Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 146634 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Broń ojca jest na czymś wzorowana?Jeest straaasznie dłuuuga.
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Tak, jest to fikcyjna broń o nazwie Great Zanbato (Wielki Zanbato) i ma być straaasznie dłuuuuga :) Dodałem tą i jeszcze jedną fikcyjną broń - Buster Sword`a z Final Fantasy VII, bo lubię. Nie będę ich usuwał. Prócz bohatera i ojca w pierwszej misji nikt ich używać nie może. Jest to tylko dla tych, którzy chcą sobie pomachać tak wielką i ciężką bronią, jak te. Nie chcesz, nie musisz kupować. W grze te bronie są strasznie drogie i strasznie mocne, ale jednocześnie strasznie wolne, więc to jest bardziej jako smaczek niż normalna broń do walki.

Offline Drw@l

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mod wyjdzie na Warbanda 1.134 czy na wersje z innym numerkiem?
    "Naród wspaniały tylko ludzie kur*y"
    Józef Piłsudski

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Póki co mod działa pod wersją +1.134, ale w najbliższym czasie postaram się wszystko rzucić do najnowszej wersji.

Offline Drw@l

• Użytkownik
    Aha,dzięki za odpowiedz.
    Józef Piłsudski

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    A masz zamiar zmieniać drzewa bo te nativovskie trochę mi nie pasują do tych budynków oczywiście proponuję kwitnącą wiśnie i bambus.
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    A masz zamiar zmieniać drzewa bo te nativovskie trochę mi nie pasują do tych budynków oczywiście proponuję kwitnącą wiśnie i bambus.
    Np. coś takiego?
    (click to show/hide)

Offline Drw@l

• Użytkownik
    Pierwszy screen najładniejszy.
    Józef Piłsudski

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    Woyo-sensei, nie chcę ci przeszkadzać, ale powinieneś zmienić drzewa wiśni (Sakura) aby maiły białe i różowe kwiaty, oraz cieńsze gałęzie, powinno być bardziej naturalnie i pięknie...

Ponad to znalazłem kilka zdjęć, może okażą się przydatne:
    pozdrawiam...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2011, 14:43:32 wysłana przez Irgen »
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Irgen, dzięki, ale drzewa i tak nie były robione przeze mnie, poza tym nie mam teraz czasu, żeby się nimi bawić. Może przy następnej wersji.
    Póki co zajmuję się cut-scenką seppuku, która jest już na ukończeniu (szału nie ma, ale takie scenki raczej się w modach nie zdarzają).
    Chciałbym przy okazji dodać, że od następnej wersji będzie WYMAGANE zainstalowanie WSE - Warband Script Enhancer w celu poprawnego działania moda. Bez tego dodatku mogą wystąpić błędy, lub nawet uniemożliwić przejście niektórych misji. Poza tym, jeśli chcecie mieć ogniste strzały, to chyba warto, prawda? :)
    Sposób instalacji jest dziecinnie prosty i tylko kompletny idiota sobie z tym nie poradzi. Ściągacie paczkę z linku, który podałem, oczywiście najnowszą wersję (na dzień dzisiejszy 1.701) i wrzucacie zawartość do głównego folderu gry, nie moda, gry, czyli przykładowo C:/Program Files/Steam/Mount & Blade Warband.
    Jakby co, to sama instrukcja znajduje się w paczce. Poza tym polecam WSE szczególnie dla modderów, bo dodaje setki nowych operacji, które mogą uczynić wasze życie znacznie łatwiejszym :)

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Wgranie WSE uniemożliwia granie w inne mody?

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Nie, w niczym to nie przeszkadza. Możesz grać z włączonym WSE w mody, które z niego nie korzystają, ponieważ WSE tylko dodaje nowe operacje, żadnej nie odejmuje.
    Poza tym, żeby grać z wykorzystaniem WSE trzeba uruchamiać grę przez WSELoader.exe jednakże nie koliduje to w żaden sposób z wersją Steam, czy non-Steam. Wszystko chodzi pięknie i ładnie.
    Wystarczy zrobić skrót na pulpicie (czy gdzie tam trzymacie swoje skróty do gier) od WSELoader i dać ikonę z Warbanda, nic trudnego, a może przynieść sporo korzyści, bo coś mi się wydaje, że coraz więcej modów z tego będzie korzystać, jak chociażby WFaS.

Offline Paijan

• Użytkownik
    Mógłby ktoś zapodać link do najnowszej wersji? W pierwszym poście jest link do 0.5 gdzie jest jeszcze stara czcionka bugi co 3 walke(jestem w druzynie przeciwnika) itp..

« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2011, 12:05:29 wysłana przez Paijan »

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Mógłby ktoś zapodać link do najnowszej wersji? W pierwszym poście jest link do 0.5 gdzie jest jeszcze stara czcionka bugi co 3 walke(jestem w druzynie przeciwnika) itp..
    Najnowsza wersja nie jest jeszcze dostępna z tego co mi wiadomo.

Offline Paijan

• Użytkownik
    Hmm czyli 0.5v+fix jest najnowsze? Chyba z 2 strony wcześniej czytałem coś o wersji 1.7..

A tak w ogle to mod swietny, nawet w tej starej wersji jednostki zbroje wszystko super wygląda. Nie wiem tylko czy ja mam pecha czy to przez ta stara wersje ale w ogóle questów nie dostaję od nikogo... Aha jeszcze jedno pytanie czy w nowej wersji nadal jest kilkanaście klanów vs ainu people? Bo to troche uciążliwe, szczególnie jak się z nimi nie sąsiaduje.