Sry ale może nie w temacie :P
Otóż na linuxie występuje problem z myszą, lecz wiem jak go rozwiązać. Nie chcę natomiast zmieniać Wine z 1.1.42 na 1.2.RC6 z tego względu, iż PlayOnLinux na to nie pozwala (nie działają skrypty .sh w POL). Więc mam takowe pytanie... Czy dałoby się jakoś umieścić możliwość włączenia pada, żeby móc grać bez problemu w M&B?
Wyjaśnienie:
Wine 1.1.42 ma pewne błedy, których w chwili obecnej nie da się poprawnie naprawić. Przykład z dźwiękiem, który po użyciu skryptu się sypie (zwiesza się lub tnie). W najnowszej wersji WIne tego problemu nie ma, lecz nie mogę używać skryptu na poprawną działalność myszy w grze.
--------
Kolejne pytanie. Otóz moja postać ma ponad 1500 renomy, 200 honoru i ok. 60 prawo do rządzenia. Chciałbym zakończyć wojnę z Rhodokami, lecz ten stary gbur się nie zgadza. Zawsze mu coś nie pasuje ("Rozwiązanie pokoju nie leży w moim interesie" lub "Król Graverth traktuje te działania jako sprawę honoru. Nie chce zawrzeć pokoju"). Wiem, że wojnę można zakończyć banalnie - podbijając ich ostatnie miasto - Yalen, lecz chcę, żeby ta frakcja istniała.
Co do opisu wojny. "Walki trwają już od jakiegoś czasu, więc wojna może się skończyć rozejmem" oraz opis NPCów: "Król Graverth i ##JA## traktują to jako zadanie honoru". Jakieś pomysły?
Pozdr.