Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358333 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #525 dnia: Sierpnia 10, 2010, 16:27:37 »
    1) Widocznie musisz odwiedzić pozostałe, na pewno się gdzieś znajdą. O ile nie masz ich wszystkich w oddziale...
    2) Pogadaj z mistrzem gildii (czy jak mu tam). Jedna z końcowych opcji dialogowych dotyczy własnego interesu.
    3) Bo nie.

Byłem pierwszy:-P
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2010, 20:31:30 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #526 dnia: Sierpnia 10, 2010, 16:29:26 »
    1) Gdzie sie podziali wszyscy bohaterowie ? Bo już w 6 miastach byłem i w żadnym od dłuższego czasu nie moge żadnego spotkać
    Szukaj dalej ze świadomością ,że oni też lubią podróżować, poza tym jeśli pojmano ich w walce, porozmawiaj z Ransom Brookerami odnośnie ich wykupienia. :>
    2) Jak postawić faktorie w mieście
    Porozmawiaj z Guild Masterem w danym mieście, jeśli Twoje relacje z danym miastem są >=0
    3) Czemu nie ma polskiej wersji przy demie ze strony warbanda
    Ponieważ inne wersje językowe (polski, czeski, francuski, niemiecki, etc.) pojawiły się w jednej wersji (1.110?), a potem... Wyparowały, bez żadnej przyczyny...

Pozdrawiam!

Offline Prescot

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #527 dnia: Sierpnia 10, 2010, 16:30:55 »
    Już polską wersje mam.

Teraz kolejny problem- mam morale 99 a codziennie mi pryskają z oddziału jednostki.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #528 dnia: Sierpnia 10, 2010, 16:34:23 »
    Teraz kolejny problem- mam morale 99 a codziennie mi pryskają z oddziału jednostki.
    Sprawdź, czy nie posiadasz jednostek w oddziale z frakcji, która jest wrogo nastawiona względem innej. Np jeśli Królestwo Nordów prowadzi wojnę z królestwem Swadii i posiadasz jednostki w swoim oddziale zarówno z jednej, jak i drugiej frakcji, to istnieje duże prawdopodobieństwo dezercji skłóconych jednostek. Sprawdź raporty dotyczące morale.
    Upewnij się również, czy nie zalegasz z żołdem i czy oddział nie przymiera z głodu.

Pozdrawiam!

Offline Prescot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #529 dnia: Sierpnia 10, 2010, 17:01:36 »
    Mam same wojsko swadii + najemnicy.

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #530 dnia: Sierpnia 10, 2010, 17:30:52 »
    A nie toczysz przypadkiem wojny ze swadią?

Offline Prescot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #531 dnia: Sierpnia 10, 2010, 17:32:38 »
    Tocze.

A teraz kolejny błąd - po zdobyciu mojego miasta przez wroga, straciłem bohatera który był ministrem krółestwa (nizar) i zniknął bez śladu z miasta.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #532 dnia: Sierpnia 10, 2010, 17:52:55 »
    Wejdź w raporty, Raporty o postaciach i sprawdź Nizara powinno być pokazane miejsce jego pobytu.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #533 dnia: Sierpnia 10, 2010, 18:21:15 »
    Tocze.

A teraz kolejny błąd - po zdobyciu mojego miasta przez wroga, straciłem bohatera który był ministrem krółestwa (nizar) i zniknął bez śladu z miasta.

1. To się nie dziw, że ktoś Ci dezerteruje, skoro masz swadian w oddziale.
    2. Błąd? Na moje oko (pierwsze skojarzenie) Nizar wpadł i został jeńcem wroga. Zdarza się.

Offline Prescot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #534 dnia: Sierpnia 10, 2010, 18:26:39 »
    Tocze.

1. To się nie dziw, że ktoś Ci dezerteruje, skoro masz swadian w oddziale.
    2. Błąd? Na moje oko (pierwsze skojarzenie) Nizar wpadł i został jeńcem wroga. Zdarza się.

Gdyby został jeńcem wroga to bym mógł go wykupić w gospodzie.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #535 dnia: Sierpnia 10, 2010, 19:53:03 »
    Zapytaj jednego z podróżników, pojawiającego się w gospodach, odnośnie "poszukiwania kompanów". Jeśli minister uciekł, to pojawi się pewnie w gospodzie. Jaki to nie pomoże, poczekaj parę dni, a może Nizar sam wróci do oddziału, gadając, że udało mu się uciec, ale nie mógł Cię odnaleźć, "blah, blah, blah...".

Możesz też spróbować odbić miasto i możliwe, że NPC się ponownie pojawi w sali tronowej -- wg mnie to jest najbardziej prawdopodobne, gdyż twórcy byli tak zajęci dodawaniem masy pierdół i bugów to gry, że nie przewidzieli takiego "scenariusza" w tej kwestii.

Pozdrawiam!

Offline Prescot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #536 dnia: Sierpnia 10, 2010, 20:47:33 »
    Znalazł się w innym zamku <poker face>

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #537 dnia: Sierpnia 10, 2010, 23:08:20 »
    <rageman> No widzisz
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Monolito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #538 dnia: Sierpnia 11, 2010, 14:53:20 »
    Gdzie znajdę listę produkowanych przez daną nację dóbr? Planuję porobić odpowiednie warsztaty w miastach i chciałbym wiedzieć co od kogo mogę kupić w dobrej cenie. Póki co wiem, że Sarranidzi produkują farby a Rhodokowie surowy jedwab.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #539 dnia: Sierpnia 11, 2010, 15:02:46 »
    Gdzie znajdę listę produkowanych przez daną nację dóbr? Planuję porobić odpowiednie warsztaty w miastach i chciałbym wiedzieć co od kogo mogę kupić w dobrej cenie. Póki co wiem, że Sarranidzi produkują farby a Rhodokowie surowy jedwab.
    Najlepiej odwiedź dane miasto i zobacz, czego najwięcej możesz w nim kupić po dość niskiej cenie. Jeśli nie masz pewności, co do opłacalności towarów, to z "quick menu" miasta wejdź na targ i wybierz pierwszą opcję z góry (coś typu "porozmawiaj z kupcami odnośnie cen towarów"). Możesz również porozmawiać z Guild Masterem odnośnie handlu, ale o czym on gada, to tylko Armagan lub inny developer wie (albo i nie...). :P

Pozdrawiam!