Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania do twórców  (Przeczytany 52705 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Pytania do twórców
    « Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 04, 2012, 16:46:09 »
    Brak wiosek brakiem wiosek, ale kosynierzy będą (no bo nie widzę innej możliwości :P). A szli oni z tych samych wiosek z których pochodzili często Ci szlachcice.  Jako najemnicy byliby super, wtedy mentalność w większości była taka że idziemy się bić dla sławy i bogactwa, nie dla idei. Trzeba było dorównać wielkim przodkom :P I żeby nie być gołosłownym, Jan Kiliński chodził w kontuszu całą insurekcje :p
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2012, 17:03:06 wysłana przez Blitzwing »
    Sława!

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #151 dnia: Stycznia 22, 2013, 20:56:18 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:40:19 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 22, 2013, 21:05:06 »
    Raczej nie. Od prawie pół roku jestem jedynym grafikiem w zespole i mam poza tym mnóstwo innych obowiązków. Poza tym nie jestem pewien, czy gdybym zrobił nowy model, byłby on lepszy od tego, który już jest w grze. A tylko wtedy miałoby to sens.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #153 dnia: Stycznia 22, 2013, 21:26:10 »
    Będzie możliwość grania po skończeniu scenariusza? Mam na myśli kończymy scenariusz i podbijamy to co zostało jeszcze na mapie, napawając się poprzednim zwycięstwem. Czy może gra opiera się na właśnie podbiciu całej mapy?

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 24, 2013, 23:29:12 »
    Przepraszam za małą przerwę w odpowiadaniu na wiadomości ;-)

Nie, takiej możliwości nie będzie, wraz z zakończeniami, następuje definitywny koniec rozgrywki. Natomiast celem jest zajęcie jak największej ilości terenów, jednak nie jest co cała mapa.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #155 dnia: Stycznia 25, 2013, 00:30:27 »
    To bezsensu. Patcha powinniście stworzyć co pozwoliłby grać jeszcze potem.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Stycznia 25, 2013, 10:38:13 »
    Cóż, czy z sensem czy bez, to się dopiero przekonamy. Przyjęliśmy po prostu taką, a nie inną koncepcję.
    Natomiast gra później wymagałaby stworzenia nowych questów, systemu relacji między frakcjami i kilku innych rzeczy, a co najistotniejsze, nie jest zgodna z naszą wizją ;-)
    O dawna mam świadomość, że modyfikacja nie trafi do szerokiej grupy odbiorców, ze względu właśnie na strukturę rozgrywki, a po drugie brak możliwości gry Rosją, Austrią czy Prusami.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 25, 2013, 11:18:05 »
    O to właśnie chodzi. Wydajcie może wersje beta 1.0 i się zobaczy jak to się przyjmie wśród ludu.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 25, 2013, 11:25:30 »
    Wersja beta 1.0 - no tu mnie nie powiem zaskoczyłeś.
    Zazwyczaj wersje beta się oznacza numerkami 0.xx. A jeśli beta testy są już zamknięte, to po co niby miałby teraz to wypuszczać jako otwartą betę? Jak się zobaczy jak przyjmie się wśród ludu? Jak dadzą właśnie niedopracowaną wersję to będą gorsze odczucia do późniejszych. Czasami radziłbym Ci przemyśleć to co piszesz, bo ostatnio zbyt często widuję twe głupawe posty.
    Pozdrawiam serdecznie i weź sobie do serca ostatnie zdanie.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Stycznia 25, 2013, 12:18:47 »
    Koncepcja to jedna sprawa. Ale dodanie opcjonalnej opcji "gry dalej" po zakończeniu moda, nie zabiłbym chyba nikogo. No ale nie grałem, to trudno mi powiedzieć jak to będzie. Dotychczas mody skupiały się tylko na podboju, może ten mod będzie przełomem i nie będzie niedosytu na koniec gry. Poczekam na pełną wersję aby przetestować.

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #160 dnia: Stycznia 25, 2013, 18:00:59 »
    @ Rapodegustator, @Prusak, VainV pisał, że wersję 1.0 mają już za sobą, aktualna bodajże to 1.4 (?), więc czegoś takiego jak otwarta beta nie będzie, będzie tylko pełna wersja. Wg. mnie, jeśli mod byłby rozbudowany pod względem fabularnym i dyplomatycznym ( w co wierzę), a nie skupiał się na samym podboju to uważam, że opcja gry dalej byłaby jak najbardziej na miejscu, nawet jeśli gracz miałby już w swoim posiadaniu większość/całość terytorium.
    Pozdrawiam

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Stycznia 27, 2013, 22:47:38 »
    Jak wygodniej, w wewnętrznych wersjach robię tak, że dzielę liczbę buildów na 1000 i otrzymuje numerek wersji, obecnie jest to 1.84 ;-)
    A tak serio, to chyba określę wersję marcową jako "pierwszą". Trochę asekuracyjnie to brzmi, ale jest zupełnie zgodne z rzeczywistością.

Mod ma być rozbudowany(może to za dużo powiedziane? Sami ocenicie.) pod względem fabularnym. Natomiast o opcjach dyplomatycznych, to pierwsze słyszę ;-)
    Nie chcę nikogo rozczarować, więc wolę takie rzeczy pisać wcześniej, żeby nieco zmniejszyć oczekiwania. Im mniej się oczekuje, tym bardziej można być zaskoczonym i tym mniej rozczarowanym ;-)

Wątpię w opcje gry dalej. Na pewno wymagałaby przygotowania sporej ilości nowych questów, zmian w systemie relacji i paru innych rzeczy, wszystko sprowadza się do czasu.
    Gdybyśmy jednak mieli ten czas na przygotowanie takiej wersji, to z pewnością zainwestowalibyśmy go odwrotnie - w dopracowanie i poszerzanie głównego wątku,  stworzenie bogatszej i bardziej nieliniowej rozgrywki, świata gry.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Stycznia 27, 2013, 22:53:35 »
    Jeśli zrobicie taką opcję jak możliwość gry w nieskończoność, to poczekamy kolejny rok.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Stycznia 28, 2013, 00:02:21 »
    Właśnie pisałem w poprzednim poście, że gdybyśmy mieli ten rok(raczej nie mamy), to w całości przeznaczylibyśmy go na dopracowanie i poszerzenie głównego wątku.
    Ale jeżeli jeszcze są wątpliwości uczynię sytuację zupełnie jasną. Rozgrywka w 1794 będzie posiadała początek i koniec. Nic więcej. Tylko tyle.

Jeśli w sferze Waszych zainteresowań leży typowy sandbox, to mam dobrą wiadomość, oferują go prawie wszystkie, jeśli nie wszystkie, modyfikacje single playerowe.
    Proponuję więc przerzucić oczekiwania na któraś z nich i dać sobie spokój z tą. Tym bardziej, że graficznie wyglądają porównywalnie, a niektóre 100 razy lepiej jak na przykład ta - http://www.moddb.com/mods/laigle.

Mam nadzieję, że nikt nie poczuje się dotknięty, post brzmi jak brzmi. Myślę, że tak powinien, bo naprawdę niema sensu rozwlekać dyskusji na następne strony o tym co już dawno zostało postanowione.

A, chyba, że wszyscy chętni do czekania kolejnego roku, są równie chętni do wsparcia finansowego projektu. Będziemy wtedy, jak to określiła kiedyś Głowa pewnego państwa, "bardziej elastyczni" ;-D
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2013, 00:13:32 wysłana przez VainV »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Stycznia 28, 2013, 14:42:44 »
    No i stała się jasność. Czekam na moda.