Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357756 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matizov

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #630 dnia: Września 21, 2010, 20:03:15 »
    2.A na dobitkę to mam z ojcem Lady Zandina rep na +21 i gada do mnie jak pytam się go czy mogę zostać kandydatem na pana młodego, że musi mnie lepiej poznać. No ludzie to co ja mam z nim mieć kurde +40 ? Czy po prostu muszę trochę jego córkę poznać ( ale wtedy wracamy do punktu 1 ).

Zwiększ renome. Podwal honor.

Mam renomy ponad 700, a honoru ponad 100

Nie no ja tego lorda zatłukę chyba, siedzi w zamku i na uczy nie przyjeżdża z siostra...

W ogóle to w tym patchu 1.31 cuda wychodzą z pannami :D Podchodzę pogadać, a ta do mnie, że pojedynek jakiś niby miałem i że nie popiera brutalności, dobre ^^ ( a nic takiego nie było )

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #631 dnia: Września 21, 2010, 20:10:58 »
    To oznacza, że ktoś już zabiegał o jej względy, i pokonałeś go w pojedynku niektórym damom może się to spodobać lub nie, twojej się podobało :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #632 dnia: Września 21, 2010, 21:07:30 »
    Wesh i Araden, dam mu najlepszą wiochę (mam ich trochę :D), a co do brata, to jak niby miałbym go uwolnić? Najprościej byłoby chyba wyciągnąć go z fortecy i rozbic obóz w szczerym polu, bo nikt go nie wykupi. Zakłądajac oczywiście, że on brata ma.

EDIT:
    Ma kilku wujów i kuzynów; 2 wujków i kuzyn jest u mnie w niewoli, drugi kuzyn siedzi w lochach zamku któregos z moich lordów. Dam mu pierwszą zdobytą przeze mnie wieś + jeszcze jedna z moich... jak relacje spadna mi na 0, to go oskarże o zdradę.
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2010, 21:19:32 wysłana przez matigeo »

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #633 dnia: Września 21, 2010, 21:21:58 »
    Matizov a próbowałeś po kryjomu dobierać sie do jego córki (w menu zamku opcja potajemnie spotkaj sie z dama) i wygłosic wiersz, dać komplementa, spytac, czy będziecie parą? BTW podbij repu do 1000, honor nawet, nawet.

Offline Iris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #634 dnia: Września 21, 2010, 22:27:33 »
    Hail.
    Mam swoje królestwo, prowadzę wojnę z nordami. Stracili już oni 2 zamki oraz 1 miasto(to z mojej strony). Do tego z zewnątrz nordów gromią także Veagirowie. Chodzi o to, że już nie chce mi się walczyć z nordami, chcę poprawić relację z niektórymi z lordów i przekabacić ich na swoją stronę xD Tyle że Król nordów mówi, że pokój ze mną w takiej sytuacji jest dla niego kiepskim interesem. No to czego on chce? żebym mu zamki oddał? To odpada, więc co? będę musiał poprawiać relacje z lordami poprzez pokonywanie ich i wypuszczanie, zamiast wzięcia do niewoli?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #635 dnia: Września 21, 2010, 22:35:40 »
    Może po prostu bij Nordów w polu i wypuszczaj, ale nie zdobywaj żadnych zamków. WB posiada fajną opcję w postaci "wyczerpania wojną"(czy jak to tam nazwać) - jesli 2 państwa bija sie zbyt długo, to w końcu coraz bardziej chcą pokoju. Nie zajmuj zamków/miast (postawiony pod ściana Ragnar w życiu nie będzie chciał pokoju!), bij jego wojska, wysyłaj towarzyszy na misje i co jakiś czas kogos do Ragnara z ofertą pokoju.

Offline Matizov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #636 dnia: Września 21, 2010, 23:11:15 »
    Matizov a próbowałeś po kryjomu dobierać sie do jego córki (w menu zamku opcja potajemnie spotkaj sie z dama) i wygłosic wiersz, dać komplementa, spytac, czy będziecie parą? BTW podbij repu do 1000, honor nawet, nawet.

Właśnie nie heh ( a co by to w ogóle zmieniało ? Raz miałem tylko sytuacje, że za rozmawianie z córką, ojciec nie chciał ze mną gadać o jego córce i rep dostawałem u niego co chwile -1 ), nie mogę nigdzie znaleźć, a mianowicie Lady Zandina ( Królestwo Sułtan... ) , a że zarywam jeszcze do drugiej to spotykam się z tą drugą po cichu w zamku, ponieważ mnie zaprasza ( Królestwo Khanat ). Za to ja jestem Rhodokiem heh.

Pytanie, czy to możliwe, żeby samoczynnie reputacja u lorda z innego królestwa się podnosiła ? Co pojadę do miasta typa to widzę większą reputacje, 21,31,35, a tera 40 huh ? Czy to dlatego, że w jego mieście mam z mieszkańcami na +25 ?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #637 dnia: Września 21, 2010, 23:30:01 »
    Też kiedys o to pytałem. Jest to efekt wysokiego honoru.

Offline Matizov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #638 dnia: Września 21, 2010, 23:34:48 »
    Aha :) Szkoda, że na damy tak nie działa :D

Mam problem z działaniem gry odkąd mam patcha 1.31, wcześniej grałem na 1.10 na full detalach ( bez cieni ) i w bitwach tylko zwieche lekką miałem jak uzupełnienia moje lub wroga ładowały się w bitwie ( odpalałem grę z opcją wymuś synchronizację pionową). Za to teraz na patchu 1.31 nawet na mapie świata mam dziwne zwiechy, a w większych bitwach to łoo matko jak wbije się we wroga konnicą to klatki/zwiechy/lagi takie, że ... Czy to wina patcha ?
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2010, 11:59:33 wysłana przez Matizov »

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #639 dnia: Września 22, 2010, 12:07:01 »
    Obawiam się kolego, ze to nie wina wersji gry. U mnie działa wszystko normalnie. Takie objawy mam niekiedy podczas gry w sieci, ale związane jest to z 'jakością' dostawcy internetu.

Offline Matizov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #640 dnia: Września 22, 2010, 12:13:04 »
    Coś musi się gryźć :/ To nie możliwe, żeby to była wina sprzętu przez głupiego patcha :O

Offline Jonasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #641 dnia: Września 23, 2010, 07:09:11 »
    Ja mam takie pytanie, gdy wysyłam kompana do zdobywania informacji z danych miast, to po powrocie jest napisane, że raport jest w dzienniku.
    Ale w tym dzienniku nic nie ma...
    Jest jakieś rozwiązanie tego?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #642 dnia: Września 23, 2010, 12:23:34 »
    To jest raport, ile % lordów jest niezadowolonych i z kim są skłóceni. Znajduje sie w dziale dyplomacji - opis państw, co posiadają, jakich maja lordów, z kim wojny prowadzą... na samym dole masz podany w % wskaźnik niezadowolenia.

Ktos wie, jak jest generowany casus belli w przypadku wojny między państwami?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #643 dnia: Września 23, 2010, 15:18:29 »
    Podejrzewam, że losowo:
    Czasem incydent graniczny
    Czasem niezadowolenie lordów
    Wieeeele innych, mimochodem po cóż Ci tak informacja
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #644 dnia: Września 23, 2010, 15:35:33 »
    Z ciekawosci.Szkoda, ze w dyplomacji nie da sie tego samemu uzasadnic, np wypowiedz wojnę Vaegirom, bo... są zbyt silni
    maja Twoje ziemie
    incydent graniczny
    ot, taka ciekawostka, wnosząca jedynie frajdę.