Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubioan frakcja ??

Sułtanat Sarranidów
    Królestwo Nordów
    Królestwo Swadii
    Królestwo Vaegirów
    Królestwo Rhodoków
    Khanat Khergitów

Autor Wątek: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie  (Przeczytany 105025 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ByakuyaKuchiki

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #360 dnia: Kwietnia 03, 2014, 22:56:31 »
    Swadi ponieważ ich konnica wszystko niszczy i dosyć szybko się ich szkoli. Pózniej wym wybrał chyba nordów za piechotę do szturmowania zamków ;P.

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #361 dnia: Kwietnia 06, 2014, 12:52:11 »
    Grałem już trochę w Warbanda i to Nordami, Swadianami, i Rhodokami resztą nie bo nie podobają mi się te frakcje turki, araby i tak jakby rosjanie, to nie dla mnie :P

I zdecydowanie najlepiej mi się grało Rhodokami !
    Nie dość że ich strzelcy wymiatają, czy to w polu czy to przy oblężeniach czy w obronie zamku, to Sierżanci może i słabsi statystycznie od Swadianskiego rycerza i huscarla Nordyckiego to potrafią skutecznie ogłuszać wrogów, dzięki nim po bitwach ma się nawet 50 jeńców albo i więcej, zależy od bitwy, pozatym może i są lekko słabsi ale to nie robi wielkiej różnicy i tak potrafią pozamiatać dzięki wsparciu ich genialnych kuszników, niestety takeigo luksusu grając Nordami czy Swadianami nie miałem bo oni zabijają wrogów, nie posiadają broni ogłuszających, a dzięki Rhodokom można całkiem sporo hajsu na każdej bitwie zarobić także RHODOKOWIE !! :)

Pozatym co do małego konfliktu z łucznikami też chciałbym się wypowiedzieć, grając Swadią, zawsze miałem przynajmniej 50-70 swadiańskich kuszników i podczas zdobywania zamków czy obrony radzili sobie bardzo dobrze, potem zagrałem Rhodokami i było jeszcze lepiej kosili aż miło.
    Bełty bardzo bardzo wolno im schodziły, szła już 2 czy 3 fala obrońców zamku a jeszcze posiadali bełty, czy to swadiannie czy rhodokowie.
    Potem zagrałem Nordami, pomijając Huscarlów to ich łucznicy to była największa pomyłka jaką wyszkoliłem, kompletna strata kasy i czasu, są tak słabi, że 100 tych łuczników ( najlepszych ) podczas atakowania zamku Swadii prawie nic nie robili niby strzelali coś tam zabili ale po chwili już strzał nie mieli a resztę musieli wykosić Huscarlowie, zabili może 20-30 wrogów na 200 w zamku, a tacy kusznicy sami mi ubijali przynajmniej 100, a nawet jeszcze lepiej w zasadzie to oni mi zamki zdobywają bo koszą prawie wszystko z murów... a reszta piechoty tylko wchodzi i czyści niedobitków.

Niewiem jak łucznicy Sarranidów czy Vaegirów bo nimi nie grałem nigdy, i nigdy ich 100 do oblężeń nie szkoliłem, ale zakładam że też pewnie szybko kończą im się strzały.

Ale zdobywając zamki nigdy niemiałem takich problemów czy to z sarranidami czy to z zamkami Vaegirów, ale z zamkami Rhodoków już tak, koszą ich kusznicy aż się czasem zastanawiam co mi daje mój hełm garnczkowy o dostojnym wyglądzie :P jak i tak padam od 2 strzał nawet na minimum obrażeniach dla bohatera :P pozatym jeśli już dochodzi do walki wręcz to Rhodocki strzelec jest także całkiem nieźle uzbrojony.

Także z tego powodu uważam że najlepszą jednostką strzelającą w Warbandzie są kusznicy Rhodoków

Offline zbyszko127

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #362 dnia: Kwietnia 07, 2014, 19:37:53 »
    Ja tam lubię khanat khiergicki :)
    Dobra konnica,  szybko się robi

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #363 dnia: Maja 09, 2014, 13:48:07 »
    Khanat khergicki ma najlepszych łuczników konnych.
    Królestwo Swadii ma świetnych rycerzy konnych ....państwo to zajmuje największy fragment mapy, co czyni je najpotężniejszym pośród wszystkich pięciu spotykanych w Calradii. Niewątpliwie jednak największym minusem jest jego położenie. Swadia znajduje się w centrum kontynentu .
    Nordowie mają bardzo mocnych piechurów z toporami.

Tyle wiem o siłach konkretnych formacji.
    Wg mnie najlepiej stworzyć sobie mieszankę z w/w jednostek.

Najogólniej zazwyczaj jest tak, że najsilniejsza w grze frakcja to ta, do której przyłączył się gracz :D
    (click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #364 dnia: Maja 09, 2014, 14:24:51 »
    Ja najbardziej Swadię lubie. Dlaczego? Uwielbiam zachodnie rycerstwo, a właśnie takimi wojownikami ta frakcja może się poszczycić. Nie ma to jak szarża potężnych jeźdźców :)

Offline Kacpermen12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Maja 11, 2014, 16:16:29 »
    Swój głos oddaje na królestwo rhodoków. Sierżanci osłaniają kuszników a ci robią sieczkę z wroga jak przeciwnicy dojdą do moich szeregów to sierżanci spisują się doskonale radzą sobie nawet z ciężkimi konnymi swadii.

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #366 dnia: Maja 11, 2014, 16:34:01 »
    Vaegirzy. Ciężka kawaleria, świetni łucznicy, Elitarne bułaty + Ciężkie tarcze migdałowe.

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline Czarny Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Maja 16, 2014, 10:20:21 »
    Co za pytanie!? Oczywiście, że Królestwo Swadii, nic nie zastąpi widoku 100 rycerzy, którzy roznoszą 10 razy liczebniejszą armię wroga.
    Why so serious?

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #368 dnia: Maja 17, 2014, 09:55:59 »
    A ja głosuję na Rhodoków. Świetna piechota obronna. Kusznicy zestrzelą (piszę z punktu widzenia singleplayera) nawet Huskarla, pikinierzy bez problemu zatrzymają nawet rycerstwo Swadian. Do tego dobry teren - operują w górach, co maksymalizuje ich potencjał wojenny.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #369 dnia: Maja 17, 2014, 10:24:27 »
    Bez problemu zatrzymają Swadian? Zależy na jakim terenie, w górach tak ale na otwartym polu mam baaardzo przykre doświadczenia związane z zatrzymywanie ciężkiej jazdy Rhodokami ;) Duże straty są pewne, porażka też dość możliwa. Zależy oczywiście od stosunku liczebności armii naszej i oponenta, choć szereg włóczni rycerstwo może przełamać.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #370 dnia: Maja 18, 2014, 10:04:44 »
    Mówię o proporcji 1:1 (max do 2) i starciu takich średnich rhodockich i swadiańskich armii.

Offline Kacpermen12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Maja 18, 2014, 15:44:08 »
    Nie zapomnijmy że Swadianie przed szarżą stracą paru rycerzy zestrzelonych przez kuszników.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #372 dnia: Maja 19, 2014, 11:17:25 »
    Rhodocka Piechota ustawiona w korycie rzeki(lub na lekkim wzniesieniu), plus na tyłach ich kusznicy tworzą formację nie do złamania.
    Typowa taktyka swadiańska to szarża z nachylonych lanc na przeciwnika wykorzystując ukształtowanie terenu. Wystarczy lekka górka aby wytracili na prędkości, gdyż ich konie nie należą do najszybszych, a jak dobrzy wszyscy wiemy, kawaleria w Warbandzie nie jest super inteligentna(jeśli chodzi o boty i niektórych graczy) i zazwyczaj nie zmieniają broni. Wolno jadąca kawaleria jest idealnym celem dla kuszników, którzy po 1-2 salwach (5-6 sek) potrafią albo zabić kilku jeźdźców alko przynajmniej pozbawić ich koni. Wtedy do akcji wkracza piechota, która początkowo służy nam za tarczę o którą rozbija się kawaleria. Wydanie rozkazu ataku powoduje otoczenie a następnie zmasakrowanie jeźdźca.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #373 dnia: Maja 20, 2014, 15:13:01 »
    Każdy z was może się tu chwalić jakim to jest wspaniałym taktykiem, jakby zniszczył armie wroga jednocześnie ich upokarzając. Zapominacie o tym, że gracie z botami (tj. komputerem) który nie zrobi tego co wy, nie przegrupuje wojsk podczas walki i nie puści piechoty przodem by kusznicy mogli strzelać ze wzniesienia ...

Wracając do tematu, Swadia ze względu na ciężką jazdę.

https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #374 dnia: Maja 20, 2014, 19:19:22 »
    Ale temat jest w SP, a więc to logiczne, że każdy pisze, jakimi jednostkami najbardziej wp*******ł AI.