W modzie dodam kilku nowych towarzyszy, których można będzie przyłączyć do oddziału. No i sprawa wygląda tak, że nie będzie dla mnie praktycznie żadnym problemem dodać jeszcze kilku więcej. Co mam na myśli? To, że każdy z forumowiczów, który chciałby wrzucić do gry jakiegoś swojego bohatera, może się do mnie zgłosić. ALE... Proszę o zgłaszanie się TYLKO i WYŁĄCZNIE osób, które mają
dobry i kompletny pomysł na swojego herosa, czyli od wyglądu i ekwipunku, po osobowość i linie dialogowe. Prośby typu "morzesz zrobic wypasionego berzerkera ktury sie bedzie nazywał Lord Wymiatacz?" sobie darujcie. Nie będę za nikogo pisał dialogów, ani kombinował czym bohater ma być i jak ma wyglądać. Nie będę też wrzucał do gry żadnych osób niszczących klimat, ani też takich, które były robione na szybko, niedbale, z dialogami "pisanymi na kolanie". Postacie muszą być pasujące do świata gry, jak najbardziej wiarygodne i przede wszystkim ciekawe. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to proszę się zgłosić albo w tym temacie, albo do mnie na PW. Uprzedza, że jestem bardzo wybredny. ;P
Aby mieć własnego bohatera w grze, trzeba mi dostarczyć następujące rzeczy:
Imię (powinno być klimatyczne, pasujące do świata gry. Raczej prosiłbym o powstrzymywanie się przed dawaniem bohaterowi własnej ksywy z forum).
Wygląd (kod twarzy - aby go zdobyć należy uruchomić grę z włączonym trybem edycji, wejść do ekranu zmieniania wyglądu twarzy, wcisnąć "Ctrl + E" i kliknąć na kod, który pojawi się nad utworzoną głową. Można potem zminimalizować grę i wkleić kod np. do notatnika)
Szczegółowo rozpisane atrybuty, umiejętności, biegłości. Wyposażenie, czyli lista przedmiotów znajdujących się w ekwipunku bohatera w momencie najęcia.
Linie dialogowe - odpowiednio rozbudowane i przede wszystkim w języku polskim. Jeśli ktoś doda też w j.angielskim, to będzie to dodatkowy atut. Instrukcje w tym poście:
http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1653.msg19821#msg19821