Wielu graczy denerwuje ta opcja ,mam z tym problem ponieważ mam już dużo , a nikt nie uznaje mnie z monarchę oprócz moich lordów . Sułtan Hakim z którym mam relacje 37 też mnie nie uznaje ,a i jak nakłaniać tych lordów (po takim czymś też dodaje trochę punktów) bo mam 2 z którymi miałem relacje na 0 i są moimi lordami a tacy co mają 20 nie chcą -,-
Dam ci kilka sposobów:
-Zlecanie misji towarzyszom ( masz odpowiedni opcje dialogowe)
-Okazanie dobrej woli jako monarcha monarsze ( Zgadzają się przeważnie tylko wtedy jak frakcja z którą chcesz zawrzeć ten jakby pakt, ma wojnę z tą samą frakcją jaką prowadzisz wojnę)
-Zawarcie rozejmu, z danym państwem ( Jeśli zawrze z tobą sojusz i uzna cię jako zagrożenie to zyskujesz szaczuna xD)
A czemu jedni lordowie tak a drudzy nie?
Wpływa na to kilka opcji:
-Twoja siła wojskowa, jeśli jesteś słaby masz mniejszą szansę że się dołączą
-Twoje prawo do tronu
-Zatargi, danego lorda z królem jego frakcji, jeśli bardzo nie lubi dany lord, swojego suzerana to masz dużą szansę że dołączy do Ciebie, nawet jak masz z nim na minusie, A jeśli lord ma z tobą stosunki na plusie ale ubóstwia swojego władce to raczej nikłe szansę aby się do Ciebie dołączył.
-Jaki kit im wcisniesz, jedni są łasi na lenna drudzy łapią teksty typu " będę szanował starożytne prawa"