Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358266 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Diseant

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • GG - 496616
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #480 dnia: Lipca 24, 2010, 12:57:16 »
    @Up

Próbowałem jak i w Yalen tak i w moich miejscowościach (Jelkala i Veluca), lecz żaden "mistrz" nie zadawał takiego zadania. Wykonywałem dla nich "czarną robotę", po czym zadając pytanie: "Czy masz dla mnie jakieś zadania" odpowiadają: "W chwili obecnej nie mam dla Ciebie zadań".

Więc - jakieś pomysły?

W razie czego - skopiowałem postać, bo wnioskuję, iż jest to mały bug.

Pozdr.
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #481 dnia: Lipca 24, 2010, 13:19:02 »
    Skoro Król Rhodoków traktuję waszą wojnę, jako "sprawę honoru", to nie podpisze traktatu pokojowego, dopóki nie odzyska części swoich ziem, które zagarnąłeś. Skoro - jak Klakson napisał - wójt nie chce zlecić zadania na rozejm, a rozmowy z władcą nic nie skutkują, to spróbuj może wysłać delegacje poprzez ministra, który stacjonuje w Twojej stolicy (pamiętaj, by NPC miał dużo punktów w charyzmie, handlu itp).

Ostatecznie podbij ich ostatnie miasto i niech "spieprzają"... Chyba, że dasz im odzyskać jakiś zamek, albo poczekasz aż inna frakcja wypowie im wojnę - wtedy będą bardziej skłonni do podpisania traktatu pokojowego, bądź zawieszenia broni.

Pozdrawiam!

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #482 dnia: Lipca 24, 2010, 13:30:19 »
    @Up

Właśnie o to chodzi, że co jakiś czas wysyłam Rolfa z poziomem charyzmy 12 (średnio co dwa tygodnie), lecz ten "grubas" się nie zgadza. Razem ze mną prowadzi z nimi wojnę Swadia, która chce odebrać im zamek Elgebron (czy jakoś tak). Ten sku*****n nie chce podpisać ani ze Swadią ani ze mną traktatu pokojowego.

Co do oddania im zamku... Wątpie, żeby odebrali mi jakikolwiek zamek, ponieważ ich armia łącznie liczy 200 żołnierzy. Jeżeli w ogóle wyjdą z miasta - zostają napadnięci przez Swadię (czatują wokół Veluki).

Another propositions?

Pozdr.

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #483 dnia: Lipca 24, 2010, 14:42:36 »
    Mam jeszcze jedno pytanie:

Kim są Xerina i Dranton (czy jakoś tak) biorący udział w turniejach? Zazwyczaj spotyka się tam zwykłych żołdaków jak i królów/lordów, a tych dwoje to kto?

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #484 dnia: Lipca 24, 2010, 15:19:04 »
    To są chyba NPCkowie, bo z mojego oddziału walczy często Marind i Artimmner. Nie wiem, czy akurat to są NPCkowie, aczkolwiek jeżeli są, to w tawernie ich nie ma *przynajmniej tam, gdzie dzieje się turniej), więc nie mam pojęcia.

Pozdr.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #485 dnia: Lipca 24, 2010, 15:26:57 »
    Są to postacie które po prostu sobie walczą na arenach i są dosyć dobre w tym co robią. Tak było w podstawce i jeszcze wcześniej w wersji beta M&B, w Warbandzie zapewne pełnią taką samą rolę. Chociaż może Armagan wymyślił im jakieś ambitniejsze cele w dodatku.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #486 dnia: Lipca 24, 2010, 15:28:11 »
    Kojarzę ich z podstawki i tak się zacząłem zastanawiać. Jeśli w grze są ukryte przedmioty do odblokowania, to może te NPCe też albo coś.. No nieważne, dzięki ;)

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #487 dnia: Lipca 24, 2010, 15:51:12 »
    @Diesant .
    Jeśli w Carladii nie podbijesz frakcji to zawsze będą ze sobą walczyć mając własnych królów.
    Eliminując je możesz zostać królem całej krainy .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #488 dnia: Lipca 24, 2010, 16:05:11 »
    Wątpię, by Armagan urozmaicił Kradusa, Xerine i Drantona (haha!). We wcześniejszych wersjach gry, można było z nimi jeszcze porozmawiać, gdyż okupywali tawernę w Zendar. Jeden mówił, że jest niezniszczalny, bo umie walczyć lancą (hic!), drugi chwalił się swoimi "zajebistymi" statami (na późniejszych wersjach kazał graczowi "ssać" - w sensie "spieprzać"), a ostatni(a) gadał(a) jeszcze o czymś innym...
    Tak, czy inaczej, to takie trio, które bierze udział tylko w turniejach. Nie spotkasz ich ani w karczmie, ani na mapie świata. Grzebiąc w plikach także ich nie odblokujesz, bo to po prostu inny typ NPCa oraz ich kod uległ lekkiej zmianie. Można powiedzieć, że są oni taką pozostałością po starszych wersjach -- inna to jeszcze "Ramun The Slave Trader", etc.

Diesant -- może po prostu zdobądź więcej prawa do rządzenia, reputacji, honoru, zainwestuj w bardziej charyzmatycznego NPC-a, albo... Rozwal ich po prostu (to tylko głupia gra, oparta na losowaniu) :P

Pozdrawiam!

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #489 dnia: Lipca 25, 2010, 17:46:23 »
    Troszkę się zagubiłem , otóż wgrałem na nowo M&B Warband i chciałem go spatchować ... tutaj powstał problem .
    Ściągnąłem dwa patche ze oficjalnej strony Taleworlds >>> http://www.taleworlds.com/main.aspx i po zainstalowaniu ich , większość opisów jest po EN gdzie poprzednio było OK z małymi błędami do wytrzymania.
    Mam pytanie : lepiej jest instalować po kolei aktualizacje czy tylko 1.127 ?
    Z każdym patchem jest coraz gorzej ... :/

Ps. Juz zrobiłem i działa .
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2010, 21:13:36 wysłana przez BodziuRat »
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #490 dnia: Lipca 25, 2010, 18:01:17 »
    @Up

Ja za to mam inaczej... Muszę najpierw spatchować do 1.104 a potem dopiero najnowszego patcha, ponieważ jeżeli "walnę" instalkę 1.127 bez uprzedniego spacthowania do 1.104 do wiele kwestii jest po angielsku (jak w wersji 1.101).

Pozdr.

Offline Ryszard_I_Lwie_Serce

• Użytkownik
    • King of England
    « Odpowiedź #491 dnia: Lipca 26, 2010, 00:02:54 »
    Mam pytanie: jak zrobić mapę do multiplayera?
    Nowa Reprezentacja Polski:

1. MoS_Blackitt
    2. MoS_Okocha
    3. MoS_Kula
    4. MoS_UFO
    5. MoS_New_Player_FTW
    6. MoS_Szymczak

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #492 dnia: Lipca 26, 2010, 00:28:55 »
    Trochę zły dział ale dobre wprowadzenie masz TU. Jak będą problemy to tam zadawaj pytania.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Lipca 26, 2010, 14:58:15 »
    Witam. Chciałbym się poradzić i zapytać Was o coś. Więc aktualnie prowadzę wojnę ze swadią, jedynym utrapieniem dla mnie jest ich kawaleria, używam mameluków żeby nie dostawać minusowego modyfikatoru. Moja drużyna składa się z rhodockich włóczników, nordyckiej piechoty i sarranidzkiej kawalerii. Rhodockich włóczników wystawiam na pierwszą linię, zaraz za nimi piechota, kawalerię prowadzę sam i zachodzę wroga od tyłu lub boku. Problem polega na tym że swadiańska kawaleria bez problemu przebija się przez szyk moich rhodoków. Gdy sam kiedyś prowadziłem walkę z rhodokami ich długie włócznie powstrzymywały natarcie konnicy, teraz nie mogę znaleźć sposobu na to by używali oni długich broni. Wyjmują te krótkie bezużyteczne a konnica wbija się w nich jak w masło. Wydaję komendę rhodocy wstrzymać ogień i zgrupować szyk. Wie ktoś co zrobić by wyjmowali oni te długie piki/włócznie? Czy może to być losowość?

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Lipca 27, 2010, 11:25:22 »
    Witam. Chciałem sie zapytać jak zmienić stolicę i czy jest to wogóle mozliwe, Niby jest opcja "Przenies tu swoj dwór" ale nic to nie zmienia.
    Wiem ze juz gdzies sie pojawil taki problem na tym forum i szukalem ale nie moglem ponownie znalesc tego tematu a po za tym nie pamietam czy bylo tam rozwiazanie ;]
    Pozdro.

Edit : Wydaje mi się ze znalazlem rozwiazanie. Potrzebny jest aksamit i narzedzia(oczywiscie pisze w opcji dialogowej ale ja to potraktowalem jako ozdobe -.-)
    Sprawdze czy dziala ;]
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2010, 11:50:55 wysłana przez Aradax »