Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Śluby  (Przeczytany 38684 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yargolek

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Śluby
    « dnia: Kwietnia 01, 2010, 21:01:29 »
    Witam. Mam problem

Otóż, jestem już wasalem u Rhodoków, podrywam córkę/siostrę Księcia Etrosqa. I mam z nim relacje 5, proszę go o zgodę na spotkanie z nią a on mówi, że musi mnie lepiej poznać. Czyli rozumiem, że mmam poprawiać z nim relacje. Ale jak? Jak chce od niego misje to mi mówi, że dał ją swojemu człowiekowi, ale kiedyś mi zleci jakąś i tak już przez 20 dni według czasu gry.

Co robić? HELP

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    Odp: Śluby
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 01, 2010, 21:05:48 »
    Nie wiem jak jest teraz w Warbandzie, ale w starym Native do poprawy stosunków z innymi lordami służyła jakaś lejdi. Tylko teraz nie pamiętam czy można było poprawić ze wszystkimi stosunki czy tylko z tymi na minusie. W każdym bądź razie należało przeznaczyć na ten cel pewną sumę pieniędzy. Ewentualnie "śledź" danego lorda i jeżeli będzie w tarapatach (patrz. jakaś bitwa) pomóż mu... Wtedy na pewno relacje się powiększą. Tzn. tak było w Native... :D

Offline Cripz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 01, 2010, 21:06:23 »
    Musisz chodzić na każde uczty w obojętnie jakim mieście Rhodoków.Wtedy wygrywaj turnieje i po każdym 1 wygraniu idź z nim zagadaj.Bo w tawernie jest taki npc nie pamiętam nazwy, który mówi, że właśnie trzeba wygrywać turnieje, chodzić na polowania, aby zyskać przychylność :).O misjie tutaj raczej nie chodzi ;]

//EDIT

Tylko z tymi co masz na minusie może lejdi poprawić stosunki :)

//Next EDIT

A i ten npc w karczmie też mówi ci w jakim mieście są uczty :) Ale większość tego npc jest nie spolszczona więc możesz się nie połapać, który dialog jeśli angielskiego nie umiesz.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2010, 21:09:21 wysłana przez Cripz »

Offline Yargolek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 01, 2010, 21:12:30 »
    Angielski to pół biedy. teraz mam problem bo z Etrosqiem sobie pogorszyłem przypadkowo, kiedy go wyzwałem w imieniu innego lorda... xD
    Spróbuję na te uczty itp.

Ale inne info mile widziane

Offline patrylux13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 02, 2010, 12:52:12 »
    a własnie jak wyglądają polowania i gdzie się odbywają bo jeszcze niemiałem styczności ?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 02, 2010, 15:37:20 »
    Musisz chodzić na każde uczty w obojętnie jakim mieście Rhodoków.Wtedy wygrywaj turnieje i po każdym 1 wygraniu idź z nim zagadaj.Bo w tawernie jest taki npc nie pamiętam nazwy, który mówi, że właśnie trzeba wygrywać turnieje, chodzić na polowania, aby zyskać przychylność :).O misjie tutaj raczej nie chodzi ;]
    Właśnie że o misje chodzi... Z tego co zauważyłem podczas testów wystarczą stosunki na poziomie powyżej 7. Nie wiem czy zależy to od poszczególnych lordów, ale wykonując misję o wyszkoleniu żołnierzy dostajemy właśnie +7 do relacji i wtedy dostałem zgodę. Może to być jednak większa liczba, ale ja pisze jak było wtedy. :]

p.s. Chyba że twórcy wprowadzili coś do wersji finalnej o czym nie było mowy podczas testów, ale w to wątpię, a polowań nigdy na oczy nie widziałem... ;d

Offline Yargolek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 02, 2010, 16:12:11 »
    Ale problem jest taki. No dany ojciec mówi "Masz moje błogosławieństwo itp." czyli się zgadza. a jak ide do wybranki to NIC, nie ma żadnej opcji WTF?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 02, 2010, 16:34:08 »
    Nie otrzymałeś zadania typu "Zaręczyny"?
    Na dniach zostaniesz zaproszony na ucztę, w której odbędzie się ceremonia małżeńska (trzeba pogadać z ojcem panny).

Pozdrawiam!

Offline Yargolek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 03, 2010, 17:41:53 »
    Ojciec pozwolił mi się spotykać z nią, i mogę ją odwiedzać kiedy chcę. Byłem u ojca, żadnej opcji nowej rozmowy nie ma. U panny też nic nowego, mówi cały czas, że powinniśmy dać sobie trochę czasu. Spotykamy się tak od ok 20 dni co 5-6 dni. I żadnego zaproszenia na ucztę nie było i zadania zaręczyny też...

WTF?

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 03, 2010, 17:49:14 »
    musisz mieć z nią relacje ponad 20, wtedyproponujesz jej ślub. Ona każe ci sie spytać o zgode jej rodziny
    jak wyrażą zgode to czekaj tylko na jakąś uczte ;)

Offline Yargolek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 03, 2010, 17:50:59 »
    No dzięki Ci UP bardzo teraz to już będe wiedział.

Miałem z nią relacje na 7 xD, z ojcem też się trzymam dobrze. Dzięki

Offline AZJA1994

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 04, 2010, 22:38:32 »
    Ja mam jakiś błąd chyba w grze,Brat mojej wybranki pozwala mi się z nią już widywać,mam z nią 23 stosunki na plus ,a jak chce zapytać o ślub jej to mówi ze muszę jeszcze coś osiągnąć, a mam ponad 300 reputacji i 9 honoru.Co mam zrobić aby się z nią ożenić?

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 05, 2010, 01:35:08 »
    może powinieneś jakieś lenno mieć ?

ja jak sie żeniłem to mialem ok 400 reputacji i 22 honoru ,ale myśle że to nie od tego zależy.
    może twoja wybranka ma jeszcze ojca ?

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 05, 2010, 09:56:45 »
    Ja mam jakiś błąd chyba w grze,Brat mojej wybranki pozwala mi się z nią już widywać,mam z nią 23 stosunki na plus ,a jak chce zapytać o ślub jej to mówi ze muszę jeszcze coś osiągnąć, a mam ponad 300 reputacji i 9 honoru.Co mam zrobić aby się z nią ożenić?

Naucz się wierszy od trubadurów, musisz mieć stosunki na serdeczna, wtedy jak spytasz się o ślub to powinieneś dostać quest o zaręczynach (zbierz troche kasy jak bedziesz się żenił) :D

Offline leetomek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 05, 2010, 13:39:39 »
    ja miałem takie historie :

- pierwsza kobieta - wygrałem turniej  była uczta , udałem się na ucztę zadedykowałem jej zwycięstwo potem jakieś miłe jakieś teksty i dostało się trochę punktów w stosunkach, potem ją odwiedzałem co 7 dni (ale to ona pisała żeby się z nią spotkać) za każde spotkanie +1 , warto się uczyć poezji i tym też sobie podnosić stosunki , po jakiś odwiedzinach powiedziała mi żę się z kimś tam zaręczyła ja to olałem i po kilkunastu dniach okazało się że jest w innych zamku żoną jakiegoś Lorda trudno wróciłem sejwy do momentu gdy mi mówi o zaręczynach z innym i wyzwałem go na pojedynek (straciłem przez to dużo punktów w relacjach z nią) -5 chyba czy więcej , trudno co 7 dni potem +1 i tak do 20 , żeby uzyskać zgodę na zwykłe jej odwiedzanie musiałem z jej bratem mieć stosunki na +7 wtedy się zgodził , w opcjach +19 z nią mogłem poprosić jej brata żeby zmusił ją do ślubu ze mną ale on nie chciał się zgodzić bo miał kogoś innego na oku (pewnie wina stosunków moich z nim) - wszystko zakończyło się ślubem

- druga kobieta -  jednocześnie flirtowałem też z inną, na początku chciała żebym ją uwolnił od jakiś zaręczyn i wyzwał gościa na pojedynek , zrobiłem jak mówiła najpierw spadły punkty potem wzrosły-szło gładko nawet miałem +27 lub +30 a i tak nie było możliwości małżeństwa bo ona chciała żeby jej coś udowodnić - myślę że chodzi o honor, bo mówiła że wyjdzie tylko za prawego człowieka,  miałem +17 honoru nie wiem może potrzeba było więcej ??? - nie udało mi się jej poślubić

a ważna sprawa : jeżeli staramy się o kilka dam jednocześnie, łatwo sobie pogorszyć stosunki z lordami (braćmi dam) bo się okazuję że oni też właśnie starają się o te damy co my(wiecie o co chodzi)

można też zwiać z jakaś lady na przekór rodzinie ale po ślubie stosunki z nią są kiepskie spadają ... więc raczej nie warto

takich kilka moich spostrzeżeń ale widzę że patch 1.104 dużo poprawia szczególnie opcje rozmów (polska wersja)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2010, 14:24:05 wysłana przez leetomek »