Że co?? Że niby korzystając z programu w polskim języku zrobimy w nim mniej niż w angielskim?? Zgłupiałeś??
Ta twoja odpowiedź powyżej mnie rozwaliła. Sugerujesz, że program z polskim językiem jest gorszy od tego po angielsku...
Jasne, jeżeli ktoś ma zamiar przerzucić się później na programy bardziej zaawansowane, wtedy może mieć początkowo trudności, bo w żadnym większym programie języka polskiego nie uświadczysz.
I teraz sobie odpowiedz na pytanie: Co to znaczy, że program jest "większy" i "bardziej zaawansowany". Oglądając Twój post sądzę że sobie nie odpowiesz.
Po pierwsze: W ilu programach jest do wyboru język polski? Wings? Coś jeszcze(nie biorę Blendera pod uwagę, bo więcej jest tam nie przetłumaczone niż przetłumaczone)?
Tak więc:
1. Czy w Wingsie wypalisz normalmapy?
2. Czy w Wingsie zrobisz efekty cząsteczkowe?
3. Czy w Wingsie wykonasz symulacje fluidów?
4. Czy w Wingsie istnieją jakiekolwiek ustawienia renderingu(nie mam tu na myśli zmiany rozmiaru rendera)?
5. Czy w Wingsie jest coś takiego jak edycja proporcjonalna?
6. Czy w Wingsie możesz smarować bezpośrednio po modelu?
7. Czy do Wingsa możesz sobie sam napisać skrypt?
8. Czy w Wingsie można ingerować w ustawienie normalnych?
9. Czy w Wingsie możesz zmienić orientację transformacji?
10. Czy w Wingsie możesz pracować na warstwach?
11. Jak długa jest lista modyfikatorów w Wingsie?
12. Czy Wings wspiera pracę na kilku oknach?
13. Czy w Wingsie możesz bawić się z krzywymi IPO?
14. Czy na Wingsowym modelu możesz umieścić normalmapę, speculara, mirrora itp.?
15. Czy w Wingsie możesz ustalać F-Gony?
16. Czy Wings dysponuje swoim zestawem materiałów?
W ogóle śmieszy mnie takie narzucanie na siłę innym rozwiązań, które MY uważamy za słuszne. Chce ktoś pracować w programie po polsku, proszę bardzo. Nic mi do tego.
W ogóle śmieszy mnie takie narzucanie się na innych, nie potrafiąc czytać, nie mając pojęcia o dyskusji i nie znając słowa "rada", przypisując je do zbioru: "słowa narzucające coś komuś innemu".
Prędzej czy później użyjesz bardziej zaawansowanego środowiska(o ile Cię to kręci), i nie będziesz wiedział, że "wycinanie", to to samo co boolean, a "subdivide" to "zagęszcz siatkę". Więc będziesz się uczył od nowa.
Ale jak robię sobie coś tylko dla przyjemności?? Albo wiem, że dany program wystarczy mi na długo??
Ale jak robisz sobie coś tylko dla przyjemności, to przynajmniej naucz się czytać i wyciągać wnioski z przeczytanego tekstu, bo tego nie umiesz.
Po prostu nieco głupie są osoby które myślą że z polską wersją językową oprogramowania do tworzenia i edycji grafiki trójwymiarowej osiągną cuda
Ojej, ty naprawdę masz do kogoś pretensje, ale nie masz pojęcia o temacie i plączesz się we własnej wypowiedzi. Smutne.
Dajcie sobie spokój z tą antypolskojęzyczną krucjatą już...
Właśnie skończyłem czytać Twojego posta i muszę przyznać, że jesteś pierwszym takim osobnikiem.
Najchętniej na cały Twój post odpowiedziałbym obrazkiem bardzo znanym i lubianym na pewnym forum, ale pewnie dostałbym warna za obrażanie treści religijnych i ukazywanie treści wulgarnych. Co niektórzy mogą wiedzieć o co chodzi. Amen.
Nie dostałbyś bo już obrazek parę razy na forum się pojawiał. :D