Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Style walki  (Przeczytany 12275 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Style walki
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 08, 2010, 17:46:49 »
    Mój jedyny( na dziś) słuszny styl walki to tak spierpapier... przed przeciwnikami, aż padną na pysk - i rzekną z podziwem-"Livo, ty nas wykończysz..."

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Po prostu Pacman.
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 08, 2010, 17:54:51 »
    Kusza, lekka zbroja, szybki jednoręczny miecz, potężna tarcza i nawet fajnie się kosi.
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 08, 2010, 18:05:27 »
    Jedyny słuszny styl walki to rozpocząć grę nago bez broni i zadwolić się tym co się znajdzie na polu bitwy, zwykłe style walki już mi się dawno znudziły są zbyt pospolite ;p
    Dobrze gada polać mu! Jak mi się znudzi bycie zardzewiałą puszką startuję nago bez broni i walę na pięści dopóki nie znajdę broni :P Najfajniej jest na pięści pokonać taką puszkę z bronią xD Mnie raz się prawie udało...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 08, 2010, 21:20:24 »
    Jedyny słuszny styl walki to rozpocząć grę nago bez broni i zadwolić się tym co się znajdzie na polu bitwy, zwykłe style walki już mi się dawno znudziły są zbyt pospolite ;p
    Dobrze gada polać mu! Jak mi się znudzi bycie zardzewiałą puszką startuję nago bez broni i walę na pięści dopóki nie znajdę broni :P Najfajniej jest na pięści pokonać taką puszkę z bronią xD Mnie raz się prawie udało...

Powiem ci że wcale nie jest tak trudno, twoim atutem jest szybkość taka puszka, jest wolna, warto też pamiętać o tym że ludzie nie mają wyobraźni a więc często można zajść kogoś od pleców, zeszkoczyć z góry a koleś skapnie się dopiero jak mu pałką zdzielisz przez łep ;p

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 12, 2010, 15:56:09 »
    Ja hm.. berdysz, glewia lub jakiś wielgaśny topór ( broń drzewcowa, od biedy dwuręczna), którym można ostro przypieprzyć wrogowi :> Oraz łuk dla osłody. Konia używam tylko przy szarży, oraz do łuku, a potem wracam do szeregów i walczę wraz z piechotą.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2010, 15:58:08 wysłana przez syo »
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Shilefin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 12, 2010, 17:39:35 »
    Głównie na większości grach gram kawalerią.Największy nacisk kładę na dobrą lance, i najwyżej lepszy miecz.Na drugim miejscu spoczywa pancerz, który głównie mam słaby.Na serwerach Duel używam już wyżej wspomnianej taktyki 'na golasa', i jakoś mi idzie.
    W Warbandzie na multiplayerze można mnie znaleźć pod nickiem Drayon.

'Quidquid latine dictum sit, altum videtur.'
    'Cokolwiek nie powiesz po łacinie, brzmi mądrze.'

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 13, 2010, 11:15:14 »
    Ja gram zwykle dwuręczną, w najlżejszym pancerzu i ew. miotankami. A jak jest dużo dystansowych to jeszcze darmowy miecz i tarczę.

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 13, 2010, 13:12:58 »
    Ja preferuje walke bronią dwuręczną, a najlepiej toporem nordyckim, ewentualnie veagirskim berdyszem. Nie przepadam za swiadiańskimi mieczami mimo tego, że są szybkie to denerwuje mnie fakt iż, potrzeba naprawde dużo uderzeń, aby rozwalić tarcze.

BTW Dalhi nie spotkałem sie z tobą przypadkiem na jednym z duel serwerów? Chyba 22nd.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2010, 13:14:36 wysłana przez rara »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 13, 2010, 13:21:49 »
    BTW Dalhi nie spotkałem sie z tobą przypadkiem na jednym z duel serwerów? Chyba 22nd.

Być może, grałem w niedzielę tam, a skąd się wzięło pytanie? Nie wiem czy to dobrze, czy źle, że mnie spotkałeś. Gra tam dużo ludzi, nie pamiętam nicków wszystkich.
    Tak swoją drogą to nie lubię grać na tym serwerze... jak mam ochotę pograć 1vs1 to raczej wybieram serwer Einherjaru, z tym, że mało ludzi z uwagi na to, że mają założone hasło. Na 22nd zawsze ktoś mi w plecy wjedzie w czasie walki, albo rąbnie toporkiem bez ostrzeżenia również od tyłu. W tym trybie to odrobinę mnie irytuje. Poza tym na serwerze Einherjaru można powalczyć z bardziej doświadczonymi graczami bez obawy, że ktoś nie będzie przestrzegał zasad.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2010, 13:29:58 wysłana przez Dalhi »

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 13, 2010, 13:44:50 »
    Pytam bez przyczyny po prostu byłem ciekaw czy to Ty czy ktoś sie posługuje tym samym nickiem ;)
    Niestety coraz gorzej jest z debilami, którzy albo nie rozumieją zasad duel serwerów, albo mają je po prostu gdzieś i jeżdżą sobie po całej mapie taranując bądź zabijając kulturalnie walczących ludzi.

Offline songoku18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 13, 2010, 20:27:58 »
    najszybszy koń jaki jest, dwuręczny miecz i łuk tak zazwyczaj walcze.
    Ale tym początkującym najlepiej jest na koniu aby opanować dobrze walke

Offline Lord Josek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 15, 2010, 17:58:36 »
    Jest to gra dramatyczna,romantyczna,fascynująca,rozwijająca,pouczająca i ''''''HISTORYCZNA''''''(lol) i walczmy jak rycerze  :D
     Walcz by przeżyć!'
    Czyli opancerzony koń, lanca z rozpędu, a w walce kontaktowej miecz, raczej jednoręczny.
    Takie zestawienie jest miodzio.
    A jaka gra by była bez łuczników czających się gdzieś znienacka.
     No rozumiem, bez 'koszulki to musi boleć, styl nadzwyczajnego rambo :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2010, 18:07:34 wysłana przez Lord Josek »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 15, 2010, 18:02:46 »
    Jest to gra historyczna i walczmy jak rycerze  :D
    Tak? Nigdy bym na to nie wpadł, że WB jest historyczne...

Co do stylu walki. Teraz... go nie mam. xD W Warbanda na multi grałem... Nawet nie wiem kiedy, ale dobre dwa miesiące temu jeszcze w betę. Później polonizacja, mało czasu, etc. i od dwóch miesięcy tak normalnie nie odwiedziłem serwera. Co do stylu to też dziwne pytanie. :] Może tylko ja tak mam, ale często grałem sobie "tak dla jaj" biegając u SS z dwuręczną buławą bez zbroi, albo jeżdżąc na koniu mając tylko oszczepy. :p To było ciekawsze niż jakaś napinka i trenowanie "skilla"...

Offline Lord Josek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 15, 2010, 18:09:10 »
    Łapiesz za słowa(lol).

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 17, 2010, 12:25:24 »
    A jak gracie nordami to używacie koni? I jakie bronie najczęściej?