Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358242 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #735 dnia: Października 25, 2010, 20:17:47 »
    Swojego bohatera czy masz na myśli quest?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #736 dnia: Października 28, 2010, 00:05:40 »
    Chodzi o quest od krewnego pojmanego lorda. Już kiedyś zarzuciłem na tym forum taki temat - czy da się wykupić lorda czy zawsze trzeba się włamywać/podbijać miasto ?
    « Ostatnia zmiana: Października 29, 2010, 21:11:08 wysłana przez matigeo »

Offline szopenox7

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #737 dnia: Października 28, 2010, 09:05:14 »
    Mam problem z grą wysztko mam orginalne i wszystkie sterowniki lepsze od wymagań ale kiedy wlaczam gre to po filmnie mam czarny ekran nie wiem odczego prosze o pomoc !!

Offline Teb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #738 dnia: Października 29, 2010, 09:57:06 »
    Może ściągnij najnowsze sterowniki do karty graficznej, w innych grach miałem podobne przypadki i taka aktualizacja sterownika pomogła. Możesz też w opcjach ustawić na minimum wszystko i zobaczyć czy problem się naprawi, jeżeli nie no to już nie wiem...

A pro po mam takie pytanie, gram już dużo w M&B i M&BW i spotkałem się ze wskazówkami, które mówią o deszczu ( że kusznicy są mniej skuteczni itp.) Od razu powiem że gram na średnich ustawieniach (ani tych full ani tych minimum) i ani razu nie widziałem aby to padał deszcz.

PS: Tekstury mam na 50%, trawę na 100% postacie na 100% drzewka na full, cienie wyłączone (z gry w pewnym momencie slajdy się robią ;/) Dynamiczne oświetlenie włączone ( wszystko oprócz cieni) i coś o na A mam wyłączone, grając na takich ustawieniach ANI RAZU NIE WIDZIAŁEM DESZCZU! HELP ;/ (inne zjawiska pogodowe jak mgła to widziałem)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #739 dnia: Października 29, 2010, 16:19:44 »
    Bo ja wiem... ja mam ustawienia na maksa i wszystko działa płynnie, deszcz widziałem i to nawet na pustyni :D wiec może za niskie ustawienia masz (nie pokazuje deszczu)?

Gram kobitką, mam męża, miasto, kilka zamków i sporo wsi. Ogólnie to wciąż jestem na minusie z kasa (mod Calradia XV wiek, wiec brak możliwości lokowania inwestycji w miastach), a szczególnie to jeśli zagadam do męża o byciu władcą ("mężu, to ja mam być królową itp" w opcji rozmowy na osobności - "czy twoja wierność królowi X jest uzasadniona?") jest spoko. Czy w/w maż przyłączy się do mnie jeśli zbuntuję się przeciwko królowi (gdy nie da mi włości, o którą proszę) czy będę musiał go (małżonka) wcisnąć do lochu? Mam na myśli automatyczną zdradę od razu po wszczęciu przeze mnie buntu, a nie coś w stylu "przyłącz się do mnie bo to, bo tamto" - nie przyłączy się, bo lubi się z królem.
    « Ostatnia zmiana: Października 29, 2010, 21:08:51 wysłana przez matigeo »

Offline Feezy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #740 dnia: Października 30, 2010, 15:45:40 »
    1. Czy są do Warband mody fantasy?
    2. Dużo jest serwerów na multiplayer?
    3. Duża różnorodność ekwipunku na multi?
    4. Są serwery, gdzie zaczynamy z pierwszym levelem i zdobywamy ekwipunek?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #741 dnia: Października 30, 2010, 15:54:49 »
    1. Tak, wiele, lecz często niedopracowane.
    2. Nie będziesz się nudził, prawie że 3,4 serwery dla kązdego trybu gry (oczywiście mam na mysli te z dobrym pingiem).
    3. W multi napewno jest znacznie mniej niżw Single Player, ale jest zadowalająca.
    4. Nie, na kązdej nowej mapie, na każdym serwerze nie ma "lvl-i" jedynie zarabiasz denary które możesz wydawać, ale po każdej nowej mapie, lub gdy wchodzisz na nowy serwer zaczynasz z domyślą ilością złota (zazwyczaj 1000). Ekwipunek zawsze jest dostępny każdy, nic się nie odblokowywuje, tylko musisz uprzednio zdobyć kasę :)

www.pustamiska.pl

Offline Feezy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #742 dnia: Października 30, 2010, 16:02:50 »
    A możesz dać linka do jakichś fantasy modów :)? Można nimi grać na multi?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #743 dnia: Października 30, 2010, 16:50:19 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4782.0 Masz tu temat ze wszystkimi, modami do WB, poszukaj sobie ;p Ewentualnie przejrzyj wątek szukam moda wpisując frazę: np. "Mod fantasy pod Warbanda"

www.pustamiska.pl

Offline Eloy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #744 dnia: Października 31, 2010, 20:59:54 »
    Witam :)

Jak odblokować w Warbandzie pistolet ?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #745 dnia: Listopada 01, 2010, 10:03:01 »
    Ściągnąc mod :)
    np. Knights the last battle (tam akurat broń jest "kijowa")

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #746 dnia: Listopada 01, 2010, 15:55:12 »
    Wam też zdarza się ai prowadząca oblężenia? Jestem sobie u Vaegirów (dołączyłem z zamkiem, który podkradłem Swadii razem z lordem - jego oskarżyłem o zdradę, aby mieć zamek) i Swadia jest w stanie wojny z Rhodokami, którzy już miesiąc siedzą pod Uxhal - żadnych wycieczek, tylko 10 lordów se koczuje i oblega. Będą tak siedzieć do końca czy kiedyś się ruszą? Taki zastój mnie dziwi, bo nigdy czegoś takiego nie widziałem.

Offline Eloy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #747 dnia: Listopada 07, 2010, 00:06:17 »
    U mnie było tak już z milion razy, i kończyło się to zawsze rezygnacją lordów ze zdobycia zamku, myślę że po prostu mają za małe siły i czekają na posiłki które nie zawsze docierają.

I dwa pytanka

1. Żaden cholerny król nie chce uznać mojej władzy, nawet Rhodoków mimo że mam z nim stosunki na 100 , jakieś sugestie co mogę jeszcze zrobić?
    2. Moje miasta nie wytwarzają żadnych karawan... ma to jakiś związek z nieuznawaniem mnie przez innych władców ?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #748 dnia: Listopada 07, 2010, 18:36:35 »
    Czy jeśli mam dużo honoru, to pewne zadania (np to z rajdem na karawany) są zablokowane?

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #749 dnia: Listopada 07, 2010, 19:58:19 »
    Nie są. Tracisz tą samą ilość honoru.