Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357750 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #555 dnia: Sierpnia 16, 2010, 18:05:35 »
    Sprawdzilem filtry ok.Szkoda tylko ze z Polskich serwow wyszukuje mi tylko RP.Ani tawerny ani Refa.Moze da sie jakos recznie wyszukac?

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #556 dnia: Sierpnia 16, 2010, 18:38:28 »
    Ekhm. A że tak spytam, masz oryginalną wersję gry?

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #557 dnia: Sierpnia 16, 2010, 18:55:11 »
    Tak

Offline Maszkaros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #558 dnia: Sierpnia 18, 2010, 21:31:33 »
    Witam.

Mam pytanie: jak zrobić cios lancą z przysiadu w multli? W singlu jest to automatyczne a w grze wieloosobowej już nie. Wiem że to możliwe, ponieważ widziałem ludzi którzy to robili. Proszę Was o pomoc.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #559 dnia: Sierpnia 18, 2010, 22:14:17 »
    Mam pytanie: jak zrobić cios lancą z przysiadu w multli? W singlu jest to automatyczne a w grze wieloosobowej już nie. Wiem że to możliwe, ponieważ widziałem ludzi którzy to robili. Proszę Was o pomoc.
    Rozpędź się na koniu i wciśnij klawisz odpowiedzialny za zmianę trybu broni (domyślnie X).
    BTW: Jeśli w opcjach ustawiona jest kontrola lancą na "automatycznie", to w multi i tak trzeba aktywować ją ręcznie?

Pozdrawiam!

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #560 dnia: Sierpnia 18, 2010, 22:26:42 »
    Tak, w multi i tak trzeba ją ręcznie aktywować. A w opcjach serwera nie ma opcji Kontrola lancy, więc chyba nie idzie ustawić inaczej.

Offline Nobody

• Użytkownik
    • Jestem wszędzie tam, gdzie nie ma nikogo
    « Odpowiedź #561 dnia: Sierpnia 20, 2010, 11:00:53 »
    Jak mając w garnizonie zamkowym 176 ludzi mam pokonać armię liczącą ich 1213?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2010, 12:11:05 wysłana przez Nobody »
    Nobody is perfect.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #562 dnia: Sierpnia 20, 2010, 12:39:35 »
    Dość proste , masz 176 w zamku plus twój oddział do obrony , no chyba , że podałeś 176 jako całość w sumie nie ważne . Pokonywałem większe oblężenia . Ja to robię tak : pierwsza rzecz ekwipunek a w szczególności broń strzelecka , w zależności w czym jesteś dobry [ ja postawiłem na łucznictwo] to wybieram łuk [wojenny mistrzowskiej ręki - umiejętność naciągu 7] i khreglickie strzały dwa sloty oraz berdysz masywnego wyglądu . Następnie w czasie obrony podchodzę na przeciwko wejścia poprzez drabiny tudzież wieży oblężniczej i otwieram konsole dowodzenia , zaznaczam wszystkich oprócz strzelców do obrony tego miejsca . Podchodzę  na mury w miejsce gdzie najlepiej będę widział wejście  [prostopadle do celu] i jeśli to jest wieża oblężnicza staram się nie marnować strzał na wybijanie eskorty machiny lecz tylko strzelców i czekam aż dojedzie i opuści ramie  ... , jeśli to są drabiny robię tak samo lecz staram się jak najwięcej wybijać ludzi wchodzących do góry którzy są  blokowani przez moich żołnierzy którym wcześniej dałem rozkaz [tak samo jest z wieżą jak opuści podest] . Gdy skończą mi się strzały [68 w ekwipunku , 2x khreglickie strzały pełna torba] szukam dostępnych wbitych w ściany lub po zabitych [można również tak robić z bełtami] . Jeśli nie ma już amunicji strzeleckiej podchodzę do wejścia i wycinam berdyszem jak leci będąc lekko "przyklejonym" do ściany ochraniając,się w ten sposób przed strzelcami . W garnizonie stawiam na strzelców w większej ilości dzięki temu koszą wroga niemiłosiernie i dzięki temu jak khreglici atakowali mi zamek to tylko dwa razy weszli na drabiny a tak non stop byli wystrzeliwani jak kaczki .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2010, 12:51:50 wysłana przez BodziuRat »
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #563 dnia: Sierpnia 21, 2010, 21:55:29 »
    Co do braku powrotu towarzyszy wysłanych na misje. Nie jest to wina pacza. Nie mam pojecia, co to jest. Wysłałem Yimrę do Swadii, w miedzyczasie wypowiedziałem jej wojnę, nawysyłałem kilkoro luda w celu zwiekszenia praw do rządu... i nic. Swadii nie ma, Yimry nie ma, Borchy i kogos tam jeszcze nie ma... poszukam w karczmach, u Travellerów... a jak nie znajdę, to oleje...

Offline Dante

• Użytkownik
    « Odpowiedź #564 dnia: Sierpnia 22, 2010, 10:47:59 »
    Witam, mam problem z questem Uratowania bądź wykupienia lorda, mianowicie bez problemów dogaduje się z sąsiadująca wioską aby podpalili swoje pola, jednak kiedy podchodzę do strażnika więziennego to nadal mam tylko opcję "Kto jest tutaj uwiezioy", "Chce porozmawiać z więzniem", "Nieważne", tak więc jak go zmusić do walki, albo jak w inny sposób można dostać klucz? 

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #565 dnia: Sierpnia 22, 2010, 12:06:40 »
    Wejdź do wiezienia (popros o mozliwosc wizyty) pogadaj z więźniem, że chcesz go uratować, wróc do strażnika i wymuś klucz, będzie jatka, bo zaatakuje Cię garnizon. Zabij ochronę pałacu i wejdź do lochu, pogadaj z więźniem (chyba do wyboru - trzymaj sie blisko, bierz miecz, siedź cicho) i wyjdź z miasta.

Offline Dante

• Użytkownik
    « Odpowiedź #566 dnia: Sierpnia 22, 2010, 12:19:36 »
    oto chodzi że już wielokrotnie rozmawiałem z więźniem i nadal nie mam opcji "wymuś klucz"... ;F

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #567 dnia: Sierpnia 22, 2010, 14:31:45 »
    A wypróbowałeś wszystkie opcje u strażnika. Pewnie nazywa się bardziej niewinnie niż "wymuś klucz". Ja nigdy nie rozmawiałem z więźniem przed uwolnieniem i nie miałem z tym problemów. A jak nie zmusisz strażnika do zaatakowania to sam go zaatakuj to też powinien klucz wypaść.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #568 dnia: Sierpnia 22, 2010, 18:05:43 »
    Gram sobie, gram... zaskoczyła mnie samoistna poprawa stosunków z wrogimi lordami, np nagle w lewym dolnym rogu (tam, gdzie zwykle pojawia sie info o tym, kto kogo pokonał/co splądrował itp) pojawia się info: "poprawiły sie Twoje relacje z Lord Haeda z -16 na -15... nic nie robiłem ani nie gmerałem, samoistnei wypadło. Wynik wysokiej honorności?

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #569 dnia: Sierpnia 22, 2010, 18:55:16 »
    @matigeo
    Tak to jest zasługa wysokiego honoru i reputacji .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło