Popieram kolegę z turem, coś takiego na pewno podkręciło by klimat, i zajazd na sąsiada, ooo tak! :D
Pozdrawiam i czekam ;)
p.s. Taka mała propozycja z mojej strony, myślę, że mógłbyś porozmawiać z Daedalusem i ustalić daty premier The Deluge i 1794, chodzi mi o to, żeby nie były za bardzo zbieżne, bo zaszkodziłoby to obydwu modom, ja sam osobiście czekam na obydwa te ody i miałbym spory dylemat, co wybrać, jeśli premiery byłyby blisko siebie.
Jeżeli będziemy w stanie znaleźć zastosowanie to pozostawimy. Brak wiosek tu akurat ogranicza nieco pole manewru. Jak wyżej napisałem, tego typu postaci i tak będą w nieco innych sytuacjach, zdarzeniach, a jako najemnicy mogą pojawić się na jednym z etapów rozgrywki.
Odnośnie daty wydania słowo się rzekło ;-)
Czy w modzie będzie "historyczne" zakończenie, czy też na przykład będzie możliwość wygrania powstania? ;>
Zakończeń będzie kilkanaście, podobnie jak scenariuszy rozgrywki, więc oczywiście będzie taka możliwość. Robimy modyfikację, nie film ;-)
Czyli będzie coś takiego jak wygranie powstania przez Kościuszke. Jeśli wygra on, to powrót do granic sprzed II rozbioru?
Jeżeli wygramy powstanie to tak, jest to możliwe, ale... jest jeszcze kilka innych wariantów.
Jak się ma z czasem podróży? Jeśli już ma mieć gra zakończenia, to niech podróż trwa jakoś bardziej realistycznie między miastami niż jak to jest w Native, że w krótkim czasie wszystko można zdobyć.
Zdobywanie nie zależy od szybkości podróży ;-)
Największe znaczenie ma tu wielkość oddziału, która jest zależna od stopnia oficerskiego, nawet nie od pieniędzy. Nie będzie to takie proste. Natomiast mapa nie może być zbyt duża, żeby podróże nie stały się nużące, to strasznie odpycha od gry.