Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 190872 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #780 dnia: Lutego 27, 2012, 23:38:57 »
    Jak zainstalować system z dysku zewnętrznego lub pendrive? W jaki sposób mam to wrzucić na ten dysk? ISO, rozpakowane czy może jeszcze jakoś inaczej?
    Po za tym jaki system wrzucić? Xp czy już lepiej Win7 starter? Mój nootebok ma 2GB ram i 1,8GHz.
    Kiedyś tak instalowałem system.Wystarczy, że bios obsługuje USB.Wchodzisz w biosa, ustawiasz USB primary i wrzucasz pendriva z ISO systemu.

Jak już wspominacie o partycjach, to może podpowiecie mi jak "odzyskać" system z usuniętej partycji Recovery?System Vista, klucz jest, ale systemu brak.
    Problem jest z tym, że dysk uległ uszkodzeniu, został wymieniony, ale tym samym został utracony system - laptop lenovo
    Czy jest jakaś możliwość odzyskania, zdobycie gdzieś kopii zapasowej tegoż systemu? - dlatego nienawidzę płyt(partycji) recovery.Płyta z systemem i licencją to podstawa!!
    Tak myślałem, żeby udać się do sklepu w którym został kupiony, ale nie dość, że gwarancja wygasła to sklep znajduje się na drugim krańcu Polski.

Pozdrawiam!

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #781 dnia: Marca 01, 2012, 14:32:38 »
    Małe pytanko

Czy jeżeli mam Windows XP i mam wbudowane 4GB RAM (z czego obsługuje 3) to czy jest sens tworzenia/powiększenia pliku stronicowania(wymiany) aby zwiększyć wydajność systemu???

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #782 dnia: Kwietnia 10, 2012, 18:48:28 »
    Mam mały problem.

Otóż chciałem wrócić do mojej ulubionej gry przeglądarkowej. Podczas logowania wyskakuje mi "Nie masz aktywnego Javascript". Tu jest ciekawostka, bo wg. ustawień mam je włączone. Dodam, że wcześniej nie miałem tego problemu. Pojawił się teraz gdy chcę się zalogować. Używam Google Chrome.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #783 dnia: Maja 26, 2012, 18:17:44 »
    Problem na dziś jest czysto kosmetyczny. Otóż po odinstalowaniu programu, gdy klikam P-klik na jakiś plik, dalej wyświetla mi się funkcja tego programu - choć dawno jest odinstalowany. Jeżeli ktoś coś z tego zrozumiał, to prosiłbym o w miarę szybką pomoc.

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #784 dnia: Maja 27, 2012, 18:34:07 »
    Problem przy drukowaniu. Otóż podczas drukowania czcionka jest zawsze 100% pomimo, że plik ma 150%. Dodam, że czcionkę roboczą mam wyłączoną. Prosiłbym o szybką pomoc, bo koniecznie muszę coś wydrukować.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #785 dnia: Czerwca 10, 2012, 20:54:24 »
    Witam!
    Od pewnego czasu występuje u mnie dziwny problem. Chodzi o to, że kontrast monitora zmienia się samoistnie. Co jakiś czas po prostu wyskakuje okienko ze zmianą kontrastu i widzę jak spada w dół, jakbym to ja ustawiał to na przyciskach u monitora.
    Jest to na tyle denerwujące że to okienko nie chce się wyłączyć, muszę czekać aż zniknie samo, potem znów podkręcać kontrast i tylko czekać aż  za kilka sekund sytuacja się powtórzy :/
    Czy ktoś spotkał się już z takim problemem?
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #786 dnia: Czerwca 10, 2012, 21:17:57 »
    Jaki monitor? Chyba głównej informacji brak... :/

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #787 dnia: Czerwca 10, 2012, 21:28:51 »
    Faktycznie, nie podałem tego co najważniejsze :)
    Nazwa monitora to: BenQ FP71GX
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #788 dnia: Czerwca 10, 2012, 22:22:21 »
    Nie żebym wiedział co jest nie tak, ale mam niemal identyczny problem na BenQ E2220HD, tyle tylko, że u mnie wyświetla się okienko pokazujące informację o zmianie sygnału z DVI-D na kolejno HDMI1, HDMI2 i VGA, po czym znów powraca do DVI-D. Dlatego ten BenQ jest prawdopodobnie moim pierwszym i ostatnim monitorem tej firmy...

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #789 dnia: Lipca 07, 2012, 13:16:16 »
    Stoję przed wyborem nowej karty graficznej. Zdecydowałem się na zakup karty radeona HD 6870. Tylko zastanawaim się jaka firma byłaby najlepsza. Gigabyte, Asus, Sapphire? Aktualnie na oku mam kartę Asusa po 650zł wersję overclocked z gwarancją na 3 lata. Jak myślicie warto to kupić?

I jescze jedno. Jak myślicie, któa z tych dwóch kart byłaby lepsza i wydajniejsza w grach? Radeon HD 6870 czy GeForce GTX560?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2012, 13:29:35 wysłana przez MaksJ23PL »
    MJ

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #790 dnia: Lipca 08, 2012, 02:58:10 »
    Raczej Radeon. I najważniejsze:  weź wersję 2gb a nie 1gb, bo różnica w cenie nie będzie wielka, a w wydajności będzie.
    Co do firmy, to musisz się niestety sugerować napisami na pudełku.

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #791 dnia: Lipca 27, 2012, 15:27:29 »
    Co do firmy, to musisz się niestety sugerować napisami na pudełku.
    Zwykle przy testach po premierze na różnych stronach są porównania tego co oferują.
    <00:04:22>"Argaleb": czas to ja mogę marnowaćna hejcenie refu, punisher jest zwykłym chłystkiem

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #792 dnia: Sierpnia 07, 2012, 13:46:07 »
    Dobry. Ja piszę w sprawie, Visty. Otóż już mi się znudził zwykły skin, więc chciałem sobie zmienić. Znalazłem stronkę gdzie jest ich do pobrania aż 25. Wybrałem najciekawszy ale ale. Mam Viste Home Basic. Ta wersja podobno nie ma Aero glass. Wiecie, ta przeźroczystość co w 7emce. No okej. Wszystkie motywy pokazują jakież one są piękne, przeźroczyste i w ogóle. No u mnie tego nie ma. Oczywiście np. pasek zadań ładnie pięknie się zmienia, gdy np. właśnie teraz piszę, on robi się właśnie taki przeźroczysty, tak jak powinien wyglądać. Start już nie. -.- A gdy chcę sobie pooglądać pulpit, robi się szary no i nie jest już przeźroczysty. :( Wie ktoś jak na to zaradzić?

Dobra, nie ważne już. Poradziłem sobie z tym. ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2012, 15:32:21 wysłana przez Theoden »

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #793 dnia: Sierpnia 24, 2012, 21:43:51 »
    Dołączę się do dyskusji. A oto mój sprzęt:

Zwykły PC
    Windows XP
    AMD Sempron(tm) Procesor 3400+ 1,8 GHz
    1,5 GB Ram
    11,0 GB wolnego miejsca na dysku twardym
    NVIDIA GeForce 7300 GS 256 MB
    Monitor Plug and Play
    Głośniki Realtek

Trochę słaby. Gdyby nie to że ma 5 lat to nie byłby taki zły :P
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #794 dnia: Października 15, 2012, 20:15:03 »
    Promocja Pakietu Internetowego Panda 2013 na 180 dni, może ktoś skorzysta..ponoć lekki dla systemu. Nie probowałem nigdy tego pakietu..ale w googlach znajdziecie testy. Linki do poszczególnych pakietow jeszcze działają.

http://malwaretips.com/Thread-Promo-PANDA-2013-FINAL-with-6-month-180days-Free-Trial-License

"W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."