Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358418 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Drwalu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #510 dnia: Sierpnia 03, 2010, 19:29:50 »
    Ja to rozpatrzyłem tak: np. Dhirim ma dużo sztab żelaza, to tam stawiam hutę. Jak na razie jakoś mi gospodarka prosperuje.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #511 dnia: Sierpnia 04, 2010, 08:47:58 »
    Przecież podczas rozmowy z mistrzem gildii jest to opisane. Jeśli jest podaż a nie ma popytu to zarobisz mniej .Sprawdzacie w miastach czego jest najwięcej i najtaniej . Załóżmy ,że w Dhirim jest najtańsza stal to zakładacie warsztay kowalskie np. w Veluca lub Reywadin ze względu ,że są blisko sąsiadujące z Dhirim . Zawsze trzeba znaleźć jak najlepszą alternatywę . Z zadań od mistrzów gildii można sporo wywnioskować jak np. każą ci zawieść do tawerny w innym mieście np. piwo lub wino  , czyli tam jest większy popyt na to i tam zakładacie winiarnie i browar . Farbiarnie najlepiej zakładać u Rhodoków [hodują morwy dla jedwabników - nie wyrobiony jedwab] i w Sułtanacie bo mają najtańsze barwniki .
    To są tylko moje spostrzeżenia .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Monolito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #512 dnia: Sierpnia 04, 2010, 12:49:19 »
    Dzięki za odpowiedź. Mniej więcej kapuję o co chodzi :D Teraz trzeba to tylko przenieść do rzeczytiwstości. Pozostaje jeszcze jedna kwestia: koleżka z warsztatu mówi mi ile koztują surowce tygodniowo i jaki mam z tego zysk. Czy wiadomo ile surowców do produkcji zużywa tygodniowo warsztat? Czy do produkacji jedwabiu to np. 1 jednostka surowego jedwabiu i 1 jednostka farb?

Co daje biegłość w danym rodzaju broni? Czy są to np. większe obrażenia czy może wojak szybciej macha danym rodzajem broni? Która broń drzewcową polecacie do szarży na koniu?

Jeszcze jedna kwestia: czy da się zburzyć wybudowany warsztat ( postawiłem fabrykę jedwabiu w Sargoth :/) i czy można w danym mieście postawić więcej niż 1 warsztat?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2010, 13:11:14 wysłana przez Monolito »

Offline Drwalu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #513 dnia: Sierpnia 04, 2010, 13:47:39 »
    Warsztat prawdopodobnie zużywa 1 jednostkę surowca i tworzy 1. Biegłość w walce wręcz zwiększa prędkość i może minimalnie obrażenia, a w broni strzeleckiej zmniejsza celownik (poprawia celność) i zwiększa szybkość przeładowania. A co do zburzenia to nie wiem, ale spróbuj w rozmowie z mistrzem w faktorii opcję że nie utrzymasz go dłużej może to pomoże.

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #514 dnia: Sierpnia 04, 2010, 15:43:17 »
    ...czy można w danym mieście postawić więcej niż 1 warsztat?

Nie, nie można.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #515 dnia: Sierpnia 05, 2010, 01:21:21 »
    1) Mam swoje królestwo i po zdobyciu zamku nikomu go nie przydzieliłem, teraz mam problem bo mam wasala któremu bym ten zamek przydzielił ale nie wiem jak. U ministra mimo że trombi że jest zamek nie przydzielony nie ma żadnych opcji związanych z przydzielaniem lenn, u wasali też nie ma takiej opcji a jak ich pytam komu przydzielić lenna to oczywiście wskazują na siebie.
    2) Jak wsadzić więźniów do więzienia, w mieście mam w ulepszeniach wieżę więzienną, więc chyba jest więzienie ale nie wiem jak tam przeżucić jęńców.
    3) Jak ulepszyć stosunki z Wasalem w czasie pokoju. Danie mu lenna raczej nie zlikwiduje mu -45 i czy warto mu wogóle dawać zamek, bo jeszcze mi z nim czmychnie, a tak to ucieknie bez zamku.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #516 dnia: Sierpnia 05, 2010, 03:52:59 »
    2. Pod opcją zostaw garnizon możesz zostawiać też jeńców.

3. Najszybciej przez którąś z Lady, ale to będzie sporo kosztowało.
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #517 dnia: Sierpnia 05, 2010, 16:56:01 »
    Czy da się znaleść gdzieś pistolet ?, bo tak robiąć dla kolegi 500 każdej amunicji zobaczyłem że jest coś takiego

Flintlock Pistol i Cartriges, wiem że jest taki mod na broń palną, ale widać pozostałości po pistolecie został, to samo skill Firearms.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #518 dnia: Sierpnia 05, 2010, 23:53:14 »
    Czy da się znaleść gdzieś pistolet ?, bo tak robiąć dla kolegi 500 każdej amunicji zobaczyłem że jest coś takiego

Flintlock Pistol i Cartriges, wiem że jest taki mod na broń palną, ale widać pozostałości po pistolecie został, to samo skill Firearms.

To samo tyczy się oporządzenia samuraja który znajdował się w MB w skrzyniach w danych miastach . Zapraszam do tematu >>> http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4183.0 .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #519 dnia: Sierpnia 06, 2010, 19:25:13 »
    proszę o szybką odpowiedź: Jak wypowiedzieć posłuszeństwo Królowi, nie tracąc stosunków z frakcją przy tym zachowując swe lenna?(te stosunki to można pominąć)

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #520 dnia: Sierpnia 07, 2010, 15:38:51 »
    proszę o szybką odpowiedź: Jak wypowiedzieć posłuszeństwo Królowi, nie tracąc stosunków z frakcją przy tym zachowując swe lenna?(te stosunki to można pominąć)

Nie ma takiej możliwości . Jeśli zdobywałeś fortece będąc wasalem u danego króla i zostały one powierzone tobie , to po odejściu będą ci odebrane a relacje stracisz tylko z królem a zyskasz [wyzerujesz] w innych królestwach gdzie była prowadzona wojna. Relacje z lordami są indywidualne .
    Zakładając , że miałeś swoje lenna prędzej niż zaoferowałeś swój miecz danemu królowi i odchodząc od niego to nadal je masz .

Offline casperr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #521 dnia: Sierpnia 09, 2010, 12:00:56 »
    Witam wszystkich , mam pytanie czy jest calkowite spolszczenie warbanda???dzisiaj zainstalowalem jest polski jezyk ale niestety podczas rozmowy jest juz angielski,moglbym prosic o link do dzialajacego spolszczenia?"

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #522 dnia: Sierpnia 09, 2010, 12:09:51 »
    http://w326.wrzuta.pl/plik/1NWHgpPUrVd/languages                   Tam masz napisane co jest do folderu a co do modules.
    http://rapidshare.com/files/411216597/LANGUAGES.rar   
    Wystarczy poszukać ;]
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline casperr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #523 dnia: Sierpnia 09, 2010, 14:32:39 »
    No dzieki tyle ze nie dziala ten link z rapida

Offline Prescot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #524 dnia: Sierpnia 10, 2010, 16:17:32 »
    1) Gdzie sie podziali wszyscy bohaterowie ? Bo już w 6 miastach byłem i w żadnym od dłuższego czasu nie moge żadnego spotkać

2) Jak postawić faktorie w mieście

3) Czemu nie ma polskiej wersji przy demie ze strony warbanda