Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358182 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kangurinho

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #585 dnia: Sierpnia 31, 2010, 01:13:11 »
    wie ktoś gdzie dostanę jakieś normalne spolszczenie do v1.126 a nie coś w stylu: "witaj, how are you".
    Szukałem w googlach i nic

Offline Kretson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #586 dnia: Września 07, 2010, 23:56:21 »
    Podejrzewam, że w sklepie.

Jeśli wyeliminowałem frakcję Nordów to:
    - co się stało z lordami?
    - co się stało z królem?
    - czy mogą powrócić?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #587 dnia: Września 07, 2010, 23:57:53 »
    Lordowie przechodzą do innych frakcji, król chyba znika. Z tego co wiem nie można odtworzyć raz zniszczonej frakcji.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #588 dnia: Września 08, 2010, 15:23:00 »
    Gdyż Sir Luca nie jest pewien, potwierdzam. :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Monolito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #589 dnia: Września 14, 2010, 01:35:53 »
    Mam pytanie odnośnie chirurgii-czy opłaca się ją dawać komuś jeszcze, prócz siebie i jednemu npcowi? Kumplem sugerował mi,że niby procenty z chirurgii w przypadku śmiertelnej rany (mówię oczywiście o jednostkach, które MOGĄ zginąć) przeliczana jest dla każdego npca z umiejętnościami w chirurgii osobno. W ten sposób ginący koleś przechodziłby przez chirurgie ,powiedzmy 6 chirurgów i najpewniej by przeżył. Czy jest to prawda czy może chirurgia działą jak inne umiejętności oznaczone jako "party"?

Drugie pytanie - umiejętności drużynowe sumują się w przypadku, gdy daną umiejętnośc mm ja i jeden z NPCów. Wygląda to,że np. ja mam handlu 4 a NPC ma 2 to będzie 4(+1). Czy działa to akże między samymi npcami? Czy jezeli ja jestem całkowitym noobem w czymś (mowa o umiejętnościach grupowych) to zbiorczy poziom danej umiejętności będzie brany na podstawie statystyk 2 npców,którzy mają ją najlepiej rozwinięta?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #590 dnia: Września 14, 2010, 11:42:49 »
    Zawsze liczy się ten który ma najwięcej, a to (+1) w nawiasie to bonus:
    Jeżeli posiadasz umiejętność na:
    1- żadnego dodatkowego punktu,
    2 do 4- 1 dodatkowy punkt,
    5 do 7- 2 dodatkowe punkty,
    8 do 9- 3 dodatkowe punkty,
    10- 4 dodatkowe punkty.
    Uwaga- dotyczy to tylko umiejętności grupwych.

www.pustamiska.pl

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #591 dnia: Września 14, 2010, 19:53:12 »
    Mam pewien problem.
    Otóż zdobyłem Zamek Nordów i założyłem własne Królestwo. Na ministra wziąłem jakiegoś faceta z okolicy.
    Myślałem, że skoro zdobyłem Zamek to jestem jego właścicielem, tym czasem okazuje się, że Zamek jest niczyj...
    Mam Wasala, więc postanowiłem zdobyć dla niego zamek. Zamek zdobyłem, jeden z moich towarzyszy zapytał się komu mam dać Zamek, powiedziałem, że mojemu wasalowi, ale... Zamek również jest niczyj...
    Mam dwa Zamki, które do nikogo nie należą...
    U ministra nie mam możliwości dialogowej prowadzącej to przekazania komuś jakiegoś zamku czy wsi.
    W czym problem?

Problem rozwiązany - ministrem musi być ktoś lepszy niż jakiś chłop z okolicy :P
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2010, 20:00:44 wysłana przez AdrianC »

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #592 dnia: Września 15, 2010, 18:38:39 »
    Na co ma wpływ opór w tarczach?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #593 dnia: Września 15, 2010, 20:18:20 »
    Tarcza otrzymuje obrazenia przy kazdym odebraniu na siebie ciosu. Wytzrymalosc tarczy ma pewien limit i gry spadnie do zera tarcza zostaje roztrzaskana. Opor natomiast to ilosc punktow odejmowana od punktow obrazen otrzymywanych przez tarcze, dzieki czemu tarcza sobie dluzej pozyje. Ze tak powiem - dluzsze zycie kazdej tarczy to opor :D

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #594 dnia: Września 15, 2010, 20:22:59 »
    I jeszcze im większy opór tarczy, tym mniejsza szansa na przebicie jej przez młot/strzałę/bełt.

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #595 dnia: Września 15, 2010, 20:49:30 »
    Właśnie! W dodatku jest coś takiego jak premia przeciw tarczom. Niektóre rodzaje broni np. Topór dwuręczny majá to napisane w opisie, więc jeśli walczysz z wrogiem (jedym), ktory dzierży taká broń to lepiej sparować udeżenie własnà broniá.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #596 dnia: Września 17, 2010, 13:18:41 »
    Czy wysoki honor ma wpływ na przeciąganie lordów na swoja stronę (np honor 135, opcja "będę podtrzymywał prawa szlachty")?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #597 dnia: Września 17, 2010, 14:13:39 »
    Honor pomaga w werbunku, ale to co powiesz to już zależy od danego lorda a jeżeli masz duży honor nie znaczy iż ta dana opcja w trkacie rozmowy ma zwiększony wpływ. twórcy nie zadali sobie aż tak duzo trudu ay wymyślać tak "skomplikowane" powiązania.

www.pustamiska.pl

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #598 dnia: Września 17, 2010, 15:38:31 »
    A czy ci honorowi lordowie to maja zatwierdzone nie zdradzać? Emir zamku wcisniętego między moje włości (zdobyłem na Sarranidach, po czym przyjałem propozycję pokoju) a atakujacych Rodoków mówił tak: bespieczniej będzie mu u mnie; podobaja mu sie moi lordowie; jest skłócony z władcą i 3-ma emirami; koniec konców, nieważne, co powiem (władza, ziemia, sprawiedliwosć) - "nie pozwole ci sie doprowadzic do zdrady". Zbyt honorowy?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #599 dnia: Września 17, 2010, 19:08:51 »
    Cóż...
    Wątpie aby dani NPC-towie posiadali tak osobiste cechy lecz napewno maja dane poglądy, jeżeli próbowałeś wszystkiego, to może masz za małe państwo (terytorialnie).
    Uwaga: Są to tylko hipotezy!

www.pustamiska.pl