Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357751 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szymczak1503

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #150 dnia: Kwietnia 12, 2010, 23:58:06 »
    Mam pytanie otóż dostałem od króla zamek i jesli stworze panstwo to bedzie dalej moje czy musze mu to oddac.

Offline Jonasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #151 dnia: Kwietnia 13, 2010, 06:55:52 »
    Z tego co słyszałem to po odłączeniu od królestwa danego, tracisz lenna.

Offline Kmicic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Kwietnia 13, 2010, 14:29:28 »
    Jestem nowy na forum, przeczytałem sporo tematów ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania, więc sie zarejestrowałem żeby je zadać:

1.Czy jeżli podbije sobie zamek i tym samym stane się niezależnym władcą to od razu musze mianować marszałka?

2.Czy jeśli zechce jednego ze swoich towarzyszy mianować na lorda to czy będzie on zbierał doświadczenie i samemu rozdzielał sobie punkty? To samo sie tyczy wyposarzenia, czy sam sie uzbroji jak na lorda przystało czy też musze sam o to zadbać? I dalej czy jak bedzie tym lordem to czy moge ingerować w jego wyposarzenie?

3.Którzy z npcow których moge nając w gospodach nadaje się na lorda? tzn. którzy mają szlacheckie pochodzenie? Wiem, że trzeba by sie spytać ich o historie życia, ale z tego co wnioskuje to żaden bezposrednio o tym nie mówi, poza rolfem, o którym z koleji inni mówią, ze ściemnia:) Bo nie chce mianować kogoś a potem mieć problemy z innymi lordami.

4.Jest jakiś inny sposoób na odzyskanie pojmanych wieźniów? bo mi nordowie zabrali kilku świerzo zrekrutowanych na początku gry i jak ich odbijam to od razu padają pod toporami:)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2010, 14:31:07 wysłana przez Kmicic »

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Kwietnia 13, 2010, 14:55:42 »
    Jestem nowy na forum, przeczytałem sporo tematów ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania, więc sie zarejestrowałem żeby je zadać:

1.Czy jeżli podbije sobie zamek i tym samym stane się niezależnym władcą to od razu musze mianować marszałka?

2.Czy jeśli zechce jednego ze swoich towarzyszy mianować na lorda to czy będzie on zbierał doświadczenie i samemu rozdzielał sobie punkty? To samo sie tyczy wyposarzenia, czy sam sie uzbroji jak na lorda przystało czy też musze sam o to zadbać? I dalej czy jak bedzie tym lordem to czy moge ingerować w jego wyposarzenie?

3.Którzy z npcow których moge nając w gospodach nadaje się na lorda? tzn. którzy mają szlacheckie pochodzenie? Wiem, że trzeba by sie spytać ich o historie życia, ale z tego co wnioskuje to żaden bezposrednio o tym nie mówi, poza rolfem, o którym z koleji inni mówią, ze ściemnia:) Bo nie chce mianować kogoś a potem mieć problemy z innymi lordami.

4.Jest jakiś inny sposoób na odzyskanie pojmanych wieźniów? bo mi nordowie zabrali kilku świerzo zrekrutowanych na początku gry i jak ich odbijam to od razu padają pod toporami:)

1. Nie nie musisz.
    2. Ja mianowałem raz swojego towarzysza gdy był goły i jedyne co sam sobie załatwił to zbroje tarcze miecz i konia chodził boso :) i nie jestem pewien ale lord chyba sobie nie rozdziela statystyk raz dając mu żołnierzy zobaczyłem że nie ma rozdanych umiejętności.
    3. Praktycznie każdy się nadaje bo każdego możesz mianować lordem. To czy mają szlacheckie pochodzenie sam poznasz po tym co o sobie mówią i jest ich kilku.
    4. Jeżeli to byli rekruci to nie tęsknij za nimi ale jeżeli to był np. Rhodocki sierżant w ilości hmm 10 to musisz zaatakować tego lorda lub zamek co ma twoich ludzi i w oknie tym co możesz pojmać jeńców powinni być uratowani jeńcy.

Offline Rivo03

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Kwietnia 13, 2010, 15:41:12 »
    Siema, Mam swoje królestwo i nie wiem jak:
    -mianować kogoś ministrem
    -zmienić stolicę
    -sprawić żeby monarchowie mieli mnie za monarche.

I czy są już mody do M&BWarband?

Offline Kmicic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Kwietnia 13, 2010, 16:55:17 »
    Wambo a czy ci których mianowałem z czasem będa miec coraz większą armie? Czy może lepiej takiego przykładowego pretendenta na lorda dopakowac fest od początku gry inwestując w dowodzenie?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Kwietnia 13, 2010, 17:02:08 »
    Wambo a czy ci których mianowałem z czasem będa miec coraz większą armie? Czy może lepiej takiego przykładowego pretendenta na lorda dopakowac fest od początku gry inwestując w dowodzenie?

Po 2 dniach mój miał 60 osobową armię.

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    • Kokodżambo i do przodu!
    « Odpowiedź #157 dnia: Kwietnia 13, 2010, 20:50:50 »
    Ja mam pytanie . W instrukcji pisze że można się staczać ze stoków i biegać sprintem. Jeżeli pisze , to jak to zrobić ? I czy istnieją polowania? Bo o nich też jest mowa.
    Koko dżambo i do przodu

Offline Jonasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Kwietnia 13, 2010, 21:08:15 »
    Ja mam pytanie, nie raz widziałem, jak wróg z oszczepami przy bliższych kontaktach nagle zaczął dźgać jak dzidą, jak to zrobić?

E:

Czy tak też można w multi robić?
    Czy na koniu też tak się da robić.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2010, 22:14:46 wysłana przez Jonasz »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #159 dnia: Kwietnia 13, 2010, 21:10:14 »
    Ja mam pytanie, nie raz widziałem, jak wróg z oszczepami przy bliższych kontaktach nagle zaczął dźgać jak dzidą, jak to zrobić?
    Klawiszem X zmieniasz sposób ataku. W przypadku oszczepów i toporków do rzucania przełącza się na walkę wręcz. Z kolei długimi toporami można operować między atakowaniem jako broń drzewcowa / dwuręczna. Klawiszem X również nachylisz lancę będąc na koniu.

Pozdrawiam!

Offline szymczak1503

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #160 dnia: Kwietnia 13, 2010, 23:25:02 »
    Mam pytanie, ile mieliscie wojaków, zanim stworzyliscie nową frakcję, bo niewiem keidy zaatakowac. Mam 55 ludu.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #161 dnia: Kwietnia 13, 2010, 23:35:25 »
    Mam pytanie, ile mieliscie wojaków, zanim stworzyliscie nową frakcję, bo niewiem keidy zaatakowac. Mam 55 ludu.

To zależy od wielu czynników. Zaczekaj na 70 doborowych wojowników i szturmuj coś. Potem obsadź załogą i będzie dobrze.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline elonis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Kwietnia 13, 2010, 23:52:24 »
    Witam serdecznie,

Otóż gram w Warbanda na single mode i mam taki problem. Byłem bez wasala. Podbiłem Velucę, która była moją stolicą, a potem zabrałem się za resztę ziem Królestwa Rhodoków. Jednak podczas podbijania ziem Rhodoków, Veluca została podbita. Gdy ją odbiłem, ministra nie było. Przeszukałem wszystkie miasta i zamki i w żadnym nie było ministra. Co zrobić? Bez ministra nie mogę rozpocząć starań o koronę. Moja żona siedzi w zamku swego ojca, zamiast u mnie.

Pozdrawiam

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    • Kokodżambo i do przodu!
    « Odpowiedź #163 dnia: Kwietnia 14, 2010, 00:04:24 »
    Mnie to juz nikt ***** nie odpowie.
    Koko dżambo i do przodu

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #164 dnia: Kwietnia 14, 2010, 06:26:02 »
    Ja mam pytanie . W instrukcji pisze że można się staczać ze stoków i biegać sprintem. Jeżeli pisze , to jak to zrobić ? I czy istnieją polowania? Bo o nich też jest mowa.

Skoro sam piszesz instrukcje powinieneś wiedzieć najlepiej :)

Polowania:

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4551.0

Wystarczy sie troszke wysilić  i poszukać