Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358095 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #825 dnia: Grudnia 04, 2010, 13:00:48 »
    Cóż.. w takim razie:
    Widać, kto czyta dialogi ze zrozumieniem... ^^

Rzucę walkthrough-iem:
    Po przyjęciu zadania i przy próbie opuszczenia lokacji, następuje przestój czasowy, w którym widać m.in. opuszczenie lokacji niebieskiego, 1-osobowego oddziału. Gdy już odzyskujemy kontrolę nad naszym oddziałem, podążamy w miejsce, w którym ta 1 osoba się udała - przydaje się umiejętność tracking, do odczytywania śladów na mapie. Jak już na Naszym horyzoncie pojawi się wspomniany osobnik, trzymamy go na dystans (najlepiej na krawędzi widzenia), dopóki nie połączy się z drugim, ok 10-osobowym, niebieskim oddziałem. Gdy już to nastąpi, przygotowujemy pały, kamienie, młoty, kije, badyle, CTRL + F4 i ruszamy z tym "połączonym" oddziałem, a gdy już ich dogonimy, musimy ogłuszyć charakterystycznych 2-NPCów (typowy mieszczanin, zwyczajny mieszczanin?) i pojmać ich. Nie możemy pozwolić, by oddział, dojechał do celu, bo inaczej misja nie zostanie zakończona.

Ot cała filozofia... Właściwie to samo lord Ci mówi przy zlecaniu zadania, ale co ja tam mogę wiedzieć, wszak to nie ja testowałem spolszczenie, nie siedzę w tym crapie przez... 2-3 (?) lata... :P

@Lorlen - mnie to wygląda na uszkodzoną instalkę, próbowałeś ściągać ją ponownie, lub z innego źródła?

Pozdrawiam!

Offline Lorlen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Panie, jestem i słucham, jak mawiają dżiny..
    « Odpowiedź #826 dnia: Grudnia 04, 2010, 13:12:52 »
    Cóż, dla przypomnienia powiem, że mam oryginalną grę i grałem w Warbanda od długiego czasu. I pewnego dnia przestało działać. Nic nie grzebałem wymagania gra spełnia. Robiłem reinstalkę gry, ale to nie pomogło. Postanowiłem więc patcha do tego ściągnąć, ale żadnego z nieznanych mi powodów nie chce mi się zainstalować. Wyskakuje zawsze jakiś error.
    Naprawdę, będę bardzo wdzięczny osobie, która mi pomoże.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #827 dnia: Grudnia 04, 2010, 13:22:45 »
    Napraw system (odpal komputer z płyty Windowsa i wybierz "R"), zaktualizuj sterowniki, DirectX, service packi, zeskanuj dysk chkdsk-iem, zdefragmentuj dysk, zaktualizuj bazę antywirusową i przeskanuj komputer, wgraj net framework... Szybciej byłoby wykonać format (ale z tym się wstrzymaj jeszcze) ;P
    Skoro masz Warbanda na płycie, to i tak musisz go mieć na Steamie, więc może z poziomu tego wnerwiającego programu coś wykombinuj - np usuń pliki lokalne i ściągnij je na nowo z serwera?

Pozdrawiam!

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #828 dnia: Grudnia 04, 2010, 13:37:38 »
    Cóż.. w takim razie:
    Widać, kto czyta dialogi ze zrozumieniem... ^^

Rzucę walkthrough-iem:
    Po przyjęciu zadania i przy próbie opuszczenia lokacji, następuje przestój czasowy, w którym widać m.in. opuszczenie lokacji niebieskiego, 1-osobowego oddziału. Gdy już odzyskujemy kontrolę nad naszym oddziałem, podążamy w miejsce, w którym ta 1 osoba się udała - przydaje się umiejętność tracking, do odczytywania śladów na mapie. Jak już na Naszym horyzoncie pojawi się wspomniany osobnik, trzymamy go na dystans (najlepiej na krawędzi widzenia), dopóki nie połączy się z drugim, ok 10-osobowym, niebieskim oddziałem. Gdy już to nastąpi, przygotowujemy pały, kamienie, młoty, kije, badyle, CTRL + F4 i ruszamy z tym "połączonym" oddziałem, a gdy już ich dogonimy, musimy ogłuszyć charakterystycznych 2-NPCów (typowy mieszczanin, zwyczajny mieszczanin?) i pojmać ich. Nie możemy pozwolić, by oddział, dojechał do celu, bo inaczej misja nie zostanie zakończona.

Ot cała filozofia... Właściwie to samo lord Ci mówi przy zlecaniu zadania, ale co ja tam mogę wiedzieć, wszak to nie ja testowałem spolszczenie, nie siedzę w tym crapie przez... 2-3 (?) lata... :P

@Lorlen - mnie to wygląda na uszkodzoną instalkę, próbowałeś ściągać ją ponownie, lub z innego źródła?

Pozdrawiam!
    Czytam ze zroumieniem ^^
    Problem w tym, że dopóty nie odzyskałem władzy nad moim oddziałem, nie widziałem, żadnego niebieskiego ludzika, dopiero na koniec gdy zmierzał do Narry.
    Dziękuję za pomoc, zadanie do powtórzenia ;/
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #829 dnia: Grudnia 04, 2010, 17:30:13 »
    Szybko ucieka i dlatego mogłeś go przegapić, jak wychodził z miasta.

Offline tutonic

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #830 dnia: Grudnia 04, 2010, 17:39:29 »
    Mam pytanie. Gram w Diplomacy mod PL, toteż od początku gry mam sztandar (może to mieć wpływ na problem). Nie jestem niczyim wasalem, chcę poślubić pewną pannę. Idę do brata tej panny i pytam się czy mogę ją poślubić, a jego odpowiedź to "Lady Tamara". Tak się nazywa właśnie ta panna, ale za każdym razem jak go pytam to wyświetla się jako odpowiedź "Lady Tamara". Co z tym zrobić?

EDIT: i jeszcze jedno - mam zadanie żeby pozbyć się bandytów z tundry. Za nic nie potrafię ich znaleźć, pomożecie?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2010, 17:45:39 wysłana przez tutonic »

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #831 dnia: Grudnia 04, 2010, 18:11:20 »
    1. Może mod jakiś wadliwy?
    Grzebałeś w scripts txt?
    Czy oryginał!

2.Zawsze zawarta jest wiadomość, koło jakiej lokacji powinieneś szukać, najlepiej szukaj w dzień, lub miej kogoś kto ma wysoką umiejętność "Spostrzegawczość", wtedy widzisz dużo.

www.pustamiska.pl

Offline Lorlen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Panie, jestem i słucham, jak mawiają dżiny..
    « Odpowiedź #832 dnia: Grudnia 04, 2010, 19:48:19 »
    Ni cholery, gra nadal nie działa. Zupełnie nie wiem co mam dalej robić...
    Dosłownie błagam was, czy ktoś wie, co może być skutkiem tego dziwnego zachowania?
    Dla przypomnienia:

Dobry,
    Otóż mam pewien problem, natury technicznej. Mount&Blade: Warband mam od bardzo dawna i się pojawił nagle pewien problem.
    Wczoraj z rana gra jeszcze chodziła bez zarzutu. Wieczorem, usiadłem także, by móc chwile pograć. I w pewnej chwili chciałem zrobić sava... I otóż problem w tym, ze wyskoczył jakiś error nie mogłem zapisać gry. Teraz sprawy mają się jeszcze gorzej. Mianowicie, gdy chce ją uruchomić, wyskakuje błąd i na tym się to kończy. Nie wiem co się stało wcześniej gra działała poprawnie.
    Tak, gra to oryginał, wymagania sprzętowe też w porządku..
    Więc, ma ktoś pomysł co musiałbym zrobić? Jakiś może patch, albo coś?
    Prosiłbym o szybkie odpowiedzi  i w miarę - pomocne.

Offline tutonic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #833 dnia: Grudnia 04, 2010, 22:29:48 »
    ok, znalazłem ich.
    A w scripts nie grzebałem

Offline Szymek26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #834 dnia: Grudnia 06, 2010, 18:10:32 »
    Mam windows 7, i nie chce sie zainstalowac, krzyczy o fmodex.dll, a jak ten plik wrzuce do system32 to znowu wyskakuje błąd że nie mozna w tym pliku jakichś bibliotek otworzyć. Dodam, że podstawa MOunt and Blade normalnie sie instaluje. Prosze o szybka pomoc.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2010, 18:33:40 wysłana przez Szymek26 »

Offline tutonic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #835 dnia: Grudnia 06, 2010, 20:51:23 »
    Jeszcze jedno pytanie: czy można się jakoś tka zbuntować przeciwko władcy, żeby zachować lenna które się ma? Dodam, że posiadam mod diplomacy, jeżeli am to wpływ.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #836 dnia: Grudnia 07, 2010, 15:23:38 »
    Jeszcze jedno pytanie: czy można się jakoś tka zbuntować przeciwko władcy, żeby zachować lenna które się ma? Dodam, że posiadam mod diplomacy, jeżeli am to wpływ.
    Ja znam taki sposób z native'a.
    Jeżeli zdobędziesz jakąś twierdzę, to na koniec ukazju Ci się wiadomość w której wybierasz czy:
    Chcesz aby lenno należało do Ciebie
    bądź
    "Nie proś o nagrody"
    Gdy wybierzesz opcję pierwszą i po pewnym czasie (jeżeli władca nie przydzielił lenna tobie) pokazuje się wiadomość, że lenno zostało przydzielone komu innemu, wtedy masz 3 opcje:
    1. Wypowiedzieć posłuszeństwo i wziąć swoje obecne lenno "ze sobą". Automatycznie tworzysz nowe królestwo, lecz odrazu masz wojnę z państwem w którym byleś wasalem.
    2. Wypowiedzenie posłuszeństwa, lecz oddanie lenn, sprawia iż wasze stosunki się "wyzerują", ale nie będą skutkować wojną.
    3. Przyjąć zadośćuczynenie w wysokości 900 denarów.

www.pustamiska.pl

Offline Kretson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #837 dnia: Grudnia 08, 2010, 22:14:28 »
    Mam jedno krótkie pytanie - otóż jak działa starzenie się? (767 dzień?)

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #838 dnia: Grudnia 08, 2010, 22:40:34 »
    Nijak, jeżeli chcesz zmienić fryzurę bądź wiek, klikasz w zakładki
    Postać > Wjeżdzasz LPM na sylwetkę twojej postaci > Klikasz LPM > i modyfikujesz twarz do woli.

www.pustamiska.pl

Offline J_Mad

• Użytkownik
    « Odpowiedź #839 dnia: Grudnia 09, 2010, 17:57:04 »
    Już któryś raz odpadam w turnieju (najczęściej pod koniec, chyba w finale) a mogę potem wejść na ucztę i zadedykować damie zwycięstwo, ale co stawiałem na siebie to przepadło.
    To jakiś znany bug, czy tak ma być?