zbytnio utrudnień, zawsze sobie myślę jak gram człowiekiem."Postępuje tak w grze jakbym to ja w rzeczywistości robił" Mniej więcej polega to na tym ze nie rzucam się na trolla sam wiedząc że mnie może jednym ciosem zabić. Tak tak, gram w młotka i parę razy jako gracz miałem niemiłe przeżycia...zabiło mnie pięć goblinów. Furia Ulryca  za często gobasom wypadała. Innym razem zginąłem przejechany karocą...nie miałem już PP i byłem ciężko ranny, kręgosłup nie wytrzymał.
    Ale odbiegłem od tematu, człowiek to mój NR.1 w fantasy, co nie oznacza że nie lubię innych ras, wręcz przeciwnie, ale każdy ma swoje zdanie ;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 03, 2011, 19:57:11 »
    Ulubiona rasa? Ludzie, oczywiście!
    A najbardziej pociąga mnie połączenie ludzi i nieumarłych... czyli oczywiście nekromanci.
    Dlaczego? Otóż ludzie po prostu sa najlepszy. Dominująca rasa, o której... a co ja się będę rozwodził, wszyscy wiemy jacy jesteśmy.
    Elfy? Górnolotne szyszki, tak często patrzą w niebo, że potykaja się o wystające korzenie. Jak dla mnie do rezerwatu.
    Krasnoludy? Gburowate krasnale, podoba mi się ich styl życia, wieczna gonitwa za złotem i piwskiem, a także sprośne kawały. Lubię ich :)

To takie chyba najbardziej znane, nie chce mi sie opisywac za i przeciw kazdej rasy fantasy ;p