Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zadanie "Zniszcz kryjówkę rozbójników"  (Przeczytany 18883 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ☺☺☺☺☺ PL

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zadanie "Zniszcz kryjówkę rozbójników"
    « dnia: Kwietnia 06, 2010, 11:25:22 »
    Mam zadanie, aby odszukać jakąś kryjówkę bandytów. Kazali podążać za jakimiś korsarzami, aż "wrócą do bazy". Podążałem tak dziesiątki razy i nic :( Jak na razie to jedyne zadanie jakie dostaję od lordów (a raczej bojarów), więc proszę o pilną pomoc :( Gdzie może być ta kryjówka??? Nawet na cheatach (ctr + t) przejrzałem całą Calradię i nic, nigdzie ich nie ma ;(((

Offline Liveon

• Użytkownik
    Odp: Zadanie "Zniszcz kryjówkę rozbójników"
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 06, 2010, 11:51:42 »
    Ja, jak dotąd byłem w dwóch takich kryjówkach, jedna w  którymś z lasków w okolicach Dhirim i druga nieopodal Bariyye(nie wiem czy te kryjówki nie są losowo 'lokalizowane')
    Jak będziesz tam wchodził ,weź samych kozaków, najlepiej kuszników/łuczników- bo wejdziesz tam tylko z ~10-osobową ekipą, a przeciwko Sobie będziesz miał rozsypanych po całej mapie, na szczęście b. małej, łuczników(przynajmniej u mnie tak było).
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2010, 11:58:17 wysłana przez Liveon »

Offline ☺☺☺☺☺ PL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 06, 2010, 12:03:21 »
    Wielkie dzięki, teraz wiem, że szukać w okolicach miast :) Znalazłem i zerżnąłem bez problemu :))
    Jeszcze raz thx ;)

Offline Levy_

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 21, 2010, 22:12:23 »
    Gwoli ścisłości: ten temat już oczywiście sprawdziłem i niestety nie ma on pokrycia z moim zadaniem jeśli chodzi o zleceniodawcę jak i samą treść zadania ;)
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2010, 22:13:59 wysłana przez Levy_ »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 22, 2010, 03:17:56 »
    No rzeczywiście, temat "Zniszcz kryjówkę rozbójników" i "Zadanie "Zniszcz kryjówkę rozbójników"" muszą omawiać zupełnie różne sprawy. No już po samych tytułach tematów widać, że dotyczą czegoś zupełnie innego. Tak jak strona www.ziemniaki.com będzie napewno poświęcona zupełnie innym roślinom niż www.kartofle.com ;) No prooszę, przecież to się żadnej logiki nie trzyma. ;]

EDIT:@down To mogłeś inaczej nazwać temat. Tak czy siak ten temat niech służy do rozmowy również o Twoim zadaniu. I koniec offtopa.
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2010, 15:24:03 wysłana przez Arcylisz »

Offline Levy_

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 22, 2010, 12:17:17 »
    Otóż właśnie tak, bo:

Jego quest polegał na tym że
    Kazali podążać za jakimiś korsarzami, aż "wrócą do bazy".

a w moim chodzi o to że sam muszę ich znaleźć samodzielnie, (początek mojego zadania brzmi: "Znajdź i zniszcz Obóz bandytów z lasu")  a lokacje podane przez Liveon są czyste, i żadnej kryjówki tam nie ma -_-
    jak to się mówi: diabeł tkwi w szczegółach ;))
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2010, 13:59:19 wysłana przez Levy_ »

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 22, 2010, 18:08:34 »
    Poszukaj w sporym lesie na północny-wschód od miasta Suno oraz na południowy-wschód od miasta Suno, blisko miasta Uxkhal. Ja wykonywałem to zadanie 3 razy. 2 razy kryjówka była w lesie na północnym-wschodzie od Suno i raz na południowym-wschodzie. Musisz objechać cały las.

Offline Levy_

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 23, 2010, 14:58:56 »
    @AdrianC Dzięki wielkie ;D
    Trochę trzeba było jeździć po lasach Uxkhal, ale w końcu ją znalazłem na 2 dni przed zakończeniem zadania ;)

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 28, 2010, 18:41:29 »
    Generalnie te kryjówki są zawsze w otoczeniu miasta (nie wiem czy to funkcjonuje z zamkami), które należy do zleceniodawcy zadania. Powiedziałbym, że znajdują się w odległości nie dalszej niż wynosi droga z Suno od Uxkhal (w przybliżeniu, maksymalnie niewiele dalszej).
    Problem w tym, że nie są one widoczne tak jak inne oddziały w zasięgu naszego "wzroku", tylko musimy być ich na prawdę blisko, żeby się pokazały.
    Stąd więc trafienie na nie czasem trwa dość długo, nawet jeśli przeszukuje się okoliczny teren dość dokładnie. Bywa, że gdy już zrezygnujemy z poszukiwań, to trafimy na kryjówkę przypadkiem ;)
    Mimo to opłaca się, bo choć wykonanie zadania nie poprawia stosunków ze zleceniodawcą, to wynagrodzenie jest dość spore (1500 denarów?), wzrasta nasza renoma i dostajemy do rozdziału 3000 doświadczenia.
    Z drugiej strony ktoś powie, że zamiast szukać kryjówki bandytów mógłby w tym czasie na bitwach zarobić więcej kasy, doświadczenia i renomy i być może będzie miał rację, ale takie zadania zdecydowanie urozmaicają rozgrywkę, bo ciągłe tłuczenie wroga dość szybko zaczyna zniechęcać.