Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania do twórców  (Przeczytany 52705 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    Odp: Pytania do twórców
    « Odpowiedź #135 dnia: Listopada 15, 2012, 23:05:29 »
    Dzięki, ale jeszcze poczekajmy, przed nami sporo pracy nad dopracowaniem całości i przygotowanie tłumaczenia też trochę zajmie z racji na dialogi, które w znacznej części są generowane. Informacji będzie przybywać, ale do wydania będą nieregularne. Dopiero po wydaniu zaczniemy aktywniej promować.

Poza tym, dopóki linku na stronie niema, o sukcesie nie może być mowy ;-)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #136 dnia: Listopada 24, 2012, 22:09:47 »
    Mam jeszcze jedno pytanko do twórców: co z optymalizacją?
    Będzie chodził w miarę dobrze na słabszych kompach, czy zalecane będzie coś pokroju Athlon(tm) 2x Dual Core? Bo jak ma to być kolejne 1805...
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Listopada 24, 2012, 22:18:16 »
    W momencie wydania nie jestem pewien jak będzie. Wymagania poza oblężeniami nie powinny być dużo wyższe niż w Nativ. Chociaż otwarta pozostaje kwestia dodawania shaderów... jeśli tu się coś uda zrobić to nieco wzrosną. W każdym razie, jeżeli będzie zapotrzebowanie to przygotuję nieco bardziej zoptymalizowaną wersję, która będzie działała na słabszych komputerach i może opcjonalną artylerię w oblężeniach.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #138 dnia: Listopada 30, 2012, 21:57:55 »
    Mam pytanko! :D
    Jako entuzjasta tradycji narodowej, a szczególnie Sarmackiej, mam pytanie. Będzie można zmontować jakiś szlachecki oddział, z zaścianków, co by tradycyjnie narobić dymu? :D Wtedy zaczynał się zmierzch Sarmacji, chętnie coś takiego bym zobaczył :)
    Sława!

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #139 dnia: Listopada 30, 2012, 22:07:27 »
    Mam pytanko! :D
    Jako entuzjasta tradycji narodowej, a szczególnie Sarmackiej, mam pytanie. Będzie można zmontować jakiś szlachecki oddział, z zaścianków, co by tradycyjnie narobić dymu? :D Wtedy zaczynał się zmierzch Sarmacji, chętnie coś takiego bym zobaczył :)
    Zmierzch zaczął się już dużo wcześniej.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Listopada 30, 2012, 23:01:09 »
    Czy ja wiem, można w ten sposób wyszukiwać nie wiadomo czego. Kultura sarmacka miała się dobrze, pomimo nieróbstwa i braku wojen, tradycje były jeszcze istotniejsze niż w XVII wieku. Ale nadejście zaborów dość szybko ukróciło wszelakie zabawy. Choć do Napoleona było to jeszcze popularne. Potem już gorzej, najzwyczajniej źle widziane przez zaborców :)
    Sława!

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 01, 2012, 16:09:38 »
    Raczej nie. Oddziały najemników, w tym szlachty zaściankowej, mamy w dokumentacji, nawet zostały wprowadzone, ale nie mają zbyt dużego zastosowania, więc pewnie z nich zrezygnujemy. To nie oznacza, że nie zobaczysz tego typu postaci. Będą występowały, to więcej niż pewne, po prostu w innych okolicznościach.

Btw. Uroczy tur ;-)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2012, 17:19:42 wysłana przez VainV »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 01, 2012, 17:28:30 »
    Nie rezygnujcie!:D Oddziały te chociaż z małą wartością bojową będą bardzo fajne i klimatyczne. Nie ma co robić z siebie Kmicica, ale puścić sąsiada z dymem by można. Ufam jednak że szlachtę spotkam a i sam sobie w konfederatce pobiegam.

Tur wiadomo że uroczy, w końcu prawie moimi rękoma robiony :D
    Sława!

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 02, 2012, 11:54:33 »
    Popieram kolegę z turem, coś takiego na pewno podkręciło by klimat, i zajazd na sąsiada, ooo tak! :D
    Pozdrawiam i czekam ;)

p.s. Taka mała propozycja z mojej strony, myślę, że mógłbyś porozmawiać z Daedalusem i ustalić daty premier The Deluge i 1794, chodzi mi o to, żeby nie były za bardzo zbieżne, bo zaszkodziłoby to obydwu modom, ja sam osobiście czekam na obydwa te ody i miałbym spory dylemat, co wybrać, jeśli premiery byłyby blisko siebie.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 02, 2012, 13:53:30 »
    Czy w modzie będzie "historyczne" zakończenie, czy też na przykład będzie możliwość wygrania powstania? ;>
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 02, 2012, 14:01:27 »
    Czyli będzie coś takiego jak wygranie powstania przez Kościuszke. Jeśli wygra on, to powrót do granic sprzed II rozbioru? Jak się ma z czasem podróży? Jeśli już ma mieć gra zakończenia, to niech podróż trwa jakoś bardziej realistycznie między miastami niż jak to jest w Native, że w krótkim czasie wszystko można zdobyć.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 03, 2012, 21:55:10 »
    Popieram kolegę z turem, coś takiego na pewno podkręciło by klimat, i zajazd na sąsiada, ooo tak! :D
    Pozdrawiam i czekam ;)

p.s. Taka mała propozycja z mojej strony, myślę, że mógłbyś porozmawiać z Daedalusem i ustalić daty premier The Deluge i 1794, chodzi mi o to, żeby nie były za bardzo zbieżne, bo zaszkodziłoby to obydwu modom, ja sam osobiście czekam na obydwa te ody i miałbym spory dylemat, co wybrać, jeśli premiery byłyby blisko siebie.
    Jeżeli będziemy w stanie znaleźć zastosowanie to pozostawimy. Brak wiosek tu akurat ogranicza nieco pole manewru. Jak wyżej napisałem, tego typu postaci i tak będą w nieco innych sytuacjach, zdarzeniach, a jako najemnicy mogą pojawić się na jednym z etapów rozgrywki.

Odnośnie daty wydania słowo się rzekło ;-)

Czy w modzie będzie "historyczne" zakończenie, czy też na przykład będzie możliwość wygrania powstania? ;>
    Zakończeń będzie kilkanaście, podobnie jak scenariuszy rozgrywki, więc oczywiście będzie taka możliwość. Robimy modyfikację, nie film ;-)

Czyli będzie coś takiego jak wygranie powstania przez Kościuszke. Jeśli wygra on, to powrót do granic sprzed II rozbioru?
    Jeżeli wygramy powstanie to tak, jest to możliwe, ale... jest jeszcze kilka innych wariantów.
    Jak się ma z czasem podróży? Jeśli już ma mieć gra zakończenia, to niech podróż trwa jakoś bardziej realistycznie między miastami niż jak to jest w Native, że w krótkim czasie wszystko można zdobyć.
    Zdobywanie nie zależy od szybkości podróży ;-)
    Największe znaczenie ma tu wielkość oddziału, która jest zależna od stopnia oficerskiego, nawet nie od pieniędzy. Nie będzie to takie proste. Natomiast mapa nie może być zbyt duża, żeby podróże nie stały się nużące, to strasznie odpycha od gry.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 03, 2012, 23:28:24 »
    Mała mapka... Czyli rozumiem że będą tylko 4 frakcje? Czy może wciśniecie więcej?
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 03, 2012, 23:31:48 »
    Mapa nie jest mała, moim zdaniem jest nawet za duża ;-)
    Frakcji jest łącznie, sumując wszystkie etapy gry, 7.

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 04, 2012, 16:18:21 »
    7 frakcji? Wysilam mózg i jakoś nie umiem wymyślić 7 możliwych frakcji ;) Wszystkie etapy, hmm brzmi ciekawie, intrygująco, mógłbyś wyjaśnić o co chodzi, jeśli to nie jest tajemnicą ;) ?
    Pozdrawiam.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!