Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband zmienia oblicze!  (Przeczytany 4615 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BioEagle

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Warband zmienia oblicze!
    « dnia: Marca 17, 2010, 12:09:22 »
    Po ściągnięciu najnowszej łatki
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,100879.0.html
     możemy stwierdzić , nowy wygląd loadingu i menu!

Jak i generator szybkich walk:

-New Tutorial
    -Quick battles have been replaced by a Custom Battle Generator
    -Language selection added to configuration menu.
    -In game options windows have been redesigned.
    -New Background pictures.
    -Changes to Face rendering method (will this fix stuttering?)
    -New cheat: Ctrl+Shift+H now restores horse hit points (SP only, of course)
    -Fixes to automatic module switching.
    -Dedicated server now takes much less memory
    -Compatibility with M&B 1 modules has been improved.
    -Horse speed reduced for riders carrying flags in CTF.
    -Couched lancing turn limit has been removed. Couched lancing is now activated by X key and automatically resets back after some time.
    Z mnóstwem możliwości.
    Jest to jeszcze wersja 0.800!!!
    Nowy trening!!! Kompletnie inny!

Już złożyłem zamówienie pre-order ;)

edit: kiedy serwer zmieni wersje???
    O sorry mod wyszedł półtora godziny temu ;p

Patch 720 to 0801
    http://67.159.60.79/mb_warband_beta_upgrade_0720_to_0801.exe
    Całość 0801:
    http://download2.taleworlds.com/download/mb_warband_beta_setup_0801.exe
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2010, 08:19:12 wysłana przez BioEagle »

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    Odp: Warband zmienia oblicze!
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 17, 2010, 12:16:41 »
    Niby menu ładnie wygląda, ale za to gra co chwilkę wywala do pulpitu.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline BioEagle

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 17, 2010, 12:30:42 »
    Mi piknie chodzi ;)

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 17, 2010, 13:04:04 »
    Na pewo na multi? Dosłownie przed momentem grałem na jakimś europejskim serwerze i ciach! Okienko błędu. Klikam ignoruj, gram dalej, po paru minutach to samo.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 17, 2010, 13:06:11 »
    Ale mnie wkurza to dziwne machanie mieczykiem!!!

Offline BioEagle

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 17, 2010, 14:24:39 »
    Na szybkiej bitwie ;p
    Ja nie mam m&b podstawki xD
    Ale warband zamówiony już

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 17, 2010, 17:15:22 »
    Na pewo na multi? Dosłownie przed momentem grałem na jakimś europejskim serwerze i ciach! Okienko błędu. Klikam ignoruj, gram dalej, po paru minutach to samo.

Mam to samo. Przynajmniej na tej nowej mapie. Fajnie wyglądają własne bitwy ale grafika jakby się pogorszyła. Mi na Very High wygląda średnio. Okienko startowe fajne, ale nie zmienili wciąż muzyki.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline BioEagle

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 18, 2010, 07:58:02 »
    Muzyka dopiero w wersji 1.000 pewnie będzie t.j w pudełkowej.
    Mi w multi też troche errory robi raz na 10 minut t.j naciskam ignoruj , i dalej gra. ;)

Edit: wyszła wersja 0.801 ! Zobacze co z bugami.
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2010, 08:13:55 wysłana przez BioEagle »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 18, 2010, 14:20:48 »
    To ma być rewalacyjny patch?

Dodali nowe ikonki, i zrobi tutorial, i to ma być wielki przełom?, chyba dla dzieci które podniecają się byle ikonką...

Prawda jest taka że jedyne co zrobili to spieprzyli prawie zbalansowany tryb walki, który wymagał kilku poprawek ale byłby okej, teraz muszą robić wszystko od nowa, a do tego nowe animacje są kompletnie skopanie ( Np. pchnięcie na koniu wygląda jakby jeżdzil paralitycy na koniach ). Do tego gra na koniu i łukiem, nie wymaga żadnego skilla a piechota, która wymaga skilla jest teraz miesięm dla koni i przepakowanych kuszników/łuczników. Ja sam mam więcej fragów, na koniu gdy machnę sobie raz krótkim mieczykiem i wszyscy padają, lub łucznikiem celując od niechenia, a machając toporem, i muszą blokować manualnie spam, konnych piechurów.. jestem praktycznie bez szans. Nie rozumiem też po co wychwalacie tutorial jakby to była jakieś bóstwo, i robiło to przełom w grze, jak i tak spędza się tam mniej niż 5 minut.

Podsumowanie:

Plusy
    + Ładne ikonki, nowe menu,ciekawie rozwiązane custom battle Ale co nam to daję w grze?

Minusy
    -Paralitycy na koniach
    -Paralitycy z tarczami
    -Paralitycy z bronią jednoręczną
    -Paralitycy z włóczniami
    -Przywrócenie nachylonej lancy
    -Przepakowane kusze i łuki
    -Dziurawe tarcze
    -Walka z konia nie wymaga żadnego skilla, tak samo łucznicy.
    -Masa bugów, i niedopracowane mapy
    -Tutoriala nie można przejść..

Podsumowując: Usiąść i płakać, 2 tygodnie przed premierą i takie za przeproszeniem gówno, no chyba że ktoś lubi patrzeć na ikonki to polecam patcha..
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2010, 14:30:17 wysłana przez ^IvE »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 18, 2010, 14:35:08 »
    Zacytuje tylko te dwa, bo reszta, to kwestia przyzwyczajenia ;P

-(...) i niedopracowane mapy
    Zabawne... Tyle już gram już w SP WB, testując polonizacje na singleplayer i żadnych niedopracowań na mapie nie znalazłem. Mógłbym sie zgodzić, że lokacje rozmieszczone są w trochę w dziwny sposób, no i niekiedy pusto jest jeśli chodzi o walkę... ale i na 1.011 "pustawo" bywało ;p

I chwała Panu Bogu naszemu. Można ćwiczyć manual block do usranej śmierci i to z różnym typem oręża. Czemu do "usranej śmierci"? -- Bo gdy zostaniemy pokonani w sparringu, nie ma czegoś takiego jak: "dostałeś w dupsko o pałkarza, wciśnij Tab, by wyjść", tylko od razu dostajemy pytanie, czy chcemy kontynuować. Bawiłem się tym na tyle długo, ze moi przeciwnicy byli cali czerwoni (z nerwów ;p ).
    Wg mnie ten trening to strzał w setkę. Nie nudzi i nie jest taki sztywny, jak w 1.011, no i przede wszystkim składa się z 1 części.

Pozdrawiam!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 18, 2010, 14:39:57 »
    Zacytuje tylko te dwa, bo reszta, to kwestia przyzwyczajenia ;P

-(...) i niedopracowane mapy
    Zabawne... Tyle już gram już w SP WB, testując polonizacje na singleplayer i żadnych niedopracowań na mapie nie znalazłem. Mógłbym sie zgodzić, że lokacje rozmieszczone są w trochę w dziwny sposób, no i niekiedy pusto jest jeśli chodzi o walkę... ale i na 1.011 "pustawo" bywało ;p

I chwała Panu Bogu naszemu. Można ćwiczyć manual block do usranej śmierci i to z różnym typem oręża. Czemu do "usranej śmierci"? -- Bo gdy zostaniemy pokonani w sparringu, nie ma czegoś takiego jak: "dostałeś w dupsko o pałkarza, wciśnij Tab, by wyjść", tylko od razu dostajemy pytanie, czy chcemy kontynuować. Bawiłem się tym na tyle długo, ze moi przeciwnicy byli cali czerwoni (z nerwów ;p ).
    Wg mnie ten trening to strzał w setkę. Nie nudzi i nie jest taki sztywny, jak w 1.011, no i przede wszystkim składa się z 1 części.

Pozdrawiam!

1. Chodzi mi o mapy Tojo, wpadłem tam kilka razy w ściany... i nie mogłem wyjść..

2. Zrób trening konnicy, manekin którego trzeba zniszczyć jest niezniszczalny?

3. Tutorial w grze jest do niczego potrzebny (Może dla nowych..), i równie dobrze mogła by go nie być, bo w nim spędza się kilka minut, co innego gdyby zrobili zbalansowany tryb walki, lub nowe tryby. to by była zmiana godna aby nazwać patch który by to wprowadzał przełomowym

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 18, 2010, 14:48:13 »
    Ale czemu zakładasz że w Warbanda będą grali tylko starzy gracze? Chyba po to robi się sequele aby przyciągnąć nowych fanów? I właśnie głównie dla nich jest tutorial.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 18, 2010, 14:48:59 »
    1. Chodzi mi o mapy Tojo, wpadłem tam kilka razy w ściany... i nie mogłem wyjść..
    Mapa pojawia się pierwszy raz, więc wiadomo że są bugi... Szkoda że nie widziałeś co się działo na village we wczesnych wersjach...

Może ja się mylę, ale to jest chyba celowo zrobione. W każdej chwili możesz go zakończyć, ale dla nowych dopóki im się nie znudzi mogą trenować, a tak trzeba było wchodzić, słuchać pier... i znów po zniszczeniu objektów wszystko od nowa.

3. Tutorial w grze jest do niczego potrzebny (Może dla nowych..), i równie dobrze mogła by go nie być, bo w nim spędza się kilka minut, co innego gdyby zrobili zbalansowany tryb walki, lub nowe tryby. to by była zmiana godna aby nazwać patch który by to wprowadzał przełomowym
    Tutorial jest obecny w każdej grze i było pewne, że tutaj również będzie, a że staje się coraz bardziej dopracowany, to chyba dobrze? Zresztą dużo nowych osób będzie go przechodziło, bo Warband nie będzie przeznaczony tylko dla wyjadaczy, więc o świeżakach twórcy też muszą pamiętać.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 18, 2010, 14:49:56 »

1. Nie "TOJO", tylko "TODO" (czyt. "Do Zrobienia") :P a wpadłeś w ściany, bo chciałeś wpaść. Nic samo się nie dzieje... I nie próbuj mi mówić, że na nich nie grałem bo te mapy znam już od dawna... :P

2. O to w tym chodzi. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale boty też te "manekiny" leją... wolałbyś, by porozpieprzane były w momencie, gdy dopiero na konia wsiadasz? Zmianę w AI nie dostrzegłeś -- Że łucznicy konni strzelają w tarcze, a jeźdźcy leją kukły? Daj spokój. Mam wrażenie, że tylko odpaliłeś ten trening, zobaczyłeś i wyłączyłeś... beta-tester warbanda... hic!

3. Sam sobie odpowiedziałeś... Myślisz, że skoro to sequel, to od razu musi być tworzony dla "pro" graczy, że każdy, kto zakupi Warbanda, miał styczność z wcześniejszymi wersjami?

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2010, 14:56:02 wysłana przez NIFN »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 18, 2010, 15:22:51 »
    Jak wam się podobają ikonki, i custom Battle, i oraz tutorial i to was skłania do wychwalania ponad niebiosa, i do kupna gry wasza sprawa. Może to ciekawe elementy ale nie 2 tygodnie przed premierą, to nie czas na wprowadzenie takich gówienek..

A więc moje zdanie, to takie że spieprzyli na całej linii co się tylko dało, i jedyne co zrobili to fajne ikonki i gówienka, żeby się większości podobało.. coś czuje że robi się to powoli gra, dla amerykańskich dzieciaków które wejdą na 2 godziny, zrobią oh! ah ! i wyłącza bo im się grafika znudzi .

Największym bólem jest to że zrąbali tryb walki, po co uczyć się manuala który jest trudny i mało kto go opanuje, jak rostrzela cię byle łucznik nawet jak tarczą się chwilowo zasłonisz bo są dziurawe, albo podjedzie konny machnie z prawej i też cię zabije żenada.. a Piechota która jako jedyna wymaga jakiegoś skilla jest teraz tylko mięsem.
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2010, 15:27:08 wysłana przez ^IvE »