ja miałem takie historie :
- pierwsza kobieta - wygrałem turniej była uczta , udałem się na ucztę zadedykowałem jej zwycięstwo potem jakieś miłe jakieś teksty i dostało się trochę punktów w stosunkach, potem ją odwiedzałem co 7 dni (ale to ona pisała żeby się z nią spotkać) za każde spotkanie +1 , warto się uczyć poezji i tym też sobie podnosić stosunki , po jakiś odwiedzinach powiedziała mi żę się z kimś tam zaręczyła ja to olałem i po kilkunastu dniach okazało się że jest w innych zamku żoną jakiegoś Lorda trudno wróciłem sejwy do momentu gdy mi mówi o zaręczynach z innym i wyzwałem go na pojedynek (straciłem przez to dużo punktów w relacjach z nią) -5 chyba czy więcej , trudno co 7 dni potem +1 i tak do 20 , żeby uzyskać zgodę na zwykłe jej odwiedzanie musiałem z jej bratem mieć stosunki na +7 wtedy się zgodził , w opcjach +19 z nią mogłem poprosić jej brata żeby zmusił ją do ślubu ze mną ale on nie chciał się zgodzić bo miał kogoś innego na oku (pewnie wina stosunków moich z nim) - wszystko zakończyło się ślubem
- druga kobieta - jednocześnie flirtowałem też z inną, na początku chciała żebym ją uwolnił od jakiś zaręczyn i wyzwał gościa na pojedynek , zrobiłem jak mówiła najpierw spadły punkty potem wzrosły-szło gładko nawet miałem +27 lub +30 a i tak nie było możliwości małżeństwa bo ona chciała żeby jej coś udowodnić - myślę że chodzi o honor, bo mówiła że wyjdzie tylko za prawego człowieka, miałem +17 honoru nie wiem może potrzeba było więcej ??? - nie udało mi się jej poślubić
a ważna sprawa : jeżeli staramy się o kilka dam jednocześnie, łatwo sobie pogorszyć stosunki z lordami (braćmi dam) bo się okazuję że oni też właśnie starają się o te damy co my(wiecie o co chodzi)
można też zwiać z jakaś lady na przekór rodzinie ale po ślubie stosunki z nią są kiepskie spadają ... więc raczej nie warto
takich kilka moich spostrzeżeń ale widzę że patch 1.104 dużo poprawia szczególnie opcje rozmów (polska wersja)