Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 146574 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    :D HEHEHE Normalnie kolega padł niemal dziś z krzesła

-Ty coś ci pokaże
    -Co ?
    Wchodzę mu w operę i zapodaję screena :P jak jedna z postaci ubrana jest w płaszcz Atasuki z Naruto
    -NO! NIE!!!Czy to jakiś kiepski żart
    -:D Raczej jajko wielkanocne
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Nixxx

• Użytkownik
    Wbijam sobie dzisiaj na moda, może akurat nie będą mi errory wyskakiwały. Wchodzę do wioski Yokote, gdzie zawsze wyskakiwał mi błąd i o dziwo nic się nie stało! Wszystko chodziło ładnie płynnie, dopóki nie odwiedziłem stolicy klanu Date, Dałem idź na rynek --> handlarz bronią i błąd. Nie wiem czemu ja tak mam co chwilę i nie chce mi się ciągle restartować kompa.

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Mam dwie porady:
    Zmniejsz ustawienia na minimum szczególnie jakość tekstur.
    Używaj opcji ctrl+alt+delete ;)
    Z początku grałem na ustawieniach 100% tekstury i nawet nie mogłem do handlarza wejść, a jak dałem na 10% to bitwy 150 na 150 spokojnie idą.

Niektóre postacie z Aniu People mają -144 lata ;)

Offline Nixxx

• Użytkownik
    Używam ctrl + alt + delete tylko że akurat w tym wypadku słyszę error i nic się nie da zrobić - nawet alt + f4

EDIT : dzięki, zmieniłem tekstury i działa. Tylko teraz jest jeden bardzo wkurzający błąd. Dlaczego TAB nie działa?! Wygrywam sobie ładnie 3 pierwsze bitwy, wszystko działa. Nagle wygrywam kolejną i TAB nie działa. Znacie rozwiązanie?
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2011, 17:04:30 wysłana przez Nixxx »

Offline Dawidous

• Użytkownik
    Weekend się kończy to może coś powiesz o patchu? Cały czas na niego czekam, a irytujące jest to, że przez tydzień minęło tylko 10 dni...

Dziś miałem dzień chwały, cudem (ponieważ w większości zamków nie da się wejść na mury) przejąłem 2 zamki. nawet o nie nie prosiłem ale klan Takeda sam mi je dał. W tryumfach pojechałem po kolejny. Spragniony poszedłem po herbatkę, kiedy wróciłem zobaczyłem komunikat paktu pokojowego. szybko zapisałem, bo dwa zamki w wojnie 10 dniowej to niezły dorobek. Chce udać się do mojego zamku a tu patrze podbity, szybko patrze na drugi tak samo... Myślałem, że chociaż sprzedam dwóch lordów (wcześniej za jednego 10k), a tu d*** ;) Musiałem ich uwolnić i jedyne co miałem na plusie to znakomite morale garstki żywych żołnierzy.

Wam też się nie wyświetla wielki komunikat wasz zamek jest oblegany? Będąc wasalem w Raporty>raporty dotyczące postaci piszę że jesteś władcą? Jak ktoś oblega zamek to komunikat: "Podaj nazwę swojego królestwa oblega ... (...)"
    Edit: Ten Podaj nazwę swojego królestwa to wasal jest :D

A teraz zauważyłem że np. w tawernach przez okno widać 2 księżyce. Jeden na niebie, a drugi pod ziemią (-tak jakby pod ziemią, bo tam nie ma ziemi:] )
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2011, 19:10:46 wysłana przez Dawiduos »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Grajcie może po angielsku, bo mod nie był spolszczony i mogą być drobne błędy typu właśnie podaj nazwę królestwa etc. Ja przynajmniej tak nie mam.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Nixxx

• Użytkownik
    Fajnie sobie już gram, mod jest przyzwoity, fajne grafiki, tylko szkoda, że są takie minusy :

- trzeba grać na niskich teksturach ( 10 % ) żeby gra działała bez zarzutów

- prawie w każdym mieście arena jest zbugowana

EDIT : właśnie, jak zdobyć broń palną?

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    - trzeba grać na niskich teksturach ( 10 % ) żeby gra działała bez zarzutów
    To jest minus? To równie dobrze minusem moda może być to, że masz słabego kompa, albo nie masz samochodu.
    Może sytuacja w Egipcie to też minus moda?

Offline Dawidous

• Użytkownik
    Wstaw patcha, nie gadaj!! :]

EDIT : właśnie, jak zdobyć broń palną?
    Ja mam broń palną z atakowania ludzi z klanu Mogami i klanu Oda.

Edit: Dzisiaj się bardzo pozytywnie zaskoczyłem a nawet zdziwiłem. Ponieważ jakim cudem w końcu wszystko działa? Wchodzę do tawerny, a tu ludzie nie stoją przed "ścianą płaczu", są meble, jest światło i w końcu postacie na swoim miejscu. Bardzo się cieszyłem, ale zacząłem się zastanawiać czemu tak jest? Przecież nic nie ściągałem. i też nie widziałem żeby mi się coś samo ściągało.
    Czy Ty, woyo-sensei dałeś coś żeby automatycznie się patche aktualizowały?

Edit2: Jak to mówią "nie chwal dnia, przed zachodem słońca"... Po prostu miałem szczęście i ciągle właziłem w te działające miasta. Niestety nie ma ich za dużo...
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 19:38:37 wysłana przez Dawiduos »

Offline Nixxx

• Użytkownik
    Słabego kompa ? NO chyba nie... jak taki Black ops chodzi na full detalach, to mam słabego kompa?

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Grafika w Black Ops ssie, ale to lekki offtop. Pamiętaj, to Mount and Blade: Warband, jedna ze słabiej zoptymalizowanych gierek, jeśli chodzi o wyższe detale i dużą liczbę jednostek ;)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Michas303

• Użytkownik
    A mi to akurat w ogóle nie chce wejść :< Za każdym razem wyskakuje error RGL ERROR : Error on creating  shaders: Out of video memory! :< I nie wiem czy bawić się w naprawianie czy poczekać aż lepszy komp przyjdzie z naprawy.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    Ile pamięci ma twoja karta graficzna? :O
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Michas303

• Użytkownik
    Ile pamięci ma twoja karta graficzna? :O

1024mb. Z żadnym innym modem nie miałem takich problemów, oprócz Floris Expanded Mod Pack ale mnie to nie zdziwiło bo jakiegoś super hiper mega kompa nie mam :P Natomiast uruchomienie tego mnie zdziwiło i to bardzo :P Wiem że to wersja beta ale po przeczytaniu kilku postów doszedłem do wniosku że innym wchodzi to niby czemu mi miało nie pójść? :P

Offline Dawidous

• Użytkownik
    Wiecie może co się dzieje z woyo-sensei, przynajmniej od tygodnia go nie ma.

Mam pytanie:
    Jestem w królestwie, w którym panuje totalny chaos. mamy 3 wojny, jesteśmy zagrożeni 2 kolejnymi. Większość miast i wiosek ma stan przeciętne albo ubogi. Do naszego państwa w poszukiwaniu schronienia doszło 4 wasali. Dlatego Ci co byli dłużej nie dostają nowych ziem. Gdy chce dostać zamek (bo od 120 dni mam tylko 1 wioskę), który sam podbiłem. Większość wasali pisze: "Wywołałeś zbyt wiele kontrowersji", dlatego nikt nie chce mnie poprzeć. Stosunki z królem mam 75, z innym 47, 32 i reszta 20 albo 10, a ogólnie państwem 45. Każdy ma w swoim oddziale 100 ludzi (czyli mało, bo od wroga 150+). Mam wielkie dochodu z faktorii 8k więc wioska nie jest mi potrzebna.
    Jak radzicie zostać z Dayamo Tekada Nebuora (klan Takeda) czy odejść i stworzyć nowe państwo?
    Jeśli tak to czy jest jakiś pokojowy sposób? Jak chce odejść, kiedy nie chce przyznać mi lenna, to będę miał wojnę z nimi. Kiedy pojadę do króla to z 75 mam 55.