Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Reputacja +/-. Czemu ma słuzyć?  (Przeczytany 12345 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    Odp: Reputacja +/-. Czemu ma słuzyć?
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 04, 2007, 17:55:16 »
    puzonie dalem ci minusa gdyz... musialem niemalze wnosic do domu ostatnio i nawet mi piwa za to nie postawiles :D

drunken masta

Offline mielonka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 04, 2007, 18:48:56 »
    Tak w chwili zadumy przez chwile się nad całą ta reputacją zastanowiłem i chyba odkryłem pewnien jej aspekt, który mozna uznac za pozytywny.
    Mianowicie jesli komuś tam zalezy na wysokiej liczbie tych całych smiesznych ptk reptacji (nalezy dodać, że liczbie będącej na plusie), to być moze zmieni się charakter wypowiedzi niektórych osób.
    Znikną jednozdaniowe (nie piszac o skladających się z 1 słowa) wypowiedzi, lub może ich jakość sie poprawi.
    Zaś osoby, którym pisanie z sensem ewidentnie nie idzie, może ograniczą udział takowych postów do minimum lub zera.
    Wg mnie obie sytuacje są na "+". To drugie może grozić zastojem forum, jednak cóż.
    Może wierzę w Utopię, jednak cóż za to mogę...

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 04, 2007, 19:28:20 »
    Jeśli ci którzy piszą bezsensowne wypowiedzi przestaliby wogóle pisać, to pozostałyby może z 3 osoby na forum :P Z tym jest podobnie jak przeklinaniem. Jeśli naród polski przestanie przeklinać to 90% społeczeństwa przestanie wogóle mówić.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 04, 2007, 19:29:04 »

Mianowicie jesli komuś tam zalezy na wysokiej liczbie tych całych smiesznych ptk reptacji (nalezy dodać, że liczbie będącej na plusie), to być moze zmieni się charakter wypowiedzi niektórych osób.

Tak, zmieni się charakter - na podlizywanie się i miłe słówka. I nawet już to działa. Przynajmniej wg. mnie.
    Z tym znikaniem ludzi to zgadzam się z Azraelem. Cóż taka już jest ta nasza Polska...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2007, 19:35:40 wysłana przez Emil »

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 30, 2007, 14:34:31 »
    Po jakimś czasie doszedłem do wniosku że troche to pochrzanione że każdy może komukolwiek zacokolwiek lub za nic dać plusa albo i minusa. Przykład? Swojego czasu miałem tutaj niezłą dodatnią reputację chociarz trochę mnie to dziwiło, bo niepomagałem aż tyle. Lecz później zaczeła mi ona spadać (myśle sobie wtf no ale i tak mialem dodatnią). Spadła mi do zera (wkurzyłem się trochę bo niewiedziałem za co), a teraz nic głupiego nienapisałem i spadła mi do 2 X(. Jeśli to nie jest na poważnie to po licho to jest? Dla nowoprzychodzących na forum mogło by to pokazać że jak ktoś ma + ileś tam to jest spox, a jak ktoś ma minus to jest chu.. (wackiem).
    Albo naprzykład Error - za co ma -1? co on takiego zrobił? Zamiast reputacji powinny być punkty pomocy których niemożna by było odjąć i przypisywali by je moderatorzy i admini w wypadku gdyby ktoś komóś pomógł, oczywiście ten ktoś, kto potrzebował pomocy by musiał potwierdzić że mu pomógł.

Wniosek: zmienić reputacje na punkty pomocy lub zacząć pisać za co się daje minusa lub plusa.

Mnie się ten pomysł od początku nie podobał, a teraz to szkoda gadać.

Dostałeś ode mnie + bo napisałes dokładnie to co sam chciałem napisac, ale nie mogłem sie zebrać. Jak dla mnie jest to bez sensu. Albo do wywalenia albo do zmiany na punkty których nie da sie odejmować.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2007, 15:08:33 wysłana przez Puzonix »
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 30, 2007, 15:58:18 »
    Taa... tylko ze ja od samego poczatku o tym pisalem, ale wszyscy caly czas mieli jakas nadzieje-.- Na przyklad ja, widzial ktos kiedys cos zebym komus pomogl 7 (swego czasu 9) razy?? buahaha

a tak na powaznie - do kasacji? Bo sprawdzalem menu i ten plugin ma strasznie malo opcji konfiguracyjnych. Ewentualnie moge ustawic ze plusy/minusy moze dodawac tylko ktos kto ma 650 postow, w efekcie czego tylko ja bym sie tym zajmowal. Albo lepiej 300 wtedy ci najstarsi uzytkownicy mieli by taka opcje.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2007, 16:03:34 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 30, 2007, 17:56:15 »
    Taak, tylko to też ma wadę - spamowanie.
    Każdy będzie chciał nabić sobie te 300-ke...

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 30, 2007, 18:11:57 »
    No i reputacje wylaczylem. Mialo to byc tylko bajerkiem na forum, a zrobil sie z tym wiekszy balagan, trudno.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 30, 2007, 18:13:59 »
    hej w sumie ten pomysl z kilkoma osobami rozdzielajacymi punkty moze jakims cudem sie udac, tylko potrzeba wiecej wypowiedzi na ten temat.

w takim razie niech sie wypowiadaja, mi to w zasadzie wszystko jedno, ale wolalem wylaczyc skoro tak narzekaja - s.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2007, 18:19:58 wysłana przez soner »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 30, 2007, 22:40:03 »
    Ja bym dał taka opcję tylko adminom. W moemencie ukarania lub nagrodzenia jakiegoś usera, admin pisze pod postem za co ten punkt. Innej opcji nie widzę.

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 01, 2007, 14:21:10 »
    hehehe no mozecie dac ta opcje tym co maja powyzej 300 postow :D jestem w sumie za :D <zło_mode_on> huahuahuahuahuahua <zło_mode_off>

drunken masta

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 01, 2007, 14:59:25 »
    W sumie ja tez jestem za 300, wtedy 4 osoby pelnily by funkcje przydzielaczy. Latwiej bylo by to kontrolowac bo kazdy moze dobrowolnie komus przydzielic plusa za przysluge, i nie bylo by ocen `niewiadomoskad` a w razie czego mozna latwo sprawdzic kto, kiedy i za co.

A z tym limitem 300 to mysle ze to bylaby raczej dynamiczna wartosc, aby zapobiec niepotrzebnemu spamowaniu, po osiagnieciu przez te osoby kolejnej puli postow wartosc by rosla.

Ale co tak malo wypowiedzi? Czy wszyscy juz wyjechali?

Offline Haldir

• Użytkownik
    • Przybywasz tu w rytm kroku w przeznaczeniu...
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 01, 2007, 18:21:46 »
    Ja nigdzie nie zamierzam wyjeżdzać ;)
    A co do tej reputacji to ja jestem bardziej za tym żeby admini tylko mogli dodawać/odejmować punkty ;]
    "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał a mniej niż połowe chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują"

"Wskrzesmy dawną chwałę z wściekłości siejąc zniszczenia aż wstanie krwawy świt"

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 01, 2007, 22:42:12 »
    ja jestem za 300 a nie tylko "obsluga" ale za kazdym razem trza by bylo okerslic jednoznacznie (mniej lub bardziej)  za co :d aha i jesli jest mozliwosc to dla zabezpieczniea przede mna dajcie mozliwosc cosfniecia + lub - :)))))))))) btw od jutra ide do pracy!!!!!!!!!!111111111111111111onedupa!!

drunken masta

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 01, 2007, 23:09:43 »
    nie do konca zrozumialem... moze za malo trzezwy jestem.

PS: I jak tam? amnestia cie objela?;) czy jestes w tych 10%?