Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 190809 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr246

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Kto pyta nie błądzi
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #810 dnia: Listopada 29, 2012, 22:58:16 »
    Spytaj gdzieś na pcformat albo komputronik.
    Polecam - http://www.youtube.com/watch?v=EEznaaNTbKQ
    Jedna z najlepszych gier ze Steama, poniżej 10 euro (bez przeceny)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #811 dnia: Listopada 30, 2012, 11:42:35 »
    Witajcie. Mam problem, a wujek google ani ojciec informatyk mi nie dali rady pomóc. Od kilku dni internet na moim komputerze działa z max. 1/15 szybkości z jaką działał wcześniej. Internet na kompie mojej mamy śmiga tak, jak powinien, czyli ok. 30 megabitów na sekundę, a u mnie max 2 choć zazwyczaj ok. 1.5. Próbowałem już wielu rzeczy. Sflushowałem DNS'a , zrobiłem pełny skan antywirusem, przeinstallowałem system, nawet przeniosłem go do pokoju mamy i podłączyłem jej kablem do internetu. Nic nie pomogło, co najwyżej na chwilę trwającą max. 2 minuty.

Dostawca: UPC
    Pakiet: 30 megabitów/sekundę
    Połączenie z routerem: Kabel
    Połączenie routera z siecią: kabel
    Model routera: TL-WR740N
    Speedtest z godziny 11.44 dnia 30 listopada:
    (click to show/hide)

Bardzo będę wdzięczny za pomoc. Nie mogę nawet piosenki na YT posłuchać. Nawet w mojej szkole, gdzie internet jest rozdzielony na kilkadziesiąt komputerów, jest większa szybkość.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #812 dnia: Listopada 30, 2012, 12:31:31 »
    Witam. Mam laptopa Acer E725. Tak wiem, szrot. Otóż, chodzi o to, że gdzieś wyczytałem, że podobno można podłączyć taką oto kartę graficzną Nie wiem ile w tym prawdy. Może źle zrozumiałem, ale piszę właśnie tutaj. Chciałbym wymienić kartę graficzną, albo po prostu, żeby laptop korzystał z innej niż ta Intelowska. Śmiech na sali. Grać się nie da. Mogę sobie jedynie z Internetu korzystać. :/ Proszę o szybką odpowiedź.

Witaj, sam posiadałem Acera E720. Odpalić można było na nim co najwyżej Rome: Total War, Waranda i inne mniej wymagające tytuły. Jeśli chodzi o kartę grafiki, ta jest zintegrowana i nie ma najmniejszej szansy, żebyś ją wymienił.

Laptop to zintegrowana karta graficzna..nie podłączysz czegoś takiego. W przypadku stacjonarnego, który ma zintegrowany chipset..to co innego.

Co do Intela chipsetów jak masz karte z rodziny GMA 4500..to polecam zmodyfikowane sterowniki.

http://teknogods.com/?p=885

Niekoniecznie. Coraz więcej laptopów posiada złącza na karty mobilne. Sam nigdy się w to nie zagłębiałem i szczerze powiem, że dla mnie to zbyt kosztowna i zbyt mało satysfakcjonująca opcja.

« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2012, 12:43:08 wysłana przez Oktawian »

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #813 dnia: Listopada 30, 2012, 12:36:57 »
    Archimonde, to wina prowidera..zadzwoń do nich.Kiedyś tez tak miałem TPSA cos kombinowała i swego czasu wszystko do normy wróciło.

I nie wierz tej ,,pomocy technicznej,, ze strony Twojego dostawcy, będa ci wciskać że wszystko jest ok. Ale zgłoszenie musza przyjąć.

Sorry, nie doczytałem że sprawdzałeś na kompie mamy...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2012, 12:47:05 wysłana przez harry »
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #814 dnia: Listopada 30, 2012, 17:34:41 »
    Dzięki za odpowiedź. Tak myślałem. Czyli no cóż. Trzeba zacząć zbierać na nowy sprzęt. Może za jakieś 10 lat nazbieram na coś. Hehe.

Laptop to zintegrowana karta graficzna..nie podłączysz czegoś takiego. W przypadku stacjonarnego, który ma zintegrowany chipset..to co innego.

Co do Intela chipsetów jak masz karte z rodziny GMA 4500..to polecam zmodyfikowane sterowniki.

http://teknogods.com/?p=885

Mam kartę Intel Chipset Family. Więc nie wiem czy ten link, który podałeś, coś pomoże. A może?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #815 dnia: Grudnia 02, 2012, 07:55:26 »
    Cóż, problemu nei udało mi się rozwiązać. Jedyna opcja to że karta sieciowa jest zwalona. Na szczęście miałem w zapasie Belkin N+ Wireless adapter i śmigam na bezprzewodowym. Prędkość nie jest taka jaka była na kablu, ale to normalne zważając na to że jest to internet bezprzewodowy podłączony od USB :D
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #816 dnia: Grudnia 07, 2012, 18:36:24 »
    U kolegi takie cuda na kiju się dzieją:
    https://www.youtube.com/watch?v=Yfc2GEEGcPY&feature=youtu.be

Jakieś rady?
    PS. Niestety, nie dało się nagrać Frapsem, dlatego w tym celu wypożyczono z Nasa najnowocześniejszy kij od szczotki.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #817 dnia: Grudnia 07, 2012, 20:18:37 »
    Niech ściągnie sobie program HWMonitor lub inny program do monitorowania temperatury i sprawdzi, czy podczas gry karta graficzna mu się nie przegrzewa.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #818 dnia: Grudnia 12, 2012, 22:24:50 »
    Witam was, mam problem z zasilaczem. Mianowicie nie wiem który z zasilaczy jest bardziej opłacalny i liczę że mi doradzicie coś:
    http://www.x-kom.pl/p/56533-zasilacz-komputerowy-ocz-700w-stealthxstream-2-sli-80-box.html
    http://www.x-kom.pl/p/104869-zasilacz-komputerowy-modecom-620w-carbon-oem.html
    I teraz nie wiem który bardziej opłaca się kupić. Ten od OCZ ma większą moc i w ogóle jest najpopularniejszym wydawcom zasilaczy, to jednak Modecom też ma markowe zasilacze. Jest sens przepłacać 360 zł na ten pierwszy zasilacz czy lepiej kupić ten drugi?
    PS: Więcej kasy nie wyciągnę już. Tylko te mam do wyboru.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #819 dnia: Grudnia 12, 2012, 22:34:41 »
    Tylko jakiegoś crapu nie kupuj...tutaj czarna lista zasilaczy...

http://www.for-tech.com.pl/co-kupic-f/czarna-lista-zasilaczy-t3.html

..jak widać Modecom na niej widnieje..
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #820 dnia: Grudnia 12, 2012, 22:36:44 »
    Dzięki, bomb z opóźnionym zapłonem nie szukam. Dlatego pytałem o te 2...
    Edit: Widzę. Ale Carbon jest w polecanych zasilaczach, tak jak OCZ więc.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2012, 22:50:47 wysłana przez Rapodegustator »
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #821 dnia: Grudnia 12, 2012, 23:14:47 »
    A jesteś pewny, że potrzebujesz zasilacza o mocu 700W? To naprawdę potworna maszyna musiałaby być... SLI?

Offline Linuida

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #822 dnia: Grudnia 12, 2012, 23:18:45 »
    Windows XP
    Procek: Intel Core 2 Duo E7200  2.53GHz
    Karta graf: GeForce 9500 GT  512mb
    RAM: 3GB
    Płyta główna: GA-945GCM-S2L

Mam pytanie, co jest- w takim wypadku -lepsze? Karta graf 512mb 256bit, czy 1024mb 128bit?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #823 dnia: Grudnia 12, 2012, 23:21:58 »
    Cóż, na ten moment wystarczy coś pokroju 550W, jako iż komputer będzie pracował bardzo intensywnie (mam w planach grafikę oraz m.in różnego rodzaju montaże). Ale za pół roku lub za rok wymienię kartę graficzną na jakąś konkretną, po za tym dojdzie kilka innych rzeczy, więc będzie jak najbardziej. A co moment nie będę wymieniał zasilacza. Zresztą, mocy nigdy za wiele, podobnie jak z RAMem, a na niedaleką przyszłość na pewno się przyda.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #824 dnia: Grudnia 12, 2012, 23:27:52 »
    550W utrzyma wszystko do poziomu 7970. Masz zamiar kupować GTXa 690, czy jak? :)