Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358889 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jedna strzała, jeden trup...
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #1140 dnia: Października 04, 2011, 20:30:32 »
    Ja mam taki problem, a w zasadzie pytanie. Z jakiej racji tracę morale za każdym razem, kiedy walcząc 50:100 wygrywam, ale np ogłuszają mi jednego towarzysza (reszta żyje, ma się dobrze). Morale spada za każdym razem, gdy wygrywam z jakimkolwiek, nawet całkiem drobnym uszczerbkiem przy sporej nawet przewadze wroga. Jakieś sugestie?

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1141 dnia: Października 04, 2011, 21:14:57 »
    Ja mam taki problem, a w zasadzie pytanie. Z jakiej racji tracę morale za każdym razem, kiedy walcząc 50:100 wygrywam, ale np ogłuszają mi jednego towarzysza (reszta żyje, ma się dobrze). Morale spada za każdym razem, gdy wygrywam z jakimkolwiek, nawet całkiem drobnym uszczerbkiem przy sporej nawet przewadze wroga. Jakieś sugestie?
    Po pierwsze: im większy oddział tym większy minus do  morale.
    Po drugie: masz jakieś jedzenie? I pamiętaj, że im większa różnorodność jedzenia tym większy plus do morale
    Po trzecie: prowadzisz z kimś wojnę i masz jednostki z tego kraju? Jeśli tak, to będą miału DUŻY minus do morale (może nie tak duży, dawno nie grałem w Native)

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1142 dnia: Października 04, 2011, 21:24:26 »
    mój oddzieł liczy obecznie 37 chłopa.
    jedzenia mam pod dostatkiem, każdego możliwego rodzaju po 1-2
    mam jednostki tylko Swadii i Rhodoków. Swadia to armia ojczysta, z Rhodokami jest pokój.
    Chodzi mi o to, dlaczego morale spadają po ogłuszeniu mojego npc mimo iż gromię wielką armię a tracę 2-3 chłopa maksymalnie. Musiałem zmniejszyć poziom trudności, ale nawet to nie pomogło, bo zawsze kogoś się straci. Dla mnie to jakieś niewiarygodne. Może któryś patch to naprawia, bo jakoś nie miałem okazji żadnego ściągnąć.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1143 dnia: Października 05, 2011, 13:59:05 »
    Nie miałeś okazji ściągnąć patcha...? To jaką ty masz wersję gry?

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1144 dnia: Października 05, 2011, 15:44:41 »
    Mam Warband'a od wczorajszego poranka :D ale już ściągnąłem patch. Jest poprawa. Zatem mój problem rozwiązany.

Offline sargon162

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1145 dnia: Października 08, 2011, 11:27:31 »
    Dlaczego gdy pojme w bitwie jakiegoś lorda i jest on moim więźniem, po jakimś krótkim czasie (kilka dni) znika/ucieka mi z listy więźniów? Zdarzyło się to już kilka razy. Ceche zarządzanie więźniami mam na 2 a wcześniej na 1.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1146 dnia: Października 08, 2011, 14:34:59 »
    Zarządzanie więźniami wpływa tylko na liczbę więźniów, jakich możesz pojmać. Ściągnij sobie TweakMB.

Offline sargon162

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1147 dnia: Października 09, 2011, 11:02:14 »
    Ok, TweakMB odpowiedział mi na pytanie że lord ma domyślnie 50% szans na ucieczkę z mojego udziału.

I gdzie można znaleźć jakieś dobre spolszczenie do warbanda. Bo używam wersji 1.3 lub 2.0 a i tak są tam błędy. Czasami nie mogę wypełniać questów bo zamiast informacji o zadaniu mam jakąś sieczke.
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2011, 11:19:10 wysłana przez sargon162 »

Offline sargon162

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1148 dnia: Października 09, 2011, 22:22:54 »
    Jaką taktykę w bitwie stosujecie przeciwko Chanatowi Khergickiemu? Jakich jednostek używać.

Chanat Khergicki to dla mnie najtrudniejszy przeciwnik jak do tej pory. Bardzo wkurzają mnie ci jego konni łucznicy którzy unikają walki wręcz.

Sam nie wyżywam żadnych łuczników/kuszników bo słyszałem że są niecelni, i używam tylko piechurów i konnych do walki wręcz.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1149 dnia: Października 09, 2011, 23:04:05 »
    Z Chanatem staraj się nie walczyć w polu - przegrasz. Jeżeli już musisz stawać do bitwy, używaj konnicy oraz pikinierów, żeby osłaniali piechtę i strzelców. Gdy konni młócą lekkich Khergitów, pikinierzy uniemożliwią szarżę na strzelców, a ci - wystrzelają frajerów. U mnie działało bez pudła.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline sargon162

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1150 dnia: Października 10, 2011, 09:19:05 »
    A więc opłaca się stosować łuczników lub kuszników w grze?

W tym poradniku http://www.mountblade.info/page/19 jest informacja że strzelcy są do d..., aczkolwiek jest to poradnik do zwykłego M&B a nie do Warbanda. Może w Warbandzie coś zostało zmienione?

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1151 dnia: Października 10, 2011, 11:10:42 »
    Nie chciało mi się szukać w poradniku tej informacji, ale ktoś kto to napisał zachwalał w jakimś momencie Rhodockich kuszników, więc jak to możliwe, że pisze, że strzelcy są do bani :p ? Otóż to bzdura, często na oblężeniach czy bitwach to (jeśli masz dobrych strzelców) oni zaczynają serię zielonych komunikatów o zabiciu przeciwnika zanim twoje inne jednostki w ogóle się ze sobą zetrą. Warto mieć w swoim oddziale wszystkie rodzaje jednostek.

Offline WilkuNSX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1152 dnia: Października 13, 2011, 17:18:06 »
    Mam takie pytanie : Gdy próbuje włączyć grę , wszystko Ok . Ale gdy zaczynam nową grę , wszystko wybieram sobie , fajnie ok , gdy mam tekst gdzie na końcu mamy "słyszysz dźwięk wyciąganego ostrza z pochwy" wciskam kontynuuj , ale słyszę dźwięk i nic się nie zmienia , mogę tak wciskać w nieskończoność . Pomocy !

Offline pysio955

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1153 dnia: Października 13, 2011, 17:54:17 »
    Zapewne masz pirata bo taki błąd występuje w wersji pirackiej .

Offline WilkuNSX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1154 dnia: Października 13, 2011, 17:59:11 »
    Tak , mam pirata . Nie da się z tym nic zrobić ?