Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prawo do rządzenia  (Przeczytany 40468 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dunio

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Prawo do rządzenia
    « dnia: Kwietnia 08, 2010, 21:19:31 »
    Wielu graczy denerwuje ta opcja ,mam z tym problem ponieważ mam już dużo , a nikt nie uznaje mnie z monarchę oprócz moich lordów . Sułtan Hakim z którym mam relacje 37 też mnie nie uznaje ,a i jak nakłaniać tych lordów (po takim czymś też dodaje trochę punktów) bo mam 2 z którymi miałem relacje na 0 i są moimi lordami a tacy co mają 20 nie chcą -,-

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Prawo do rządzenia
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 08, 2010, 21:25:23 »
    Wielu graczy denerwuje ta opcja ,mam z tym problem ponieważ mam już dużo , a nikt nie uznaje mnie z monarchę oprócz moich lordów . Sułtan Hakim z którym mam relacje 37 też mnie nie uznaje ,a i jak nakłaniać tych lordów (po takim czymś też dodaje trochę punktów) bo mam 2 z którymi miałem relacje na 0 i są moimi lordami a tacy co mają 20 nie chcą -,-

Dam ci kilka sposobów:

-Zlecanie misji towarzyszom ( masz odpowiedni opcje dialogowe)
    -Okazanie dobrej woli jako monarcha monarsze ( Zgadzają się przeważnie tylko wtedy jak frakcja z którą chcesz zawrzeć ten jakby pakt, ma wojnę z tą samą frakcją jaką prowadzisz wojnę)
    -Zawarcie rozejmu, z danym państwem ( Jeśli zawrze z tobą sojusz i uzna cię jako zagrożenie to zyskujesz szaczuna xD)

A czemu jedni lordowie tak a drudzy nie?

Wpływa na to kilka opcji:

-Twoja siła wojskowa, jeśli jesteś słaby masz mniejszą szansę że się dołączą
    -Twoje prawo do tronu
    -Zatargi, danego lorda z królem jego frakcji, jeśli bardzo nie lubi dany lord, swojego suzerana to masz dużą szansę że dołączy do Ciebie, nawet jak masz z nim na minusie, A jeśli lord ma z tobą stosunki na plusie ale ubóstwia swojego władce to raczej nikłe szansę aby się do Ciebie dołączył.
    -Jaki kit im wcisniesz, jedni są łasi na lenna drudzy łapią teksty typu " będę szanował starożytne prawa"

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 08, 2010, 21:45:02 »
    O ten rozejm to chodzi o to że jeżeli mam przypuśćmy z Chanatem  wojnę i wysyłam towarzysza z prośbą  o pokój , to w tedy rośnie ,a z Lordami mam problem bo nie wiem który co lubi można to jakoś od nich wydobyć?
    A i ile trzeba mieć tego Prawa do rządzenia żeby inni akceptowali mnie jak monarchę oraz kiedy wysyłam do Sułtana Hakima "że chcę pomóc jak monarcha monarsze"to ten mój gościu mówi że on zwraca się do mnie "Wilk" czyli nie uznaje moich praw....

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 09, 2010, 08:32:47 »
    O ten rozejm to chodzi o to że jeżeli mam przypuśćmy z Chanatem  wojnę i wysyłam towarzysza z prośbą  o pokój , to w tedy rośnie ,a z Lordami mam problem bo nie wiem który co lubi można to jakoś od nich wydobyć?
    A i ile trzeba mieć tego Prawa do rządzenia żeby inni akceptowali mnie jak monarchę oraz kiedy wysyłam do Sułtana Hakima "że chcę pomóc jak monarcha monarsze"to ten mój gościu mówi że on zwraca się do mnie "Wilk" czyli nie uznaje moich praw....

1 Bierzesz go na strone ( czy moge porazmawiac z toba na osobnosci) i pytasz sie co sadzi o krolu x, y
    2 w 95% przypadkach akceptuja tylko wtedy jesli frakcja do ktorej wysylasz ma wojne z ta sama co ty przyklad:

Twoje krolestwo vs Swadia
    Sultanat vs Swadia

Gdy wyslesz do sulatanatu powinien cie uznac

PS. sory za brak polskich znakow ale nie jestem u siebie ; p

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 09, 2010, 18:18:34 »
    Jest udało się , Sułtan Hakim zwrócił się do mnie jako Lord :D

Mam obecnie cale terytorium Rhodoków , Swadii i Khanatu  , 0 wasali , reputacje 1500 , honor 99 , prawo do tronu 50

Czy u wasali będę już budził szacunek i mam szanse na większe poparcie ? :>
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 21:24:10 wysłana przez Dunio »

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 11, 2010, 00:19:52 »
    ja nie mam pojecia na jakiej zasadzie sie dołączają wasale przykład

hrabia grainwald lubi mnie na 42 po rozmowie uznał że bezpieczniej byloby mu ze mną i lubi toważystwo moje. spodobało sie mu że chce respektować prawa ludu ale nie dołączył.

a jeden książe z rhodoków: relacje -3 uznał że po dołączeniu do mnie zostałby otoczony wrogami a moich toważyszy uznał za sepy i żmije, nie podobał sie mu także sposób żądzenia, lecz po namyśle dołączył do mnie ;O

EDIT--------------------------------------------------------------

zwerbowałem już 7 lordów innych frakcji do swojego królestwa.

zauwazyłem że nie załerzy to na pewno od relacji ( niekórzy mieli nawet - 11 a najlepszy + 32 )
    wszystko zalerzy od tego jak dany lord lubi króla, jak bardzo jest honorowy oraz co wybierze ;)

pare razy wczytywałem i zauważyłem że na niektórych nawet jak mnie nie lubią to jak wybiore dobrą opcje podczas rozmowy to się dołączy)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2010, 01:36:31 wysłana przez Morgred »

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 11, 2010, 19:52:17 »
    Nie wiem czy to jakiś błąd ale podczas rekrutowania Lordów którzy czekają na mnie w moim mieście nie rośnie prawo do rządzenia

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 15, 2010, 19:42:19 »

Wczoraj udało mi się zdobyć  prawo do rządzenia , można mieć najwięcej 99.

Upssss sorki za post pod postem
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2010, 08:06:51 wysłana przez Dunio »

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 15, 2010, 22:02:32 »
    Pytanie, w jaki sposób najłatwiej na początku zdobyć prawo do rządzenia gdy nie posiada się ziem?

Offline paveup

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 16, 2010, 03:36:59 »
    wysyłaj swoich kompanów z misjami aby szerzyli wieść o Twoim prawie do tronu

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 16, 2010, 06:39:54 »
    No dobra, ale jak już wyślę jednego np. Rolfa to już potem nie mogę go użyć :(
    A i ile zawsze mi się podnosi prawo do panowania po każdorazowym wysłaniu kompana?

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 16, 2010, 20:23:01 »
    +3 mi dodawalo