Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357749 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Los bobos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #1425 dnia: Grudnia 14, 2012, 16:54:37 »
    Mam problem. Rok temu grałem w Warbanda i miałem już dosyć wysoki poziom rozwoju, ale gra mi się znudziła więc zgrałem savy na płytę, a Warbanda odinstalowałem. Dzisiaj mi się nudziło, więc zainstalowałem grę zpowrotem, a savy wgrałem do odpowiedniego folderu. No i tu pojawia się problem. Nie pamiętam na jakim patchu grałem rok temu, więc savy nie są kompatybilne. Jest jakaś możliwość sprawdzenia wersji tych sejwów bez instalowania po kolei wszystkich patchy(a jest ich dużo)?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1426 dnia: Grudnia 14, 2012, 21:23:42 »
    Nie mam pojęcia. Weź sobie lepiej zagraj w jakiegoś moda :P

Offline Patrikko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1427 dnia: Stycznia 04, 2013, 17:44:58 »
    Mam problem. Stworzyłem swoje państwo, dołączył do mnie wasal i teraz jest w moim królestwie, ale ciągle siedzi w stolicy i nic nie robi.
    Jak mogę zrobić, aby jeździł on po mapie z oddziałem tak jak inni wasale innych frakcji?

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #1428 dnia: Stycznia 04, 2013, 20:10:54 »
    Nakazać mu/Wybrać marszałka, który prowadzi lordów do bitwy/Mieć wystarczającą potęgę militarną aby wasale czuli się pewnie i najeżdżali wroga z własnej inicjatywy(Niehonorowi oraz biedni lordowie zrobią to nawet jeżeli jest duże ryzyko).

Offline odek350

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jakiś problem?!
    « Odpowiedź #1429 dnia: Stycznia 06, 2013, 13:07:10 »
    Mam bardzo ważne pytanie ale nie wiem czy pisze w dobrym wątku   czy jak mam wersje np.: 1.5 dalej nie pamiętam ale mod potrzebuje wersji 1.03 to czy moge mieć 2 M&B jeden 1.5 a drugi 1.0?
    Jeśli tak to skąd go ściągnąc
    „Nigdy w dziejach wojen tak liczni nie zawdzięczali tak wiele tak nielicznym.”-Winston Churchill

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1430 dnia: Stycznia 06, 2013, 13:13:10 »
    Mam bardzo ważne pytanie ale nie wiem czy pisze w dobrym wątku   czy jak mam wersje np.: 1.5 dalej nie pamiętam ale mod potrzebuje wersji 1.03 to czy moge mieć 2 M&B jeden 1.5 a drugi 1.0?
    Jeśli tak to skąd go ściągnąc
    Mógłbyś jaśniej? Niezbyt rozumiem o co tobie chodzi...
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline odek350

• Użytkownik
    • Jakiś problem?!
    « Odpowiedź #1431 dnia: Stycznia 06, 2013, 13:16:03 »
    a więc mam wersje 1.53 (chyba) a mod 8królestw potrzebuje wersji 1.03(chyba) a na wersje 1.53 mam kilka modów i save a niechce ich stracić czy moge mieć 2 warbandy 2 różne wersje?
    „Nigdy w dziejach wojen tak liczni nie zawdzięczali tak wiele tak nielicznym.”-Winston Churchill

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1432 dnia: Stycznia 06, 2013, 14:41:19 »
    8 Królestw to mod na podstawkę, a nie na Warbanda...
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline odek350

• Użytkownik
    • Jakiś problem?!
    « Odpowiedź #1433 dnia: Stycznia 06, 2013, 14:43:36 »
    8 Królestw to mod na podstawkę, a nie na Warbanda...

chyba sobie żartujesz!!

Offline pabel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1434 dnia: Stycznia 06, 2013, 23:35:12 »
    Wiecie skąd można dostać soundtrack z warbanda? Ten na yt ma strasznie słabą jakość

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1435 dnia: Stycznia 07, 2013, 06:32:32 »
    Jeżeli masz grę, to w folderze z grą jest folder "music" gdzie masz wszystkie soundtracki, są strony z opcją słuchaj/ściągnij i zwykle nie są w najgorszej jakości.

Offline pabel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1436 dnia: Stycznia 07, 2013, 21:12:01 »
    Dzięki badman, na poczatku nie pomyślałem żeby szukać głebiej w folderach steamowych

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1437 dnia: Stycznia 11, 2013, 23:05:24 »
    Zainstalowałem znowu M&B i  mam pytanie. Mam już królestwo i wszystko fajnie, tylko że wnerwia nadawanie ziemi. Nadam jednemu lordowi to u pozostałych 20 spadają mi stosunki, co jest bez sensu i głupie. Pamiętam że kiedyś w Tweak MB czy gdzieś zmieniłem sobie tak że stosunki nie spadały za nadanie ziemi lordowi. Bo nie wyobrażam sobie przepraszania wszystkich 20 lordów czemu akurat tamtemu dałem wioskę, a nie jemu. Gdzie można to zmienić?

Nawiasem mówiąc gram w OiM Dzikie Pola, ale TweakMB jest taki sam dla wszystkich wersji, więc wstawiłem pytanie tutaj.

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1438 dnia: Stycznia 11, 2013, 23:10:58 »
    TweakMB>>>Reputation>>>Assigning fiefs>>>Ustawiasz min-max zmianę stosunków.
    Dobrym sposobem utrzymania zadowolenia lordów jest witanie ich co południe na uczcie trwającej około ~5 dni(Lordów z relacjami na 100 można wysłać na patrol na drugi koniec królestwa aby ci nie przeszkadzali w sali lordów.).

Offline kamilsemp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1439 dnia: Stycznia 15, 2013, 20:16:26 »
    Witam
    Mam pytanie, przeszukałem kilka forów o warband'zie i nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie a mianowicie:
    1. Czy w gdzie istnieje coś takiego jak kalendarz? Jeżeli tak to gdzie? Ponieważ chciałbym znać datę kiedy mam zapłacić żołd, aby wcześniej iść do tawerny. Jeżeli nie ma czegoś takiego to może istnieje jakiś mod?