Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Reputacja +/-. Czemu ma słuzyć?  (Przeczytany 12327 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    Reputacja +/-. Czemu ma słuzyć?
    « dnia: Maja 28, 2007, 15:22:36 »
    Jak w temacie. Zauwazyłem, że wprowadziliście reputację. Co ona symbolizuje? Kto może ją dodawać, odejmować, za co?, dlaczego? Strasznie duzo pytań, a jakoś zaden z was tego nie opisał. Dziękuję za wysluchanie :)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Reputacja +/-. Czemu ma słuzyć?
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 28, 2007, 15:36:05 »
    Jakie was, sam jestem zdziwiony - ja mam jeszcze pytanie kto i ile razy moze wystawic komus "plusa" bo z tego co widze nieograniczone, chociaz to moze dla tego ze jestem adminem...

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 28, 2007, 15:40:31 »
    No to soner niech nam powie dlaczego rozwiera zwieracz...ee...znaczy co z ta reputacją. I czy moge sprawdzić kogo mam zbanowac za tego minusa com dostał? :P

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 28, 2007, 15:49:27 »
    Widziałem taką reputację na innych forach. Służy ona chyba do ''nagradzania'' tych , którzy rozwiążą kilka problemów użytkowników i w jakiś sposób wsławią się na forum (dobrowolne datki) - sam kiedyś dostałem kilka takich pochwał na innych forach. Mogą ją tylko dawać moderatorzy i admini (przynajmniej tak mi się zdaje).

Offline mielonka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 28, 2007, 17:13:01 »
    Niezupełnie Kolba. Reputację mogą zmieniać wszyscy. Sam przed chwilą organoleptycznie to sprawdziłem.
    W sumie nie wiem czemu ma to służyć. W sensie właśnie teraz. Na większość logicznie nasuwajacych się pytań odpowiedziano już jakiś czas temu i teraz większość pytań to zazwyczaj odgrzewane kotlety osób, które nie potrafią/nie chce im sie użyć opcji "search".
    Mojej osobie to nie przeszkadza, ale nie uważam tego za niezbędny element forum

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 28, 2007, 17:50:27 »
    Uwielbiam takie gdybanie :) No coz, wprowadzilem system reputacji, dla... bajeru. Pomogles komus? mozesz dostac taki punkcik. Plusa/minusa mozesz dac komus raz na 24 godziny, wiec raczej nie bedzie to naduzywane. W ogole to w blizszym lub dalszym czasie moze zostac zainstalowanych kilka modow w celu, oczywiscie, dobajerowaniu naszej malej spolecznosci lub usprawnieniu jej dzialania.
    I czy moge sprawdzić kogo mam zbanowac za tego minusa com dostał? :P
    Szukać nie musisz, bo to ja Ci go dalem ;P Oczywiscie w celach testowych.
    aha, jak pewnie zobaczycie/zauwazliscie zmienilem system reputacji na liczbowy calkowity, ktory teraz pokazuje aktualny stan punktow dodanych ( i odjetyczh). No, to na tyle :)

Plusik za zrobienie reputacji :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2007, 20:18:08 wysłana przez Puzonix »
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 28, 2007, 18:12:07 »
    No i teraz rozumiem jak punkty sa razem. Oks, już nic nie mówię.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 30, 2007, 13:41:17 »
    Cos nie bardzo podoba mi sie ta reputacja - ktos przez przypadek palnie cos glupiego, to od razu kilka osob daje mu minusa przez co w krotkim czasie ma minusowa reputacje... zaobserwowalem juz cos takiego na forum, chyba nie tak to powinno dzialac, a wy co myslicie?

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 30, 2007, 14:56:29 »
    Myślę, że nie podoba mi sie twoje myślenie. Myslę, że wymyśliłem minusa dla ciebie :P

(nie stresuj sie - to zabawa :P)

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 30, 2007, 19:54:33 »
    Właśnie, a poza tym to kto z nas traktuje to poważnie? ;))
    Poza tym może sie przecież zdażyć i tak, że ktoś za jedną dobrą odpowiedź dostanie ze +5 rep pointów :)
    Moim zdaniem dzieki reputacji bedzie mniej głupich, nudnych i niczego nie wnoszących wypowiedzi (takich jak ta).
    W każdym razie mi sie podoba :p

Dobra postawa - masz plusa :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2007, 20:17:17 wysłana przez Puzonix »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 30, 2007, 21:28:21 »
    No to w takim razie ok, skoro nie ma sprzeciwu... mam nadzieje ze nie beda na tym forum osoby tzw. "wyludzacze plusow" etc. jesli ktos bedzie nachalny bedzie musial dostac ostrzezenie.

Jednak mysle ze administracja powinna byc wylaczona z tego typu "zabawy" (o ile to mozliwe)- i tak jesli ktos ma jakies konkretne zastrzezenia do danej osoby moze zalozyc temat "ksiega zazalen" czy cos podobnego.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 31, 2007, 03:27:00 »
    Kto zdobędzie -5 ten otrzyma przydomek Forumowa Piczka, a kto +5 ten Lame Horse. Toteż odjąłem ci Jason punkta, zebyś nie miał przydomku. Piszę głupoty? Tak bo jest późno a ja piłem.

Teraz coś ważnego! Jak ktoś daje lub odejmuje repa to niech mówi za co, bo dochodzi do sytuacje, w której ktoś miał wczoraj 3, a dzisiaj ma -1. Uzasadnienie ludzie, uzasadnienie!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2007, 14:45:19 wysłana przez Puzonix »

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 01, 2007, 16:35:23 »
    No ja np. mam -1 a uważam że niczym sobie na to nie zasłużyłem, a jeszcze niedawno miałem +1 -.-

No dokładnie o twój przypadek mi chodziło. Zdziwiłem sie, że masz minusowe. Ja jak komus daje minusa lub plusa to wam edytuje posty i to pisze. Wy tez starajcie sie uzasadniac, a nie cichaczem komus psuc reputację.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2007, 18:13:00 wysłana przez Puzonix »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 03, 2007, 11:38:52 »
    Ekhm...no tak, wszysko było by pięknie, zeby ludziska się do tego jeszcze stosowali. :(
    Ja też mam pare zażaleń, ale nie bede tu wytykał paluchami \/
    A poza tym to już sobie wyobrażam jaki bałagan i burdel powstanie, jak każdy odpowiedz pod odpowiedzią bedzie sobie wytykał duperele, z którymi ktoś sie nie zgadza. A już o spamowaniu nie wspomnę :/

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 03, 2007, 12:15:35 »
    Tja, widze ze najlepiej jakby teraz kazdy zostal moderatorem i mial opcje edytowania postow:) W takim razie mam pytanie do sonera - jakie mody sa do tego, najlepiej jakies ktore by ograniczaly przydzielanie punktow albo ograniczaly by ta mozliwosc do moderatorow.

Ja też mam pare zażaleń, ale nie bede tu wytykał paluchami \/
    spoko mozesz smialo pisac, chodzby na PW. Nie jestem 24h na forum i nie zauwazam wszystkiego co sie dzieje, podobnie Kolba.