Sprawa wygląda w ten sposób... ostatnio zacząłem grać w Arme 2 i mam kilka wątpliwości/pytań... jeżeli ktoś mógłby mi w tym pomóc to będę bardzo wdzięczny (oczywiście butelka dobrego piwa zostanie wysłana:P)... dodatkowo zbieramy zawodników do Coopa, jeśli ktoś jest dojrzały i normalny to niech piszę na pw...
Pytanka:
1. Tak jak napisał kolega wcześniej, żebym odznaczył wszystkie AI w ustawieniach, ale teraz jest problem... kiedy atakuje jakąś wioskę to tam nie ma żadnego oporu, dwa-trzy gniazda karabinu maszynowego i tyle... to ja się pytam gdzie jest prawdziwy wróg?? o ile wogóle taki jest... gdzie są jakieś czołgi nieprzyjaciela, śmigłowce, wozy opancerzone itd itp... wziąłem kampanie When Diplomacy Fails i nic takiego nie było... ustawione miałem rekrut (od czegoś trzeba zacząć) na patchu 1.05...
2. Rozbudowa bazy i jednostek : miałem możliwość rozbudowy koszar, fabryki lekkich i ciężkich pojazdów, fabryki śmigłowców i tej od naprawy... i to już jest wszystko?? poza tym nie wiem czemu, ale jakoś mało tych śmigłowców i czołgów było... tego i tego były tylko po 3 rodzaje... czy to jest normalne i gra więcej nie proponuje??
3. Jak zwiększyć dochody z wiosek?? czy można tam wysyłać dodatkowe wozy, żeby przywoziły więcej kasy?? jeśli tak to w jaki sposób?? Jeśli przydziele jakiemuś dowódcy grupy kolejne wozy z zaopatrzeniem to czy one będą kursowały do miast zdobytych i będą przywoziły gotówkę??
4. I jeszcze jedna sprawa... czy da sie może gdzieś ustawić, żeby wroga było trochę więcej... nic w parametrach rozgrywki ciekawego nie da sie zmienić...
5. Jak tworzę grę to mogę wejść do niebieskich, czerwonych i chyba zielonych (nie pamiętam) i potwierdźcie czy dobrze rozumuje... jeśli np wybieram niebieskich, to mam odznaczyć reszte AI w niebieskich, co daję to zaznaczenie lub odznaczenie (mówię o kolorze który sam wybrałem w pozycji 1)?? i teraz reszta , czyli czerwoni i zieloni mają zaznaczone AI, ale gdzie oni są?? co to są za oddziały?? czy oni gdzieś się budują, są ich bazy?? jak to jest??:)
6. Gdzie można stawiać radary?? i gdzie można stawiać szpitale polowe?? Bo w menu budowy nie mam takich budynków...
7. Co trzeba zbudować żeby mieć wsparcie lotnicze, artyleryjskie?? czy jakiś budynek czy gdzieś to w opcjach odznaczyć??
Jak mi się coś przypomni to zeedytuje, z góry dzięki za pomoc