Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: zabawy z bronią  (Przeczytany 14577 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Arrrr
    Odp: zabawy z bronią
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 19, 2010, 20:08:59 »
    1. Moje ulubione bronie białe to kordy i miecze długie (półtoraręczne). Pierwsze kocham za wygląd, skuteczność i szybkość, a drugie za wszechstronność i mnogość technik.
    2. Czekan, bardzo sympatyczna rzecz, niestety ma według mnie o wiele za niskie obrażenia. Poza tym lubię jeszcze glewie za wszechstronność i skuteczność.
    3. FN SCAR, nie wiem dla czego, po prostu mi się podoba.
    4. Może to nie moja ulubiona zabawka ale za to najgroźniejsza broń z okresu II w.ś. Mowa o Haunebu III, o ile one rzeczywiście istniały. Dodatkowo bardzo lubię śmigłowiec Sea Cobra.
    5. Nie znam się na czołgach z II w.ś ale wydaje mi się, że najlepszy mógłby być T28, jeżeli oczywiście zrobiono by kilka poprawek,  chociaż maszyna ta zalicza się bardziej do dział pancernych.

Co sądzę o legalizacji broni? Jestem jej przeciwny, myślę, że broń w rękach bezmózgiego społeczeństwa przyniosłaby więcej szkody niż pożytku. Do obrony własnej już są odpowiednie, mniej groźne zabawki, a jak ktoś chce sobie postrzelać do tarczy, czy puszek, to niech się pobawi wiatrówką albo repliką.
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2010, 21:46:46 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 19, 2010, 20:35:20 »
    1. Moje ulubione bronie białe to kordy i miecze długie (półtoraręczne). Pierwsze kocham za wygląd, skuteczność i szybkość, a drugie za wszechstronność i mnogość technik.
    2. Czekan, bardzo sympatyczna rzecz, niestety ma według mnie o wiele za niskie obrażenia. Poza tym lubię jeszcze glewie za wszechstronność i skuteczność.
    3. FN SCAR, nie wiem dla czego, po prostu mi się podoba.
    4. Może to nie moja ulubiona zabawka ale za to najgroźniejsza broń z okresu II w.ś. Mowa o Haunebu III, o ile one rzeczywiście istniały. Dodatkowo bardzo lubię śmigłowiec Sea Cobra.
    5. Nie znam się na czołgach z II w.ś ale wydaje mi się, że najlepszy mógłby być T-28, jeżeli oczywiście zrobiono by kilka poprawek,  chociaż maszyna ta zalicza się bardziej do dział pancernych.

Co sądzę o legalizacji broni? Jestem jej przeciwny, myślę, że broń w rękach bezmózgiego społeczeństwa przyniosłaby więcej szkody niż pożytku. Do obrony własnej już są odpowiednie, mniej groźne zabawki, a jak ktoś chce sobie postrzelać do tarczy, czy puszek, to niech się pobawi wiatrówką albo repliką.

(click to show/hide)
    To... coś uważasz za najlepsze? Przecież to złom który ruscy wysłali przeciwko Finom - z miernym skutkiem.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 19, 2010, 21:34:12 »
    Chodziło mi o to T28: Bez myślnika, już poprawione.
    (click to show/hide)
    No trochę różnicy między nimi jest :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2010, 21:46:35 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 19, 2010, 21:43:33 »
    Naprawdę chodziło Ci o T-28, czyli ten złom, który pokazał Grevious? :> Bo to co pokazałeś, to T28, różnica w nazwie subtelna, ale to dwa zupełnie różne pojazdy pancerne. ;)

Brytyjskie czołgi z drugiej wojny światowej nie miały nic dobrego. :P
    jeden jest tani,drugi szybki

:P
    One nie były szybkie. Chyba że 30 km/h, podczas gdy inni mieli już czołgi rozwijające 50 km/h uważasz za dużo. ;) Poza tym, czy one takie tanie w porównaniu z ich odpowiednikami były? Noo, może. Co nie zmienia faktu, że poza tym ssały po całości. Jedynie chyba Cromwell mógł się równać z niektórymi niemieckimi. Ale raczej z tymi z pierwszej połowy wojny, bo w 1944 był już szereg lepszych czołgów.
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2010, 22:23:19 wysłana przez Arcylisz »

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 19, 2010, 22:04:13 »
    1.nóż, mieczyk, ogólnie broń biała :D
    2.berdysz
    3.M16
    4.BOMBA (A)TOMOWA oczywiście, kiedy była używana (nie licząc testów, czyli tylko Hiroszima i Nagasaki) to miała największy przelicznik zgonów na masę
    5. KW 2
    (click to show/hide)
    joke oczywiście :D

JS 3 najlepszy

co do legalizacji to jestem przeciwny delegalizacji broni białej. Każdy powinien mieć coś, co pomoże mu się bronić przed złodziejami/seryjnymi samobójcamizabójcami/gwałcicielami itp. co do broni palnej - nie mam zdania.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 19, 2010, 22:14:53 »
    A co sądzicie na temat broni masowego rażenia? Ja osobiście bardzo cenie broń chemiczną - skuteczna, tania, niszczy wyłącznie siłę żywą, nie skaża terenu (a jeśli już to na krótki czas) tak jak broń nuklearna, a także jest dużo łatwiejsza do kontrolowania niż biologiczna. Same zalety - ale jest dość nieetyczna.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 19, 2010, 22:48:07 »
    (...)Same zalety(...)

Jak w ogóle broń może mieć zalety...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 19, 2010, 23:17:55 »
    1. półtorak
    2. Berdysz
    3. MK17 (SCAR-H), G36, Glock 17
    4. niewiem...
    5. nie znam sie, ale czytałem, że t34 rządziło ;)

Co do legalizacji... myślę, że Polacy mają inną mentalność niż np Amerykanie, więc nawet gdyby broń palna była zalegalizowana, to nie miała by specjalnie wielu nabywców - grupy zorganizowane po 1. mają swoje źródła z których zaopatrują się w klamki, po 2. większość z takich gości miała by już wyroki, co by wykluczało możliwość kupna broni w legalnych punktach sprzedaży, część drechów też raczej ma na koncie jakieś rozboje więc też odpada, a przeciętnemu Kowalskiemu wystarcz to co jest obecnie - gaz, pałka paralizator itp.

Pociski dum-dum? Chyba dla sadystów...

A co sądzicie na temat broni masowego rażenia? Ja osobiście bardzo cenie broń chemiczną - skuteczna, tania, niszczy wyłącznie siłę żywą, nie skaża terenu (a jeśli już to na krótki czas) tak jak broń nuklearna, a także jest dużo łatwiejsza do kontrolowania niż biologiczna. Same zalety - ale jest dość nieetyczna.

"cenisz"? "zalety"?  Grievous, Ty psycholu ;)

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 19, 2010, 23:27:04 »
    Jak w ogóle broń może mieć zalety...
    "cenisz"? "zalety"?  Grievous, Ty psycholu ;)
    Ale się czepiacie - przecież to temat o broni. Równie dobrze wszyscy którzy tu piszą to psychopaci bo opowiadają jakie narzędzia śmierci lubią najbardziej. Trochę dystansu....

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 20, 2010, 12:51:30 »
    Grievous,chciałbyś wysłać tę broń na Serbów,co nie?O używaniu broni chemicznej pisze osoba,która wytykała Serbom masakry...
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 20, 2010, 13:04:55 »
    Grievous,chciałbyś wysłać tę broń na Serbów,co nie?O używaniu broni chemicznej pisze osoba,która wytykała Serbom masakry...
    Ja p******e. I po co robisz offtopa? Nie wiesz o czym jest ten wątek? Co mają Serbowie do broni? Oświeć mnie, wykaż związek. A tak w ogóle to widzę że wiele twoich postów często odbiega od tematów wątków w jakich piszesz. 

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 20, 2010, 13:36:49 »
    To źle widzisz :) Tylko stwierdziłem fakt,a ty się burzysz.Hipokryta -.-
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 20, 2010, 13:40:55 »
    Idilyon zapracował sobie właśnie na ostrzeżenie. Za zaczepki i spam.

Co do legalizacji to nie wiem czy u nas byłby to dobry pomysł. Pomijając to, że wówczas wszystko by trzeba zmienić, wszystkie przepisy odnoszące się do broni i służb prewencyjnych, to jeszcze trzeba by mentalność ludzi zmienić, bo podejrzewam, ze znalazłoby się trochę osób, które by kupiły broń a potem chciały nią przyszpanować. No i byłaby bida.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 20, 2010, 13:45:18 »
    1. Szabelki, ech szabelki. Zygmuntówki, karabele, husarki, kościuszkówki i słynne ludwikówki.
    2. Hmm... ciężko powiedzieć, ale chyba standardowy zestaw- miecz+tarcza.
    3. Niezniszczalne AK-47
    4. Uwielbiam pociągi pancerne- może nie porażały skutecznością, ale za to jaka klasa.
    5. Nie wiem, nie bardzo interesuje się II wojną światową.

A co to zalegalizowania broni, to jestem na tak, ale pod pewnymi warunkami. Broń powinna być rejestrowana, posiadacz musiałby przejść badania psychologiczne i oczywiście zakaz posiadania broni przez osoby z wyrokami. Legalizacja nie powinna obejmować broni automatycznej.

Poza tym chciałabym, żeby w końcu można było legalnie posiadać kuszę, a także kupić czarny proch bez pozwolenia. W tej chwili mamy wesołe prawo, które zezwala nam na posiadanie broni czarnoprochowej sprzed 1850 i jej replik, pozwala nam z niej strzelać, ale nie pozwala nam kupić prochu ani go zrobić. Wot, paradoks.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 20, 2010, 13:49:36 »
    Hoo, kusze nie bez powodu nie są legalne i tak mocno się trzymają tego zakazu. To jest broń o niezłym zasięgu, celna, a przede wszystkim bardzo cicha. Kusze są równie niebezpieczne jak pistolety z tłumikami, więc póki broń palna nie będzie zalegalizowana to i kusze nie będą (raczej). ;)