Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Śluby  (Przeczytany 38692 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AZJA1994

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Śluby
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 05, 2010, 13:47:43 »
    Nauczyłem się wszystkich wierszów,mam z wybranką na serdeczny,nie ma ojca ma napisane że tylko brata mam swoje lenno więc nie wiem, co mam zrobić.

Offline leetomek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 05, 2010, 15:25:47 »
    pogadaj jeszcze z Bardami w Tawernach , oni powiedzą wszystko o każdej Lady tzn. jakie mają charaktery jedna lubi jeździectwo i walki inna spokojna i romantyczna wyjdzie za mąż za zgoda rodziny albo będą mieli z nią problemy itp. czyli na jedną działa poezją na inną pewnie wygrane w turniejach itp. ... 

Offline Dunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 05, 2010, 15:35:59 »
    Ja tylko swojej powiedziałem że jestem jej "fanem" a ona już na 97 :D a z ojcem miałem na 27 i już :D

Panie i panowie moja żona Lady Zahara :D

Offline Eric_Wolf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 05, 2010, 16:27:11 »
    Droga na ślubny kobierzec wygląda następująco:

1) najpierw trzeba mieć możliwość wejścia na uczty
    2) wcześniej w karczmie trzeba przepytać trubadura jakie panny są na wydaniu - panny mają różne charaktery, warto też nauczyć się kilku wierszy
    3) na uczcie, w rozmowie trzeba powiedzieć jednej z wybranej panien, że jesteśmy jej wielbicielem - po takim wyznaniu u niektórych zyskamy na relacjach, u innych wręcz odwrotnie (może to zależy od zwycięstwa w turniejach)
    4) potem czekamy - jeśli wpadliśmy pannie w oko co jakiś czas dostaniemy wiadomość, że zaprasza nas do siebie w odwiedziny, podczas odwiedzin możemy opowiadać wiersze (w zależności od charakteru panny charaktery jednej podobają się bardziej, inne mniej)
    5) mając z nią dobre relacje z panną i dobre relacje z jej ojcem/bratem możemy się ich spytać, czy mają coś przeciwko byśmy się starali o względy ich córki/siostry. Jak jesteśmy lordem pełną gębą z zamkiem to na ogół wyrażą zgodę
    6) jak skończą się nam wiersze zadajemy pannie pytanie, co myśli o wspólnej przyszłości - i znów, jak masz z nią dobre relacje, jesteś właścicielem zamku/miasta to ona prosi byś udał się do ojca/brata prosić o jej rękę
    7) udajemy się do ojca/brata i prosimy o rękę wybranki - jeśli mamy z nim dobre relacje to wyraża on zgodę, ale pod warunkiem że zabezpieczymy posag przyszłej panny młodej (wiadomo czasy niebezpieczne, dziś lord z zamkiem, a jutro bezdomny albo w niewoli, a córcia/siostra z głodu nie może umrzeć) - w moim przypadku było to koło 16 tysięcy denarów.
    8) jak mamy taką sumę i zgadzamy się ją zapłacić nie ma już przeszkód do małżeństwa, po kilku dniach w zamku odbywa się oficjalna uczta

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 06, 2010, 13:47:03 »
    a dzieci mozan miec?

Offline Yargolek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 06, 2010, 13:50:32 »
    Nie można (przynajmniej ja tej opcji nie dojrzałem)...

A mam problem. Żoneczkę miałem w Uxkhall w stolicy mojej frakcji. I mi Rhodocy przejęli miasto i moje królestwo znikło z map.

I gdzie mogę znalesć moją Lady jak w zamku jej  nie ma?

Offline jakozfifi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 06, 2010, 13:58:41 »
    jedz do jakiejs lady i zapytaj sie gdzie ona jest jest taka opcja(tylko lady musi byc z tej samej frakcji co ty)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 06, 2010, 15:13:03 »
    Na filmikach z gry widziałem ceremonię ślubu, ja miałem już questa ze ślubem, idę do miasta gdzie jest lady, akurat był turniej i uczta. Wygrałem turniej, wchodze na uczte, gadam do brata tej lady , który coś o ślubie i wtedy mogę (jakiś bug) złożyć mu przysięgę małżeńską. Żoną oczywiście zostaje lady, ale żadnej ceremonii nie ma, ledzie 3 strony w dialogu... Wcztyałem se i poczekam na wezwanie na ceremonię, może trzeba dostać wiadomość. Ktoś w ogóle miał tą scenkę jak z tego traliera?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2010, 19:11:12 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline fire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 07, 2010, 13:32:01 »
    Gram w trybie realistycznym dla królestwa Swadii na jednym save i mam kilka kandydatek na żonę powyżej  +20 stosunków. Jedna już wyszła za mąż za innego lorda, pewnie jak się nie zdecyduję to zostaną mi same niedobitki ;). Nie chciałbym podjąć pochopnej decyzji w tej sprawie, a czas nagli stąd kilka pytań:

1. Czy możliwy jest ślub z pretendentką Swadii Lady Isolla?
    2. Czy możliwe są śluby polityczne z córką króla, któregoś z nacji, o ile królowie posiadają córki, gdyż w spisie postaci nic na ten temat nie ma?
    3. Czy małżeństwo może się rozpaść?
    4. Jaka będzie rola małżonki w grze u mojego boku? Czy jest możliwe, aby nadać jej własną armię lub inną przydatną funkcję w przyszłości, jeśli zostanę królem?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 07, 2010, 13:36:46 »
    Na część pytań nie znam odpowiedzi, ale...

1. Czy możliwy jest ślub z pretendentką Swadii Lady Isolla?
    2. Czy możliwe są śluby polityczne z córką króla, któregoś z nacji, o ile królowie posiadają córki, gdyż w spisie postaci nic na ten temat nie ma?
    3. Czy małżeństwo może się rozpaść?
    4. Jaka będzie rola małżonki w grze u mojego boku? Czy jest możliwe, aby nadać jej własną armię lub inną przydatną funkcję w przyszłości, jeśli zostanę królem?
    1 - Nie wiem, ale bardzo w to wątpię...
    2 - Nie są możliwe. Król nie ma "rodziny" w spisie, a gdy się go o to zapytasz, to mówi coś, że ma wobec swoich dzieci inne plany.
    3 - Raczej nie.
    4 - Bardzo skromne... Będziesz mógł u niej organizować uczty. (hehe) Jedyne odstępstwo jest takie, że po założeniu własnego królestwa możesz ją mianować pierwszym ministrem. :]

Offline Deat(c)hClaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 07, 2010, 14:07:19 »
    Ja juz oblacilem posag i ojciec wybranki kaze czekac, az zorganizuje uczte... Czekam ok 60 dni i nadal nie dostalem zadnego wezwania, a jak z nim gadam, to twierdzi, ze trzeba poczekac az wszyscy sie zbiora.
    Czuje sie oszukany przez tego pana. Kase wzial, a panny nie ma xD

Offline fire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 07, 2010, 14:20:41 »

...
    ...
    ...
    2 - Nie są możliwe. Król nie ma "rodziny" w spisie, a gdy się go o to zapytasz, to mówi coś, że ma wobec swoich dzieci inne plany.
    ...

Dzięki proud za szybką odpowiedź:). No właśnie to zdanie wypowiadane przez króla mnie zaintrygowało. Zastanawiam się czy twórcy napisali sobie ten tekst tylko tak sobie, czy może król przedstawi mi jakąś córkę spoza listy postaci, gdy już będę władał inną nacją i nie będę posiadał żony.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 07, 2010, 15:28:37 »
    Fire raczej to nie możliwe.

A ja mam pytanko. Czy można chwalić się pretendentce do małżeństwa, swoimi wielkimi bitwami i bohaterstwem podczas nich, mogłoby to zwiększać relacje z nią.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 07, 2010, 15:30:58 »
    Nie można ożenić się z dziećmi króla gdyż sądzę że to było by hmm kiepskim pomysłem bo króla można zmienić (obalić) a żona ze strony starego króla by została.

UP

Raczej wątpię udało mi się pokonać sułtana Hakina który miał na de mną znaczną przewagę i nie zobaczyłem takiej opcji dialogowej u mojej lady.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2010, 15:32:45 wysłana przez Wambo »

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 07, 2010, 15:38:54 »
    Mam pytanie, czy wędrowni bardowie mogą nas nauczyć coś więcej? Bo nauczyłem się chyba z 5 wierszów i żaden teraz nie może mnie nic nauczyć bo już nie ma więcej wierszów :/