Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357771 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • All the light makes the shadow...
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #675 dnia: Października 05, 2010, 09:07:44 »
    Wiessz może co z tym zrobić żeby gra się nie wyłączała ? kiedy są lagi lub jak kickuje??
    Sosna, jak kickuje to chyba jasne, że ci się wyłącza...

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #676 dnia: Października 05, 2010, 21:17:43 »
    Sosna, jak kickuje to chyba jasne, że ci się wyłącza...

Pozdrawiam!

Eh źle mnie zrozumiałeś Jak ja zakładam serwer i ktoś źle się zachowuje, chcę go kicknąć lub zbanować lub jak są lagi wysokie około np 600 pingu przez około 5-10 sekund to gra mi się wyłącza tzw. wychodzi do windows i odnowa muszę ją załączyć. Nie wyskakuje żaden błąd. Co zrobić???

Offline Robak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #677 dnia: Października 05, 2010, 21:49:33 »
    Mały problem z renomą, a mianowicie przed bitwą jest podawana liczba punktów renomy do zdobycia, natomiast po bitwie otrzymuję zawsze o 6 punktów mniej, niż zostało to oszacowane przed walką (w przypadku wartości 6-0 nie otrzymuję nic). Denerwuje mnie to, gdyż przez jakiś rok gry (gram już 1263 dni) zdobyłem tylko około 200 punktów, i obecnie mam 1404 (przez ponad 100 dni nie mogłem się odbić powyżej 1250) co daje mi 134-to osobową drużynę. Mam wyższą renomę niż jakikolwiek z lordów (mają po 250-1000), a lordowie biegają z załogami nawet po 250 luda. Wyższą renomę mają tylko królowie, po 2-2,4k (w czasie gry urosło im o jakieś 1k) i oni z kolei mają nawet do 500 woja pod swoją komendą. Mam 6 punktów przywództwa więc brakujące 4 dają tylko 20 woja (nawet nie będę w liczbę wojska inwestował na tej drodze).
    Ktoś ma podobnie jak ja taki ujemy modyfikator?? (v1.127) Jak go usunąć??
    Zmiana w opcjach w kierunku gry trudniejszej nic nie daje. Czy jest możliwe że jest ten modyfikator związany z poziomem rozwinięcia mojej postaci (level 35)?? - eksperyment z 483 dnia gry wykazał modyfikator"-2" (level 23) [Patrząc na te liczby powiedziałbym, że modyfikator x wynosi: "x= liczba_setek_dni_gry/2"]
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2010, 22:09:29 wysłana przez Robak »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #678 dnia: Października 05, 2010, 22:26:00 »
    Fakt kiedyś irytowało mnie to, iż miałem napisane, że dostanę 20 pkt. renomy a otrzymywałem 10...
    Nie wiem nawet w 1.131 nie ustąpił u mnie ten błąd być może odnosi się do tego z kim walczymy... nie mam pojęcia
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #679 dnia: Października 07, 2010, 13:42:15 »
    TweakMB ściągnąć i ustawić ilość ludzi w zależności od renomy. Domyślnie jest ustawione, że co 25 renomy jeden żołnierz więcej (o ile dobrze pamietam).

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #680 dnia: Października 07, 2010, 14:19:27 »
    Kolejne pytanie:
    Jest sposób na wywołanie wojny między własnym królestwem, a jakimś innym nie tracąc honoru i relacji z wasalami? Da się możliwie bez konsekwencji rozgniewać jakieś królestwo?

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #681 dnia: Października 07, 2010, 14:47:27 »
    Jedynie co mi przychodzi na myśl to quest od lorda. Jednak w Warbandzie jakoś rzadko dają questy no i honor spada (da się to jednak zmodyfikować za pomocą TweakMB). Ewentualnie atakować karawany i itp i się modlić, że oni wezma odwet na Twoich ziemiach,a Twoje królestwo odpowie ;)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #682 dnia: Października 07, 2010, 20:24:10 »
    Jest mozliwosć wywołania wojny... prywatnej, dzieki zażądaniu kapitulacji obcego lorda.

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #683 dnia: Października 07, 2010, 22:22:25 »
    Niestety, ale wtedy również traci się honor :(

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #684 dnia: Października 08, 2010, 10:48:52 »
    Niestety, ale wtedy również traci się honor :(

Niekoniecznie. TweakMB i tam zedytować :) Może być, że nawet zyskasz honor.

Offline Robak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #685 dnia: Października 08, 2010, 14:29:38 »
    @Ukashq, jeśli chodzi o mój problem z renomą to sposób podany przez Ciebie nie rozwiązuje go w jakimkolwiek stopniu. Wiem że za 25 renomy jest jeden wojak więcej, ale edytując to prawdopodobnie zwiększą się także limity wojska komputerowych lordów wiec nic tym sposobem nie osiągnę. Nie mam pojęcia jak gracze komputerowi mają liczoną liczebność oddziałów. Ja obecnie mam 1411 renomy i 134 możliwej liczebności oddziału.
    30 bazowe  (początkowo na pewno miałem mniej niż te 30 więc ta liczba musi się też zmieniać (może jest równa bonusowi za przywództwo??))
    30 za leadership
    18 za char
    56 za renomę (1411/25=56.44)
    Gdy to piszę, stoi obok lord mający obecnie 135 woja i 855 renomy
    Gdyby miał charyzmę i przywództwo większe ode mnie to rachunek by się zgadzał, ale jak ja mam osiągnąć poziom 500 (do takiego dążę) jaki mają królowie, jeśli gra sukcesywnie obcina mi renomę za bitwy?? (obecnie -7) Jedynym sensownym rozwiązaniem było by znalezienie w skrypcie gry tego ujemnego modyfikatora i przerobienie go. Może ktoś już to zrobił?? Puki co na angielskim forum mount&blade jeszcze nic nie znalazłem ale będę szukał dalej.
    Jakieś pomysły??

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #686 dnia: Października 08, 2010, 14:36:17 »
    Zmienić ilość woja z zależności od pkt dowodzenia

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #687 dnia: Października 08, 2010, 15:38:22 »
    Traci sie honor? Ile? Ja nie zauważyłem ,zresztą lordów, którzy nie przeklinają po klesce, puszczam wolnio:)

Offline Robak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #688 dnia: Października 08, 2010, 16:06:19 »
    Znalazłem rozwiązanie problemu z renomą na  na forums.taleworlds.com podane przez jak zwykle niezastąpionego TheMageLord. Nie zmienia jednak to tego ujemnego modyfikatora, zmienię sobie liczbę renomy przypadającą na jednego wojaka. Według tego co tam przeczytałem to są dwa osobne skrypty dla lordów i nas jeśli chodzi o tą renomę/liczbę wojska, więc nie muszę się martwić o to że lordom też zwiększą sie oddziały. Co prawda nie testowałem tego jeszcze i jest to sposób dla zwykłego M&B a nie warbanda, ale w końcu one nie różnią się od siebie prawie niczym (jeśli chodzi o przepis na modyfikację, co zapewne jest wiadome osobom modyfikującym). Pozdrawiam!!

Offline Ukashq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #689 dnia: Października 08, 2010, 17:39:26 »
    Eh a co ja pisałem? Poza tym za pomocą programu możesz zmienić, że jak pojmiesz wroga to relacje wzrosną! Ale zauważyłem u siebie, że gdy zmniejszymy reputację potrzebną do werbunku dodatkowego woja to lordom też zadziała ta funkcja. Lepszgym rozwiązaniem będzie zwiekszenie ilości ludu w zależności od pkt. dowodzenia.