Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Teorie spiskowe  (Przeczytany 18017 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    Odp: Teorie spiskowe
    « Odpowiedź #75 dnia: Maja 10, 2010, 14:39:21 »
    Ale dawno nikt tutaj nie pisał ... no ale do rzeczy :

Święto 9 Maja - 65 lat temu III Rzesza skapitulowała. Rosja świętuje zwycięstwo nad Hitlerem i organizuje paradę z okazji Dnia Zwycięstwa.
    9 Maja po raz w Moskwie na Placu Czerwonym były także Polskie wojska. Paradę pokazywano tylko na kanale TVP Info (dla ludzi mających
    podstawowe kanały) ,a na innych pieprzyli o Kaczorze (przez którego rozbił się samolot) że to już miesiąc od katastrofy itp...
    Paradę pokazano tylko raz i więcej o niej nie wspomniano (no może w wiadomościach coś tam wspomnieli)
    Odkąd Kaczor i PiS dorwał się do władzy mówiło się tylko o Katyniu o tym jakie to Ruskie są złe itp.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #76 dnia: Maja 10, 2010, 15:21:38 »
    Mam małe "ale" :

Gdyby nie napaść Niemiec na ZSRR (operacja Barbarossa ), Rosja nigdy by nie zaatakowała Niemiec. Stalin miał wielkie zaufanie to Hitlera. Przez pierwszy tydzień po agresji niemieckiej Stalin nie pokazywał się publicznie itp. taki był zdziwiony. "Hitler pogwałcił ustanowienia traktatu Ribbentrop-Mołotow, to przecież nie możliwe, jest moim sojusznikiem". Właśnie ten pakt omawiał granicę podziału m.in. Polski między ZSSR , a III Rzeszę. Także nie broń mi tu Rosji, gdyby Rosja nadal pozostałaby sojusznikiem Niemiec, nie wiadomo jakby potoczyła się dalej wojna. Hitler popełnił tu zasadniczy błąd : trzeba było najpierw zająć się państwami zachodnimi oraz Wyspami, a dopiero później Rosją. Chociaż gdyby nie opóźnienie w produkcji broni, gdyby zaatakował już na wiosnę, a nie w czerwcu to kto wie... Pozostają nam gdybania.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #77 dnia: Maja 10, 2010, 16:08:58 »
    Ale dawno nikt tutaj nie pisał ... no ale do rzeczy :

Święto 9 Maja - 65 lat temu III Rzesza skapitulowała. Rosja świętuje zwycięstwo nad Hitlerem i organizuje paradę z okazji Dnia Zwycięstwa.
    9 Maja po raz w Moskwie na Placu Czerwonym były także Polskie wojska. Paradę pokazywano tylko na kanale TVP Info (dla ludzi mających
    podstawowe kanały) ,a na innych pieprzyli o Kaczorze (przez którego rozbił się samolot) że to już miesiąc od katastrofy itp...
    Paradę pokazano tylko raz i więcej o niej nie wspomniano (no może w wiadomościach coś tam wspomnieli)
    Odkąd Kaczor i PiS dorwał się do władzy mówiło się tylko o Katyniu o tym jakie to Ruskie są złe itp.

I po co to pokazywać? Oglądać obwieszonych medalami żołdaków którzy niszczyli II RP? W ogóle błędem było pojawienie się naszych żołnierzy w jednym szeregu z ruskimi. I 9 maja to nie jest święto zakończenia II Wojny Św. w Europie - wojna zakończyła się 8 maja , tylko oczywiście ruscy muszą pokazać jacy to oni są ważni, więc obchodzą w innym dniu...

Gedbard: Hitler nie mógł zwlekać z planem Barbarossa - Stalin zaatakował by wtedy pierwszy. Cała Armia Czerwona była przygotowana na ofensywę. Niemcy tylko uprzedzili atak i zyskali na czasie. Poczytaj sobie Suworowa - wg niego Armia Czerwona mogła już w 1942 zając Berlin... Stalin rozgrywał Oś przeciwko Aliantom.To jego poparcie udzielone Hitlerowi zaowocowało atakiem na Polskę... Brytyjczycy i Francuzi negocjowali sojusz ze Związkiem Radzieckim, ale Stalin ich zbył, gdyż w świecie pokoju nie mógł by rozszerzyć wpływów komunizmu.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #78 dnia: Maja 10, 2010, 16:26:16 »
    Zgodzę się z Grievousem. Stalin chciał rozszerzyć wpływy swojego państwa. Skąd ta nagła wygrana z Niemcami, w końcu nieźle pojechali ruskich? Ano stąd, że ruskie najprawdopodobniej przekalkulowali wszystko, wiedzieli że zima unieruchomi niemieckie maszyny. Sami mieli sprzęt zdolny do pokonania SS nawet w lato, jednak wiedzieli że w zimie poniosą mniejsze straty, tym samym będą bardziej się liczyli w świecie po wojnie. W taki oto sposób ruskie wypchnęły szwabów ze swojego kraju, pomógł im też fakt że alianci zachodni, zaatakowali Niemcy od drugiej strony. Po prostu dobrze oszacowali czas ataku, SS musiało walczyć na dwóch frontach.
    Na uwagę zasługuje również fakt że armia ruska wycofywała się wgłąb kraju, bez ogromnych strat, oni mieli plan i tyle, zwabili szwabów w pułapkę.

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Maja 10, 2010, 18:24:18 »
    Grievous taką defiladę wielu by obejrzało a że tobie się to nie podoba to już nie moja wina...

Mówicie tutaj o Rosji ale przypomnijcie sobie co zrobili Angole i Francuzi w '39 zrzucili ulotki na III Rzeszę ...
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Maja 10, 2010, 18:35:38 »
    Grievous taką defiladę wielu by obejrzało a że tobie się to nie podoba to już nie moja wina...

Mówicie tutaj o Rosji ale przypomnijcie sobie co zrobili Angole i Francuzi w '39 zrzucili ulotki na III Rzeszę ...
    Lepiej zrzucać ulotki niż knuć za plecami wszystkich i doprowadzać do wojen - ruscy zawsze kręcą i łżą na temat faktów historycznych: Oni nigdy nie wywołali żadnego konfliktu! Zawsze święci i spokojni! Co złego to nie oni... Stalin doprowadził do tej wojny - a teraz jest czczony jako pogromca hitleryzmu...
    A co do parady - chyba nie wiele chciało by ją obejrzeć skoro mało kto chciał ja transmitować... Jest popyt - jest podaż.     

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #81 dnia: Maja 10, 2010, 20:24:16 »
    Ale powiedz mi kolego co takiego Polska wygrała 9 maja? Jest co świętować?
    Możemy co najwyżej powspominać jaka okupacja była cięższa, niemiecka czy radziecka...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Maja 11, 2010, 18:24:25 »
    A co zrobiła dzielna AK hmmm...?
    Opowiadał mi dziadek i babcia jak chodzili od wioski do wioski i wyżerali zapasy chłopom i jak przednimi chłopi chowali żarcie...

Co zrobili Angole hmmm... ?
    Dywizjon 303 - Obrona Anglii , dopiero niedawno powiedzieli że gdyby nie 303 to było by krucho
    Złamanie szyfru Enigmy - Też Polacy to zrobili , tak samo niedawno powiedzieli że gdyby nie nasi to by nie złamali tego szyfru

Co zrobili Francuzi hmmm...?
    W '39 mając przewagę liczebną zamiast zaatakować niemców to zrzucili ulotki ,a gdyby zaatakowali to wojna by się skończyła po kilku dniach ,a pakt
    Ribentrop-Mołotow by przestał istnieć...

Co zrobiła dzielna USA hmmm...?
    Oni nawet nie wiedzą że II WŚ zaczęła się we Wrześniu 1993 r.

Co zrobił Stalin gdy niemcy napadli na ZSRR hmmm... ?
    Ogłosił amnestię utworzył Armie Polskie które uzbroił...
    I Armia Gen. Andersa zwiała do Egiptu i narzekali że jest im zagorąco i gdyby nie Monte Cassino to nie wiedzieli by co to wojna...
    II Bohaterów Westerplatte , przeszli cały front do samego Berlina...

Z pewnością to skrytykujecie ale to już nie moja wina że jesteście tak nastawieni ....

I Polska ma co świętować 9 (czy jak kto woli 8) maja bo to było Zwycięstwo nad Hitlerem nad III Rzeszą ...
    A zresztą jak nas zaprosili po tylu latach to nie wypadało by nie pojechać na takie uroczystości

I zakończmy rozmowę na ten temat

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #83 dnia: Maja 11, 2010, 18:37:40 »
    Z pewnością to skrytykujecie ale to już nie moja wina że jesteście tak nastawieni ....

I Polska ma co świętować 9 (czy jak kto woli 8) maja bo to było Zwycięstwo nad Hitlerem nad III Rzeszą ...
    A zresztą jak nas zaprosili po tylu latach to nie wypadało by nie pojechać na takie uroczystości
    Nie wszyscy są tak nastawieni. ;] Wiem że dużo jest ludzi "anty rosyjskich" i jakoś nie jestem w stanie ich zrozumieć... Ok, nie lubić "ustroju", czy władzy, ale nienawidzić całego narodu? Za co? Zawsze lubiłem Rosjan i lubię nadal, a dwóch (wiem, że to nie dużo, ale jednak...) znałem, znam i mam nadzieję znać będę, bo przeszedłem z niki trochę i są zajebistymi ludźmi. Chociaż również i tu nie generalizuję nadto, gdyż znam również kilku(nastu) obcokrajowców "z zachodu" - nazwijmy to tak po krótce - i również ich darzę wielką przyjaźnią.

Tak więc: Odrzućmy uprzedzenia i zamiast oglądać się w przeszłość, patrzmy w przyszłość! - motto na dziś ;D

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Maja 11, 2010, 18:43:05 »
    Co "zakończmy" rozmowę?! Uzurpujesz sobie prawo do zakończenia dyskusji nawet bez wysłuchania argumentów strony przeciwnej? Ty w ogóle wiesz co to dyskusja i jak ją się prowadzi? Skoro tak bardzo chcesz zakończyć dyskusje to po jaką cholerę napisałeś tego posta?  

Powiedz mi dlaczego Stalin musiał ogłaszać amnestię? Skoro był naszym przyjacielem to czemu musiał uniewinniać Polaków? Hmm... A co Polacy robili u Stalina? Przecież to ten posępny Gruzin doprowadził do najazdu III Rzeszy, to on zagarnął pół Polski, to wymordował kwiat naszej inteligencji, to on nie karmił i nie uzbrajał żołnierzy Andersa, to on stworzył powolny sobie ZPP i PPR. A Bohaterzy Westerplatte to tacy sami kolaboranci jak śląscy Volksdeutsche w Wehrmachcie - tylko że Ci którzy walczyli w ramię w ramię z Sowietami znaleźli się po stronie zwycięskiej, a Ci od orła ze swastyką po przegranej...
    Mat jednak miał co Ciebie racje...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #85 dnia: Maja 11, 2010, 20:09:27 »
    Proud, ja do Rosjan nic nie mam, pewnie jak w każdym narodzie trafiają się ci dobrzy i ci źli... Po prostu nie możemy zaprzeczyć że Stalin i jego siepacze NKWD dużo złego nam wyrządzili. Zresztą tak samo jak całemu narodowi Rosyjskiemu.

(...)
    Co zrobili Francuzi hmmm...?
    W '39 mając przewagę liczebną zamiast zaatakować niemców to zrzucili ulotki ,a gdyby zaatakowali to wojna by się skończyła po kilku dniach ,a pakt
    Ribentrop-Mołotow by przestał istnieć...
    (...)

Francuzi nie meli w 1939 roku czegoś takiego jak nowoczesna armia. Nawet Armia Czerwona miała w tym okresie lepszą łączność i większe nasycenie jednostek bronią maszynową i przeciwpancerną. Niestety w XX wieku sama przewaga liczebna już nie znaczy zbyt wiele.

(...)
    Co zrobiła dzielna USA hmmm...?
    Oni nawet nie wiedzą że II WŚ zaczęła się we Wrześniu 1993 r.
    (...)

Ale dla nich wojna zaczęła się właśnie w grudniu 1941 roku. Wcześniej rząd USA zachowywał pozorną neutralność, czy ci się to podoba czy nie, takie są fakty. A z nimi raczej ciężko dyskutować...

(...)
    Co zrobił Stalin gdy niemcy napadli na ZSRR hmmm... ?
    Ogłosił amnestię utworzył Armie Polskie które uzbroił...
    I Armia Gen. Andersa zwiała do Egiptu i narzekali że jest im zagorąco i gdyby nie Monte Cassino to nie wiedzieli by co to wojna...
    II Bohaterów Westerplatte , przeszli cały front do samego Berlina...
    (...)

A takiej bzdury to ja dawno nie słyszałem... Może zacznij najpierw trochę czytać, przejrzyj trochę filmów archiwalnych a nie uczysz się historii z "Czterech Pancernych i psa".
    Zacznijmy od amnestii, już sam fakt że Stalin uniewinniał Polaków za to że byli Polakami (bo właśnie za to "przestępstwo" byli deportowani, osadzani w łagrach i mordowani) uwłacza nam jako narodowi. Ale niestety pakt był koniecznością i to było jedno z wielu ustępstw naszego rządu.
    Armia gen. Andersa była Stalinowi po prostu nie na rękę, utrudniał dostawy żywności i w końcu je ograniczył. Uzbrojenie według umowy międzynarodowej dla tych jednostek mieli dostarczyć Brytyjczycy i Amerykanie. Jedynym ratunkiem dla tych ludzi było wyjście z ZSRR. Mówisz że tylko Monte Cassino... A walki na północy Włoch? Ancona (lipiec 1944), Bolonia (kwiecień 1945) i wiele innych wyzwolonych miejscowości?
    Ludowe Wojsko Polskie... To już temat do osobnych, obszernych rozważań. Większość oficerów to Rosjanie, cała armia podporządkowana aparatowi partyjnemu, tzw. oficerowie polityczno- wychowawczy... Przecież to Armia Czerwona tylko w trochę mniejszym wydaniu. I dywizja Pod Lenino potraktowana jak mięso armatnie. Po to właśnie byliśmy Stalinowi... Brakowało mu Rosjan to posyłał Polaków...
    Brygada pancerna im. Bohaterów Westerplatte nie doszła do Berlina, po oswobodzeniu Gdańska tam właśnie została, a żołnierze i maszyny zostali podzieleni między inne Polskie jednostki.

Podsumowując, najpierw trochę wiedzy zdobądź a dopiero potem zaczynaj dyskutować bo tylko idiotę z siebie zrobisz i się ośmieszysz.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline matizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Maja 12, 2010, 16:46:53 »
    (...)Przecież to ten posępny Gruzin (...)

Właśnie GRUZIN a nie Rosjanin nie wiem czy widzisz w tym różnicę...

Skoro on był Gruzinem ,a nie Rosjaninem to nie wiem dlaczego wszyscy obwiniają Rosję za całe zło na świecie ...

Stalin był Gruzinem i nie ma za co obwiniać Rosję za jego czyny ponieważ ruskich tak samo wysłał na sybir itp.

EDIT:
    Winę za setki tysięcy śmierci ludzi ,holokaust , obozy koncentracyjne i obozy zagłady ponoszą niemcy...
    niemcy wykonywali ślepo rozkazy hitlera
    Natomiast w Rosji panował Terror i jak się ktoś wychylił to był skazywany przez Stalina czy Berie na śmierć albo sybir ...

Dziękuję ! Dobranoc !
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2010, 18:41:30 wysłana przez matizz »

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Maja 12, 2010, 17:04:32 »
    Dziękuję ! Dobranoc !
    Żenada...

Może i Stalin był Gruzinem z pochodzenia lecz hołdował ideałom typowego rosyjskiego nacjonalisty - wielkorusa. Idąc tokiem twojego myślenia to Niemcy nie są odpowiedzialni za Holokaust lecz jeden Austriak... Faktem jest że to Rosjanie stanowili przytłaczającą większość aparatu bezpieczeństwa, administracji i szeroko pojętej władzy w ZSRR. Zauważ ile korzyści odnieśli - zrusyfikowali państwa bałtyckie, Azję środkowo-wschodnią, zasięg ich wpływów rozciągnął się od Sachalinu po Berlin. Stalinowi nawet przez myśl nie przeszło aby jego następcą został jego syn, albo krewny - wg niego Związkiem Radzieckim powinni rządzić już tylko wyłącznie ruscy. Rosjanie do dziś wielbią Stalina - jako swojego przywódcę, mało kto płacze po ofiarach...

Offline Plopp

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #88 dnia: Maja 15, 2010, 11:49:38 »
    Mało kto płaczę bo propaganda zrobiła swoje... Rosja (klasa robotnicza) przez kilkadziesiąt lat była zamknięta więc jadła to co jej serwowano... a serwowano mięso na kartki i samogon zamiast cocacoli i chipsów;)

Dziś mamy takie zjawisko w Korei płn... Jak oglądałem gdzieś dokument na ten temat to omało co się nie posikałem...

No to dam link do pierwszej części:
    http://www.youtube.com/watch?v=SuzWaSYXwEQ 

A teraz to co ja myślę o teorii spiskowej...

Wszem i wobec wiadomo, że 5 ludzi w sejmie jest więcej wartych niż 5000 na ulicy. Czyli, że jakbym miał 300 chłopa w parlamencie + kilku ministrów mógłbym robić co dusza zapragnie, w razie potrzeby można by nawet zmienić konstytucję, a 99% społeczeństwa mogło by mnie co najwyżej na blogu oszkalować.

Więc wg. mnie możliwym jest, że paru wpływowych ludzi mogło by decydować o pewnych sprawach na świecie.   

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Maja 16, 2010, 20:30:11 »
    Przeglądając ostatnio joemonster natknąłem się coś niezwykle tajemniczego: Manuskrypt Voynicha. Intrygujące dzieło zapisane w nieznanym języku! Do dziś nikt go rozszyfrował... Tutaj jest świetny wpis na wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Manuskrypt_Voynicha. Co o tym sądzicie? Ja przychylam się do hipotezy o niezwykle wymyślnej mistyfikacji, ciekawa jest także teoria Glosolali...