Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 146648 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Odp: ShogunMod - feudalna Japonia w XVI wieku (info-pierwszy post) Update 13.03.2011
    « Odpowiedź #345 dnia: Kwietnia 12, 2011, 21:46:03 »
    Dodałem fixa.
    Link w pierwszym poście w spoilerze z linkami do ściągnięcia.
    Sam mod również do ściągnięcia z MBR.

Offline Borek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: ShogunMod - feudalna Japonia w XVI wieku (info-pierwszy post) Update 13.03.2011
    « Odpowiedź #346 dnia: Kwietnia 13, 2011, 00:41:03 »
    Mod jest fajny (podobają mi się realia sam grywam w shoguna 2 ) ale natrafilem na jedną dziwną rzecz. Gdy przez przypadek zaatakowałem sam Daimyo jakiegoś klanu ( niepamientam jakiego ale mial 240 wojska). To w czasie bitwy dziwnym trafem bylem razem z nimi moja postacia a atakowalismy moją postać (klona jakiegoś bo ja normalnie moglem biegac,nikt mnie nie atakowal i zrespilem sie razem z wojskiem Daimyo). Ta walka powtarzała się w nieskończoność więc musiałem wyłączyć gre a zapisanego nie miałem więc nie moge powtórzyć walki.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #347 dnia: Kwietnia 13, 2011, 10:18:53 »
    Chyba ktoś miał coś takiego bodajże w SoD, i z tego co pamiętam musiał się zabić.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Kwietnia 13, 2011, 19:56:12 »
    Wczytanie save po wgraniu fixa :P ----> http://img685.imageshack.us/i/shogunu.jpg/

To samo towarzysze, pozmieniało mi cały ekwipunek, pojawiło się w grze też pełno itemów z native.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2011, 20:12:41 wysłana przez podest6 »
    (klik) (klik)

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #349 dnia: Kwietnia 13, 2011, 20:24:11 »
    Po fixie - tak jest jeszcze kilka bugów np. Gdy dochodzi do bitwy a jesteś tylko i wyłącznie ty - Oddział wroga staje po twojej stronie,natomiast w oddziale wroga nie ma nikogo

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #350 dnia: Kwietnia 23, 2011, 16:01:06 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:43:51 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline pat25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Kwietnia 23, 2011, 20:24:30 »
    Ja mialem taki bugg w SOD. Zostal mi juz ostatni zamek, ale natrafilem na bandytow 230 moich vs 25 :D. Myslalem ze szybko pojdzie, ale patrze a tu moj klon. Gdy go zabilem to sie zdarzylo takie cos jak ja bym zginal i wszystkie zamki ktorych bylem wlascicielem + wojsko przeszli na srone rebeliantow.
    Alea iacta est

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Kwietnia 29, 2011, 11:17:21 »
    Obalono Twoją tyranie po prostu.AI Cie wykiwało:D

Offline Lesny

• Użytkownik
    Mam pytanie czy jest spolszczone  ? jak jest to czy jest całkowicie spolszczone a jak nie jest spolszczenie w modzie jak nie  to gdzie można go zanaleść

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Nie ma spolszczenia. Tzn jest standardowe z native`a ale nie polecam go używać, bo wiele rzeczy się nie zgadza, jak wypowiedzi NPC, czy same ich imiona, nazwy miast i inne podobne. Lepiej grać w wersję angielską. Spolszczenia nie ma i nie będzie dopóki mod nie będzie ukończony.

Offline Lesny

• Użytkownik
    a jak nie umiem angielskiego to można urzyć tego spolszczenia nic się nie stanie z modem?

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Jak nie umiesz angielskiego to czas najwyższy się go nauczyć. Poza tym słownik polskiej ortografii nie gryzie, też można by do niego czasem spojrzeć. Spolszczenie z native`a nie jest kompatybilne z modem, więc używanie go nie ma najmniejszego sensu.

Offline Lesny

• Użytkownik
    tak sobie umiem angielski, jakoś dam radę . a jak mam narazię gre bez moda i mam spolszczonego jak zainstaluje moda to zmieni się na angielski czy będzie trzeba od instalować ?

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Szczerze to nie wiem o czym mówisz. Każdy mod ma standardowy pakiet językowy (lub nie, w zależności od preferencji autora moda). W moim modzie pakiety językowe są tylko dlatego, że nie chciało mi się ich usuwać :P

Offline kac2210

• Użytkownik
    kurde mam problem z tym modem wszystko ładnie skopiowalem do modules i do nie modules tez:D ale wlanczam wybieraam tego moda zmieniam jezyk na ang laduje mi i w polowie ladowania wywala mi na pulpit i taki blad:    unable to open file:CommonRes\weapon_meshes_e.brf.

Prosze o Pomoc!
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2011, 16:17:50 wysłana przez kac2210 »
    Jestem Fanem Anime Naruto:P