Conrad dobrze tutaj prawi.
Sam nie miałem zamiaru wypowiadać się w tym temacie, no ale ustosunkuję się lekko.
Tak więc, Panie nacjo, Conrad ma rację. Dzisiejsi Polacy mają już bardzo słabe pojęcie o prawdziwych przodkach i mieszkańcach tych ziemi. Dzisiejsi Polacy mają mało wspólnego ze swoimi przodkami, ponieważ nasi słowiańscy ojcowie zostali wygnani lub zabici, a ponad to narzucono im czyjąś wiarę, wbrew ich woli.
Sam nie potępiam do końca ruchu Redwatch. Ale potępiam większość ugrupowań i bojówek ONR, NR, gdyż większość ich członków ślepo głosi poglądy, które są mocno zakrzywione według ich upodobań. Sam nie będę się wypowiadał, o swoich poglądach politycznych, ale są mocno zbliżone do Twoich Nacjo. Z tym, że bardziej radykalne.
Nie mówię, że wierząc w boga czynisz się gorszym patriotą. Nie, jesteś nacjonalistą dla współczesnej Polski, ale mimo wszystko nacjonaliści odnoszą się do swoich pogańskich przodków, o czym wielu po prostu nie pamięta, lub nawet robi to nieświadomie. Mamy tu symbolikę pogańską. Symbol White Pride- To pogański symbol celtycki, który brytyjscy nacjonaliści z ruchu Blood & Honor przyjęli jako swój symbol. Odnosi się to do ich pogańskich korzeni, gdyż ten symbol był jednym z najważniejszych na Wyspach. Potem został ochrzczony, ale to już inna sprawa. Tak samo swastyka jest pogańskim symbolem, przez słowian bardzo często stosowanym na wojnie, a zaczerpnięty został z tradycji Hinduskiej. Swastyka była symbolem szczęścia i pomyślności nawet w późno średniowiecznej Europie. Stąd znajduje się na wielu tarczach rycerzy, polskich, francuskich, niemieckich itp. Była też symbolem, który miał przynieść powodzenie Brunatnym Batalionom podczas II Wojny.
Stąd warto wiedzieć Nacjo, o takich podstawowych rzeczach. Współcześni Polacy nie są już w dużej mierze przodkami słowian, gdyż zostali oni przepędzeni, lub ich krew się mieszała. Sam miałem pradziadka Niemca. Być może Ty też masz domieszkę innej krwi. Warto się nad tym zastanawiać. Mimo podobnych poglądów, nie jestem patriotą, nie jestem dumny z bycia Polakiem. Uważam, że ONR, czy NR na próżno i przez głupotę stosują pewne symbole, zaprzeczajac samym sobie. Znam tych ludzi osobiście i powiem szczerze, że ich głupota i brak logiki mnie przytłacza. Biorą za świętość symbole nazistowskie,jednocześnie będąc patriotami. Wielu z nich dopiero potem się opamiętują i decydują, czy przyjmują patriotyzm, czy nazizm na swój pogląd. Do ONR należą ludzie, którzy nieświadomie zaprzeczają samym sobie. Często po to, bo lubią się pobić z innymi skinami.
ONR zaprzecza, że stosuje symbolikę nazistowską, ale cały czas odnosi się do ruchu nazistowskiego. Warto zwrócić na to uwagę.