Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 146569 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: ShogunMod - nowe wcielenie Japonii w XVI wieku (info - pierwszy post)
    « Odpowiedź #285 dnia: Marca 13, 2011, 12:19:24 »
    Świetnie, wrzucę na serwer.

Zapraszam na 1_REF_mods
    « Ostatnia zmiana: Marca 13, 2011, 13:05:08 wysłana przez Kalpokor »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #286 dnia: Marca 13, 2011, 13:43:48 »
    Kurcze, pograliśmy chwilę i muszę przyznać, że świetnie się gra :) Wcześniej nie miałem okazji, więc nawet nie wiedziałem, czy multi działa jak trzeba, ale działa super.
    @Kalpokor czy ten mod jest u Was na stałe, czy tylko tymczasowo? Bo jakby coś, to będę wiedział komu mapy mam wysyłać :)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Marca 13, 2011, 14:09:48 »
    Ponieważ klimaty samurajskie mnie strasznie kręcą, będzie na stałe [jeśli chcesz^^] z wyjątkiem 2-4 godzin w tygodniu, kiedy serwer użyczamy 4 pułkowi.

Oczywiście wszelkie sugestie na temat ustawień serwera mile widziane.

Offline Nixxx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Marca 13, 2011, 15:09:26 »
    Już ściągam :)

Liczę, że nie będzie z nim problemów technicznych, bo pomysł w poprzedniej wersji był świetny :)

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #289 dnia: Marca 13, 2011, 15:35:06 »
    Proszę bardzo megaupload: http://www.megaupload.com/?d=I2J8P939

Offline Nixxx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Marca 13, 2011, 18:05:00 »
    Niestety nadal nie da się pograć - błąd wyskakuje po prawie każdym wejściu do wioski/bitwy i wywala z gry. Szkoda :(

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Marca 13, 2011, 18:31:25 »
    Po prostu włączyła się mapa, która nie jest gotowa. Zmieniłem trochę plik, teraz nie powinna się włączać. Teraz jest wszystko okej.

UWAGA
    Nie róbcie głosowań na mapę "The Camp", bo was wywali.

PS woyo-sensei zrób pliczek tekstowy do uruchamiania serwera, będzie łatwiej.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Marca 13, 2011, 21:25:04 »
    Niestety nadal nie da się pograć - błąd wyskakuje po prawie każdym wejściu do wioski/bitwy i wywala z gry. Szkoda :(
    No to to już nie wina moda, naprawdę. Sprawdź czy masz aktualną wersję Warbanda, ewentualnie przeinstaluj Warbanda.
    Sam testowałem przez ostatnie kilka dni i żadnych błędów nie miałem.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Marca 13, 2011, 21:27:19 »
    Nie zapisały mi się ssy ale brązowe miasto na północy zachód w  górnych prowincjach jest zbugowane.

Za buga można jeszcze uznać to, że quest ze śledzeniem szpiega też trzeba poprawić bo musiałem biec za nim przez całą Japonię a i tak pod koniec mnie zauważył T_T
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Nixxx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Marca 13, 2011, 22:02:21 »
    nie pogram - mam takie same ścinki i kicki z gry tak samo jakbym grał w pierwszą wstawkę shogun moda.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Marca 13, 2011, 22:06:40 »
    Ja mam ściny tylko czasami przy handlarzu bronią.
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Marca 14, 2011, 00:25:00 »
    Ja mam ściny tylko czasami przy handlarzu bronią.
    Nie wiem od czego to zależy, ale wydaje mi się, że to może być wina pamięci na karcie + silnik Warbanda. Tekstury są znacznie wyższej rozdzielczości, dokładniejsze, ładniejsze niż te z Native, stąd mogą pojawiać się ściny, zwłaszcza przy handlarzach bronią i pancerzami. Po prostu karta nie nadąża ładować tekstur. Przynajmniej taką mam teorię.

nie pogram - mam takie same ścinki i kicki z gry tak samo jakbym grał w pierwszą wstawkę shogun moda.
    To jeszcze raz zapytam. Jesteś pewien, że masz aktualną wersję Warbanda? Jaką masz konfigurację kompa?
    Problem jest taki, że panowie z TW nie bardzo wiedzą, co to znaczy "optymalizacja silnika", przez co takie mody jak mój mają większe wymagania. Wiadomo, ładniejsze, bardziej dopracowane modele, większe i dokładniejsze tekstury. To wszystko wpływa na jakość i płynność gry.
    Nawet na moim kompie (a mam prawdziwą maszynę do zabijania, gdzie taki Crysis 2 nie spada poniżej 90 klatek przy ultra detalach) potrafi czasami przyciąć, co jest po prostu tak żałosne, że aż śmieszne...

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Proszę, bardzo szybki serwer DuckLoad: http://www.duckload.com/download/3674854/Shogun_Mod_v0.5.rar

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Dzięki Ensis, oba linki dodane do pierwszego postu.

Offline Daray

• Użytkownik
    • "No, I'm not God. But I'm a close second."
    W nową wersję pograłem wczoraj chwilę, jednak nie tak długo jakbym chciał. Wizyta niespodziewanego gościa uniemożliwiła mi jednak dogłębniejsze testy. Dlatego też póki co, opiszę jedynie moje wrażenia z rozgrywki single player. W multi nawet nie próbowałem...

A więc tak... Wpierw miałem drobne problemy z uruchomieniem moda, gdyż najpierw połowa rzeczy się nie skopiowała, a mnie przyszło się dziwić co tyle RGL wyskakuje... Szybko jednak wyłapałem błąd i z uśmiechem włączyłem poprawnie zainstalowaną wersje modyfikacji. Włączałem ją kilka razy po restarcie mojego blaszaka, gdyż za każdym razem gra mi zawieszała sprzęt... Trochę później zorientowałem się iż to błąd z grafiką a Shogun Mod jest pierwszym modem, którego muszę uruchamiać w dx7, żeby w ogóle go odpalić. No cóż, za jakość trzeba płacić... RAM-em...

W końcu jednak udało mi się stworzyć nową postać i wyruszyć w wir przygód (przyznaję że "cieszyłem japę" z tego powodu". Nie zaskoczyła mnie bardzo nowa misja startowa, gdyż wiedziałem już o niej z wcześniejszych postów. Myślę jednak że będzie ona bardzo ciekawa w skończonej wersji. Okazuje się jednak iż póki co, można wykonać poprzednią misję startową, gdyż kupca można znaleźć w startowym mieście w karczmie.

Po nowej mapie, mapie Japonii przemieszcza się z przyjemnością, choć akurat mnie przeszkadza umiejscowienie Edo, bo daleko mam do wiosek. Nie mniej jednak topografia ma teraz spore znaczenie taktyczne, więc nie rozpaczam nad tym elementem. Wizualnie przeszkadza mi jedynie jej kanciastość, a dokładniej ułożenie lokacji na skośnych terenach. Ikonka wtedy jest do połowy wtopiona w mapę, a w połowie wisi w powietrzu. Nie wiem jednak czy cokolwiek można by zrobić w tym kierunku.

Zauważyłem jednak coś gorszego, co dobitnie świadczy iż to dopiero beta i właściwie zmniejsza grywalność nawet w porównaniu z poprzednią wersją. Otóż lokacje wymagają gruntownego sprawdzenia, gdyż:

a)Sceny są pomylone, lub nie ma ich wcale (Np wchodząc do miasta, pojawiam się na środku góry i otaczają mnie ludzie, lub wchodząc do zamku, pojawiam się w jakiejś wiosce)
    b)Sceny nie są dostosowane do mapy. (Np na mapie o terenie trawiastym w jednej wiosce jest scena z wioską pokrytą śniegiem, a tuż obok wioska położona na pustyni)
    c)W miastach brakuje niektórych npc, lub są oni pomyleni (Np chcąc kupić coś od zbrojmistrza, pojawia mi się menu z możliwością kupna od... szynkarza, który ponadto nic do sprzedania nie ma.
    d)W niektórych wioskach brakuje Starszych Wioski, ale za to beztrosko spacerują sobie mieszczanie wymieszani z wieśniakami.

Mniej więcej tak to wygląda. Dziś spróbuję jeszcze uruchomić grę w języku angielskim, żeby zobaczyć czy to wina lokalizacji. Ale nie wydaje mi się.

Nowe przedmioty w porównaniu do starych, wypadają wyśmienicie, gdyż są po prostu piękne. Mogę to stwierdzić mimo że wyświetlają mi się w dx7. Moja postać wyznaje też teraz motto Waszki G "z maczetą przez życie" gdyż z przyjemnością dziesiątkuje się wrogów za pomocą Tsurugi. Muszę jeszcze spróbować Ono, bo też wygląda ciekawie. Nowe zbroje wyglądają lepiej, hełmy z resztą też. Wciąż jednak nie znalazłem ani grama broni palnej. Nie mniej jednak nowe itemy przyciągają do gry.

Na razie piszę tylko tyle, gdyż idę grać dalej. Jak coś jeszcze rzuci mi się w oczy, to oczywiście nie omieszkam tego napisać.

Pozdrawiam, Daray.
    "Szybki jak wiatr, gwałtowny jak ogień, spokojny jak las, twardy i niewzruszony jak skala. Na ziemi i na niebiosach mnie jednemu należy się podziw."