Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 146595 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Wiecie może co się dzieje z woyo-sensei, przynajmniej od tygodnia go nie ma.

Jak nie ma? Przecież dziś po 14 logował się na profilu, a i Steam w jego podpisie często jest na niebiesko lub na zielono, więc Woyo obecny raczej jest. :)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Jestem codziennie, tylko nie mam czasu odpisywać :P

W zarządzaniu królestwami nic nie zmieniałem, więc to raczej nie wina moda jako takiego. Chociaż kto wie...

Jak mam chwilkę to poprawiam to, co w modzie nie gra jak powinno, czyli głównie nowe lokacje miast, zamków i wiosek. Prócz tego przygotowuję modele murów pod oblężenia zamków. Ci, którzy grali w Shoguna 2 na pewno znajdą podobieństwa :)
    Nie, nie wstydzę się, że biorę pomysł z innych gier. Poza tym w dzisiejszych czasach ciężko być na prawdę oryginalnym. Do tego dochodzi też fakt, że jeśli już się na kimś wzorować, to na najlepszych, prawda? :)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Hmm double-post...
    Piszcie coś czasami, to nie będę się musiał tłumaczyć :P
    A teraz tak bardzo na serio.
    Ostatnio zajmowałem się trochę modem i wpadłem na pomysł (o którym wspominałem), żeby "zapożyczyć" tryb oblężeń z Shoguna 2. Myślę, że nawet mi się to udało, przynajmniej w przypadku architektury. Otóż zrobiłem modele murów, podzielone na segmenty, żeby łatwiej było budować, wieżę, która bardziej będzie działać jako latarnia, oraz brama wejściowa.
    Oto efekty mojej pracy:
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Co do samych oblężeń, to postaram się, aby wyglądało to mniej więcej jak w Shogunie. Wiadomo, silnik Warbanda i jego AI nie pozwoli na zbytnie hulanie, ale myślę, że źle nie będzie :)

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    No ładnie Ci to wyszło. Co do oblężeń, to dorób żeby było chociaż 2 drabiny, bo w tym modzie jak nie masz 60 łuczników na atak, to zerowe szanse...

Założę się że po tym updacie to mój komp nie wytrzyma 50 ludzi ;)

Offline Sopel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ładnie???To wyszło przewspaniale!;)Za pierwszym razem gdy popatrzyłem na ostatni screen myślałem że to zdjęcie ;].Mod wygląda świetnie oby tak dalej!

Offline Konfederat

• Użytkownik
    Odp: ShogunMod - feudalna Japonia w XVI wieku (info-pierwszy post) Update 13.03.2011
    « Odpowiedź #335 dnia: Kwietnia 01, 2011, 20:02:47 »
    Przepiękny Mod. Bardzo fajnie zrobione bronie , zbroje ,  hełmy . Polecam i Pochwalam Moda
    add=Konfederrat][/url]

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: ShogunMod - feudalna Japonia w XVI wieku (info-pierwszy post) Update 13.03.2011
    « Odpowiedź #336 dnia: Kwietnia 03, 2011, 09:03:55 »
    Ja wierzę, że mod będzie jednym z najwspanialszych.
    Japonia z okresu feudalnego jest jednym z najciekawszych tematów na grę, tym bardziej na modyfikację.

Wały wyżej są świetne (tylko zastrzeżenie do 3 od góry)

Jeśli mogę coś doradzić, to zmienił bym "ikonę" naszej postaci poruszającej się po mapie na ronina, a gdy wsiadamy na koń to konnego ronina. Jeśli by wgłębić się to można by zrobić, że lordowie mają ikonkę albo samurai, albo siogun.
    Chociaż mam też konwencję, że gracz bez nacji(tzn. bez klanu) ma ikonkę ronina a gdy jest już w jakimś klanie to ikonkę samuraja.

Kilka artów architektury:

A tutaj wojownicy, itp:
    (click to show/hide)

Co myślisz o takim main?
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2011, 12:30:40 wysłana przez Irgen »
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #337 dnia: Kwietnia 03, 2011, 16:58:57 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:41:02 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Kwietnia 03, 2011, 17:04:40 »
    Znalazłem dwa bugi
    - Wyciąganie i chowanie się katany ( sam zobacz jak to wygląda )
    Nigdy nie widziałem tej animacji... Kurcze, naprawdę...
    - w szybkiej walce ( lub bitwie ) niektórzy mężczyźni mają damskie imiona
    A skąd wiesz, że to damskie? Z tego co pamiętam to bohaterowie (czyli postać gracza) to postacie historyczne. Ale co ja tam mogę wiedzieć...

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #339 dnia: Kwietnia 03, 2011, 18:59:38 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:44:12 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #340 dnia: Kwietnia 04, 2011, 16:05:25 »
    ...

Woyo-sensei, możesz już podać wstępną datę patcha? Albo chociaż fix'a, bo te błędy w miastach wkurzają.
    I dobrze by było, żeby grafika tekstur nie była jak zbyt dokładna. Bo co z tego, że takiej grafy nigdzie nie ma, jak i tak wytrzyma to tylko kilka kompów.

Nie uważacie, że wszyscy japońscy wojownicy byli podobni?

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Kwietnia 05, 2011, 02:32:46 »
    Woyo-sensei, możesz już podać wstępną datę patcha?
    Oczywiscie. Bedzie to w roku 2011.

Albo chociaż fix'a, bo te błędy w miastach wkurzają.
    A mnie wkurza to, ze zadajecie po 20x to samo pytanie mimo, ze za kadym razem jest ta sama odpowiedz.

I dobrze by było, żeby grafika tekstur nie była jak zbyt dokładna. Bo co z tego, że takiej grafy nigdzie nie ma, jak i tak wytrzyma to tylko kilka kompów.
    Moda robie dla siebie i swojego kompa. To, ze wrzucam go do sieci to tylko i wylacznie moja dobra wola. Kiedys juz ktos wspominal: nie mow tworcy moda jak ma go robic. Chcesz gorsze tekstury? Zmien sobie je sam albo znajdz innego moda.

Nie uważacie, że wszyscy japońscy wojownicy byli podobni?
    Bo byli. Jakby nie patrzec, to tylko jeden i ten sam kraj.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #342 dnia: Kwietnia 06, 2011, 18:03:43 »
    Ludzie nie wymyślajcie jakichś długich, powtarzających się i bezsensownych pytań.
    PS. Woyo rośnie popularność twego moda wśród cudzoziemców.
          Kilka linków do filmików na YT.
          http://www.youtube.com/watch?v=P0TXBezXuZo

A tu gościu nagrał całe Let's play
    http://www.youtube.com/watch?v=t7D8WglKnfU
    http://www.youtube.com/watch?v=eLcrIikEHgk&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=o2S225nhS4Y&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=fk3MqI8jKJE&feature=mfu_in_order&list=UL
    http://www.youtube.com/watch?v=fk3MqI8jKJE&feature=mfu_in_order&list=UL
    http://www.youtube.com/watch?v=9657mVEtoD8&feature=related
    Na razie nagrał tylko sześć.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline bounty_hunter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Kwietnia 08, 2011, 18:12:35 »
    naprawdę podoba mi się pomysł na moda. tego brakowało mi w M&B.
    świetny klimat, fajne modele, widać mnóstwo pracy włożonej w to, żeby ten mod tak wyglądał.

w poprzednią wersję moda grałem naprawdę wiele godzin.

ale jest też parę rzeczy, które mi się nie podobają i nie piszę tego tylko po to, żeby skrytykować, tylko dlatego, że może jest możliwość zmienienia tego i owego ;)
    pierwsza rzecz, to strasznie ciężkie tekstury (zwłaszcza w nowym updacie do moda). nie wiem, jak u innych, ale u mnie (procesor i3, 2,27GHz, RAM 3GB, karta graf. GeForce GT 240M) wszystko się długo wczytuje. na początku bitwy ze 140 jednostkami lekko ścina (w Nativie coś takiego nie występuje nawet przy 200 jednostkach).

nowy update prawdę mówiąc, wydaje mi się gorszy od poprzedniej wersji (mimo zmienionej mapy -gratulacje ;) ); na arenie nie da się walczyć, tylko gadać, a właściwie przeczytać kwestię żołnierzy; postać nie przejeżdża po moście, tylko obok.

mam nadzieję, że nie przyjmiesz tego posta jako atak ;)
    pozdrawiam :)
    Cuttlefish! Ay? Let us not, dear friends, forget our dear friends the cuttlefish... flipper conories little sausages. Pin them up together and they will devour each other without a second thought. Human nature, isn'it? Ooor... fish nature.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #344 dnia: Kwietnia 09, 2011, 15:58:10 »
    Woyo, podobna fajnie się gra w modzie na multi, zamierzasz dodać jakieś rozszerzenia do niego, np nowe tryby?
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord