Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NPCty  (Przeczytany 19012 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xavery

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    NPCty
    « dnia: Kwietnia 04, 2010, 21:59:15 »
    Mam pytanie czy tak samo jak w podstawce npcty lubią się i nie lubią? Bo narazie mam Lezalita i Bunduka, niby się nie lubią ale jeszcze nie narzekali na siebie. Czy to jest spowodowane lekkim opóźnieniem?

Offline DarkHunter

• Użytkownik
    Odp: NPCty
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2010, 22:03:56 »
    Każda postać ma różne podejście do innej. To zależy od charakterów. Więc jeśli będziesz brał kogo leci, czyli i tych "złych" i tych "dobrych" to będą na siebie nawzajem narzekać

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 05, 2010, 01:43:36 »
    posiadam takich towarzyszy:

Borcha, Nizar, Rolf i Lezalit.

Czy możecie mi pomóc i doradzić kogo jeszcze mogę wziąść żeby się nie pogryźli ?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 05, 2010, 04:28:46 »
    posiadam takich towarzyszy:

Borcha, Nizar, Rolf i Lezalit.

Czy możecie mi pomóc i doradzić kogo jeszcze mogę wziąść żeby się nie pogryźli ?

Borcha i Rolf z pewnością się lubią, a przynajmniej nie mają nic przeciw sobie bo też ich mam w drużynie i przez miesiąc nic się nie stało. Co do Nizara to on może się później kłócić z kimś takim jak Borcha i Rolf. Ale pewien na 100% nie jestem.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Deat(c)hClaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 05, 2010, 08:54:31 »
    Nizar po jakims czasie ucieka z druzyny, bo stwierdza, ze gracz zyskuje za duza slawe i przez to przycmiewa jego wizerunek. Zdradziecki bydlak :P

Wydaje mi tez, ze Brocha lubi sie z Maridem. Z pozoru jeden drugim gardzi, ale po jakims czasie Oboje mowia zdania w stylu: pomimo roznic uwazam, ze jest cennym nabytkiem w druzynie, udowodnil to podczas ostatniej bitwy. Ciesze sie, ze mamy go z nami...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 05, 2010, 11:50:07 »
    Wydaje mi się że nie zmienili dużo w sprawie NPC-ów... Więc polecam ten temat:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2221.0

Myślę że dużo wyjaśni.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hal0o

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 05, 2010, 15:38:56 »
    Nizar po jakims czasie ucieka z druzyny, bo stwierdza, ze gracz zyskuje za duza slawe i przez to przycmiewa jego wizerunek. Zdradziecki bydlak :P
    Renoma: 1250 i nie uciekł :p
    Dopiero później, gdy już dałem mu lenno, zdradził mnie.
    Jeremous nie lubi się z Mathyldą
    Nizar z Bundukiem
    Lezait tym na F

Przynajmniej tyle zaobserwowałem.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 05, 2010, 17:36:43 »
    Wydaje mi się, że to czy dani bohaterowie się polubią, czy nie zależy w jakiejś mierze od przypadku. Miałem kiedyś taki bug, że któryś NPC poskarżył się na innego, a wyświetlił sie tekst jakby się pogodzili, z tego można wnioskować, że istnieją dwie możliwości wzajemnych relacji.
    U mnie były konflikty między: Matyda (matheld) - Yimra, Alayen - Marnid, Firentis - Katrin, Lezalit - Yimira, za to przychylnie wypowiadali się o sobie: Marnid - Lezalit, Alayen - Ymira

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 09, 2010, 23:34:13 »
    Trzeba zawsze patrzeć na te historyje co oni opowiadają. Zresztą można zawsze sprawdzić ogólny stan rzeczy w teamie (przynajmniej w native tak jest) gdy spytasz się bohatera "co sądzisz o tym co się dzieje w drużynie". Wtedy powinno być, że jest niezwykle zadowolony (najlepiej ze wszystkich trzech rzeczy ale jeśli chodzi o ten topic to wystarczy tylko patrzeć na "dobór towarzyszy" w jego wypowiedzi).
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2010, 07:28:53 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline kaczy1982

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 14, 2010, 11:40:53 »
    Tak sie zastanawiam nad doborem NPC do swojej grupy zeby spisywali sie jak najlepiej , takze wymyslilem taka kombinacje:
    1 - jest taki koles lekarz , dzieki niemu zdecydowanie szybciej sie leczymy i unikamy straty jednostek na polu walki
    2 - drugi koles tropiciel , dzieki niemu szybciej poruszamy sie po mapie i mamy lepsze rozeznanie na polu walki
    3 - laska ktora posiada wysoki wspolczynnik inzynierii , przydatna przy oblezeniach
    4 - koles ktory ma b.wysoki wspolczynnik treningu , co powoduje ze nasze nowo zwerbowane jednostki szybciej lvluja

Imiona postaram sie wpisac jak wroce do domu.

Jesli ktos ma inne sugestie , np dotyczace tego kogo najlepiej zrobic swoim lordem badz wasalem to smialo prosze pisac, zapraszam do dyskusjii.

Offline Morgul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 14, 2010, 15:26:05 »
    Z kompanami chyba nic się nie zmieniło w Warband względem MB. Tu jest dobry temat o tym co i jak (MB) - http://forums.taleworlds.com/index.php?PHPSESSID=ceac8d12c3e5236a18acd8bae0eeea4d&topic=36781.0
    Ja gram z drużyna sugerowaną na początku w tamtym wątku i wszyscy się kochają ;)

Artmimenner
    Deshavi
    Marnid
    Ymira
    Bunduk
    Katrin
    Nizar

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 14, 2010, 21:55:11 »
    NPCty sa wazniejsi teraz niz w podstawce.
    Gdy ubiegamy sie o tron mozemy ich wyslac do stolic wszystkich nacji (kazdy z NPC ma znajomych gdzie indziej) ) aby zyskali nam przychylnosc (ludnosci/lordow)
    Gdy mamy juz wlasne panstwo jednego z NPC (lub ambitna zone)  powolujemy na ministra. Przez ministra mozemy wyslac innych NPC do innych krolow aby w naszym imieniu paktowali o potwierdzeniu naszego prawa do tronu.

Wazne jest kogo poslemy z misja. Bo nasz poslaniec moze np. obrazic innego wladce i misja sie nie powiedzie. Dlatego IMO nalezy wybierac NPC szlachetnie urodzonych (z wysoka charyzma i inteligencja): Rolf Baheshtur Lazalit Matheld Artimenner Nizar
    To idealni kandydaci na dyplomatow.

Offline sefko1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 11, 2011, 23:36:04 »
    Baheshtur w jakim regionie najczęściej bywa?

Ma ktoś pełną listę NPCów z przynależnością do frakcji (z której stron pochodzą).

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 12, 2011, 13:17:37 »
    Hmmm... znam kilku, mianowicie:

Alayen jest Veagirem,
    Bunduk, Beharust i (chyba) Borcha są Khergitami,
    Lezalit i... Nizar są chyba Rhodokami,
    Mathelda na bank Nordkom,
    Firentis pochodzi ze Swadii,
    Rolf jest zza gór,

Offline Darkfault

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 12, 2011, 13:36:13 »
    A ja mam takie pytanie - czy da się jakoś dopaść Nizara?!
    Z początku wydawał mi się sympatycznym murzynem, więc wziąłem go do drużyny. Ładowałem mu punkty orientacji itp. tak, że moja drużyna całkiem szybko biegała - a ten bydlak uciekł!

Chcę zemsty.
    Da się go jakoś skrzywdzić?
    Chcę żeby cierpiał.