Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Reputacja +/-. Czemu ma słuzyć?  (Przeczytany 12343 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Reputacja +/-. Czemu ma słuzyć?
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 21, 2007, 17:20:57 »
    Dlatego wlasnie napisalem, ze plan nie jest doskonaly, tzn z tego co widze w opcjach nie da sie wybrac dokladnie ktore osoby maja taka mozliwosc. Dlatego musialo by sie to odbywac poprzez ww pulap 300 postow. Patrzac na statystyki forum obecnie taka mozliwosc maja osoby: MrocznyBaton, Puzonix, Kolba no i ja. Puzonix raczej nie bedzie sie tym zajmowal bo tu nie zaglada a Soner za malo spamowal;) ale na pewno jako admin tez sie bedzie liczyl. Ale mysle ze ta ekipa nie budzi zastrzezen.
    Jestem za!

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 21, 2007, 18:35:03 »
    Jestem za a nawet przeciw ! :P

A tak poważnie pomysł nie budzi żadnych zastrzeżeń i jestem jak najbardziej za

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 22, 2007, 19:04:22 »
    Ok, reputacja przywrocona. Widze ze zapamietaly sie jeszcze poprzednie punkty, wiec musze kazdemu wyzerowac (jakbym kogos przeoczyl to niech sie upomni-.-, poza tym ktos musi mi tez licznik wyzerowac)

Stworzylem tez nowe rangi aby osoby punktujace byly lepiej oznaczone... na razie nazwa jest prowizoryczna bo zupelnie nie mam pomyslu jak nazwac - jakies propozycje?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2007, 19:11:43 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 28, 2007, 10:51:59 »
    Jako ze mamy spore zamieszanie z ta reputacja proponowalbym zmienienie zalozen tej reputacji. Otoz plusy i minusy powinni dawac ludzie tylko do tego wyznaczeni, a nie jak jest teraz wszyscy majacy ponad 200 postow. Byloby to na przyklad 5 osob, nie zwiazanych z redakcja. Reszta wysylala by w PM powod dania plusa lub minusa dla kogos kto im pomogl badz tez kto naruszyl regulamin do tych osob wyznaczonych. Mozna by tez powiazac jakies rangi z reputacja, np. PCK z reputacja 5 i w gore, a za reputacje -3 ban czasowy.

P.S Co do tych osob to tylko niesmiala propozycja :P Wszelkie obiekcje i poprawki mile widziane. Aha i moznaby wtedy dla tych osob to ograniczenie czasowe w dawaniu reputacji zmniejszyc lub wylaczyc
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2007, 10:57:26 wysłana przez Misiumen »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 28, 2007, 12:58:19 »
    Jako ze pomysl z reputacja to calkowita porazka, wylaczam ta opcje. Byc moze jeszcze kiedys wroci.

Jako ze mamy spore zamieszanie z ta reputacja proponowalbym zmienienie zalozen tej reputacji.
    Dziwne, ze masz takie zdanie dopiero wtedy, kiedy dostales od niewiadomokogo minusa... do tej pory byles wrecz zachwycony reputacja:/

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 28, 2007, 13:09:06 »
    Bo sama idea reputacji jest ok ale własnie takie anonimy potrafią nieźle dokopac.

Rzecz w tym, ze dla mnie glownym powodem nie byly anonimy...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2007, 13:12:37 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 28, 2007, 13:21:33 »
    Bylem bo wydawalo mi sie to sensownym pomyslem. Watpliwosci mnie naszly gdy Gregorius dostal nie wiadomo czemu 3 minusy w ciagu 2 godzin, takie anonimy jak u mnie i u mata. Czlowiek moze sie zdenerwowac, a taki tekst
    Dziwne, ze masz takie zdanie dopiero wtedy, kiedy dostales od niewiadomokogo minusa... do tej pory byles wrecz zachwycony reputacja:/
    naprawde wku..ia i zapewniam cie ze gdyby to dotyczylo tylko tych anonimow to wogole bym sie nie wypowiadal w tym temacie, a jako ze mamy niezly burdel chcialem zarzucic jakis pomysl.

P.S znowu mi zdania jakies pokraczne wychodza ;/ walic swieta

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 28, 2007, 15:42:04 »
    Bylem bo wydawalo mi sie to sensownym pomyslem. Watpliwosci mnie naszly gdy Gregorius dostal nie wiadomo czemu 3 minusy w ciagu 2 godzin, takie anonimy jak u mnie i u mata. Czlowiek moze sie zdenerwowac, a taki tekst
    naprawde wku..ia i zapewniam cie ze gdyby to dotyczylo tylko tych anonimow to wogole bym sie nie wypowiadal w tym temacie, a jako ze mamy niezly burdel chcialem zarzucic jakis pomysl.

P.S znowu mi zdania jakies pokraczne wychodza ;/ walic swieta

Hmm, mam rozumieć, że gdybyś nie dostał tego minusa to byś nie protestował?
    Poza tym, przypominam ci że to ty dałeś jednemu kolesiowi minusa za jeden błąd ortograficzny...:/

A co do tej reputacji to powinna być przyznawana przez wybranych ludzi (np. Puzona, Batona, Sonera itp.)
    Takie jest moje zdanie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2007, 15:44:50 wysłana przez Emil »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 28, 2007, 16:00:19 »
    Dlatego reputacja została zniesiona. To nie prowadziło do niczego sensownego. Zauważyłem, że Misiek i Mat zaczęli wykorzystywać ten jakże ogromny pierwiastek władzy. Wjazdy na nowych userów, ogolne panoszenie się na forum, jakby conajmniej modami byli. Toteż wczoraj dla testu dałem obu po minusie. No i co? No i efekt taki jak sie spodziewałem: wielkie oburzenie w SB, wzajemne kasowanie minusów i zamieszanie jakby stało sie coś strasznego. A już tekst mata (cytuję: " <mat berserker> bo wystarczy jeden taki (wstaw słowo) aby zniszczyc wszystko") rozwalił mnie kompletnie.

Reputacji nie będzie bo nic nie daje, za to robi syf na forum. Dziękuję za uwagę.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 28, 2007, 16:17:03 »
    No i sie stalo wszystko jasne i przejrzyste. A i Emil gdybym go nie dostal i tak wyszedlbym bym z ta propozycja bo dzial sie burdel i cos z tym trzeba bylo zrobic, a ze to juz napsialem po tym jak dostalem minusa to wynik moich dosc dlugich przemyslen nad tym co mam napisac. A puzon mogles mi napisac ze to ty mi dales minusa i nie byloby takiej tragedii, bo minus taki z nieba to wnerwia zdeczka.

P.S Nie dalem mu wtedy minusa za tamten jeden konkretny blad tylko za caloksztalt
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2007, 16:19:15 wysłana przez Misiumen »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 28, 2007, 16:58:20 »
    System reputacji nie obejmował podpisywania się przez autora ewentualnego plusa czy minusa ani podawania przyczyny. A skoro cię wnerwiają takie rzeczy, to znaczy, że albo nie dorosłeś do korzystania z forum, albo nie masz w sobie ani odrobiny luzu i przejmujesz się błahostkami. Tyle ode mnie.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 28, 2007, 17:00:50 »
    Moze skoncze pisac w tym temacie bo wyjdzie ze jestem nadwrazliwym emo badz jakims hejterem.

Pochwalam ten pomysł, gdyż nie uważam żeby w temacie reputacji, której de facto już nie ma było jeszcze coś do dodania.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2007, 17:10:36 wysłana przez Puzonix »

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 28, 2007, 18:13:24 »
    to ja jeszcze cos od siebie dorzuce:  ta reputacja calkiem niezle sie trzymala dopoki pewni uzytkownicy sie do niej nie dobrali. tak wiem ze bylem za tym  zeby wiecej osob moglo minusy i plusy dawac i teraz szczerze tego zaluje :)

a tymczasem ide do polo bo piwa jakies lepsze przecenili na 1,50 zl :D

JAKIE?!! To powiem joko zeby przed przyjazdem w Kutnie kupiła :P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2007, 21:58:40 wysłana przez Puzonix »

drunken masta

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 04, 2008, 12:50:24 »
    Reputacja sama w sobie nie była zła, bo wiedziało się czyje zachowanie na forum się chwali, a czyje gani. Problem zrobił się jak widzę w święta bo nowo mogący dawać plusy i minusy nadużywali tego przywileju, a sami za to nie dostawali minusów. Myślę, że ten temat nie powinien umierać, bo może jeszcze reputacja wróci kiedyś, jeśli Jason spróbuje z nią drugi raz.

Nie sądzę.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2008, 19:33:39 wysłana przez Puzonix »