Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358460 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #495 dnia: Lipca 27, 2010, 21:22:13 »
    TheSpikeMam, a próbowałeś rozkazu zmiany używanej broni? (nie pamiętam czy to F10 było czy co). Pojęcia nie mam. Spróbuj, zobacz co wyjdzie.

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #496 dnia: Lipca 28, 2010, 14:42:04 »
    Spotkałem sie tutaj z czyms taki ze niektorzy otwieraja swoje interesy (mleczarnie czy cos w tym stylu) i teraz moje pytanie brzmi jak to zrobic bo nigdzie nie moge znalesc takiej opcji ;[

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #497 dnia: Lipca 28, 2010, 14:45:29 »
    Spotkałem sie tutaj z czyms taki ze niektorzy otwieraja swoje interesy (mleczarnie czy cos w tym stylu) i teraz moje pytanie brzmi jak to zrobic bo nigdzie nie moge znalesc takiej opcji ;[
    U Guild Masterów w miastach. Nie wiem, czy wymagany jest jakiś poziom relacji z miastem, ale chyba nie. Przygotuj gotówkę na otworzenie, prześledź dialogi i sprawdź, który biznes najlepiej się opłaca otworzyć, by dochód był w miarę przyzwoity. Niestety, możesz otworzyć tylko jedną działalność w wybranym mieście...
    Wejść do twojego nowego zakładu będziesz mógł z poziomu quick menu w mieście.

Pozdrawiam!

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #498 dnia: Lipca 28, 2010, 15:14:13 »
    Trzeba mieć relacje z miastem na plusie i nie jestem pewien, ale chyba trzeba najpierw jakieś zadania wykonać dla mistrza gildii, bo miasto musi Cię poznać. No i trzeba mieć parę tysięcy na początek. ;]

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #499 dnia: Lipca 28, 2010, 15:43:38 »
    Rozpoczęcie interesu wymaga od około 3 do 10 tysięcy denarów. Nie możesz mieć wojny z frakcją do której należy miasto. Podczas wojny twoja działalność w mieście frakcji przeciwnej zostanie wstrzymana, a po wojnie ruszy ponownie. Potrzeba jeszcze relacji z danym miastem na plusie, jest to jakaś niewielka wartość, więc z tym nie ma problemu. Dochody masz różne, możesz stracić 300 i zyskać 300. Wszystko zależy od cen na rynku.

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #500 dnia: Lipca 28, 2010, 16:17:47 »
    Poprawka: Na poziomie 0 i większym. I nie trzeba wykonywać misji miszczunia.

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #501 dnia: Lipca 28, 2010, 17:58:03 »
    Tak więc zrobiłem relacje z Praven na +19 i dalej nie ma żadnej opcji dialogowej u Mistrza Gildii ;/ Jakieś rady?

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Lipca 28, 2010, 18:28:54 »
    Po polsku to brzmi jakoś tak: "chciałbym tu kupić kawałek ziemi". To zostało wprowadzone wraz z patchem 1.126 jeśli się nie mylę więc starsze wersje nie mają tego dodatku.

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #503 dnia: Lipca 28, 2010, 21:45:38 »
    No fakt nie miałem tej wersji. Teraz zaaktualizowałem. Można jeszcze spolszczenie prosic ;/ ?Nie moge znalesc..

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #504 dnia: Lipca 30, 2010, 16:47:34 »
    Jak masz stosunki ujemne z lordem władającym miastem to nie otworzysz faktorii

btw Najbardziej opłacalne jest chyba otworzenie huty w jelkali 1000 na tydzień 3500 nakładu + co miesięczny rajd do curaw po sztabki za 80 denarów xD
    (click to show/hide)

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #505 dnia: Sierpnia 02, 2010, 16:51:27 »
    Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakiś inny sposób na wypowiedzenie wojny niż poprzez własną ingerencję w tę sprawę atakując karawanę, wieśniaków czy wioskę. Zależy mi na tym by wypowiedzieć wojnę frakcji z którą mam pozytywne relacje, więc wolałbym aby obeszło się bez minusów w postaci zepsucia relacji z wieloma lordami. Zna ktoś jakiś sposób na rozpoczęcie wojny tak bym ja sam nie musiał jej rozpoczynać? Czekać mi się nie chce, a moi ludzie już czekają pod bramami wroga.

EDIT: Dziękuję Diseant.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2010, 23:02:09 wysłana przez TheSpikeMam »

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #506 dnia: Sierpnia 02, 2010, 22:15:03 »
    Wojnę możesz wywołać poprzez ministra, zlecając wysłanie emisariusza do królestwa, z którym chcesz rozpocząć wojnę. Jeśli nie masz własnej frakcji - jedynym sposobem jest albo napad na karawanę albo czekanie, aż królestwo, w którym jesteś wasalem wypowie wojnę.

Pozdr.
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline trx.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #507 dnia: Sierpnia 03, 2010, 14:01:48 »
    Witam,
    Mam pytanie odnośnie pewnej broni, a mianowicie: Wielkiego długiego topora masywnego wyglądu. Tu link do screena: http://i28.tinypic.com/1411ul5.jpg
    Jest tam ewidentnie napisane, że może on być używany jako broń dwuręczna do cięcia. Jednak kiedy używam go konno, mój rycerz walczy nim jako bronią drzewcową (pchnięcia jak lancą). W żaden sposób nie mogę go zmusić do cięcia. I tu rodzi się moje pytanie: czy można go używać w ogóle konno jako broń dwuręczna?
    Z góry dzięki za pomoc.

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #508 dnia: Sierpnia 03, 2010, 14:45:51 »
    Robi się to 'x'-em.

Offline Monolito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #509 dnia: Sierpnia 03, 2010, 19:22:58 »
    Czy budując warsztaty w danym mieście mam kierować się tym, co w tym mieście jest produkowane? Czy jeżeli np. dane miasto produkuje żelazo np. Curaw to bardziej opłaca mi się tam zbudować hutę stali niż fabrykę jedwabiu?