Czy opłaca się kupować kartę dźwiękową? Czy jest jakaś ogromna różnica między nią, a zintegrowaną kartą dźwiękową? Jeśli tak to jakie karty dźwiękowe byście mi polecili?
To jeszcze zależy na czym i co będziesz słuchał...
Pamiętaj, że kupowanie wyszukanej karty nic Ci nie da jeżeli będziesz słuchał muzyki w formacie mp3 w jakości 128/kbps na słuchawkach za 5 złotych z kiosku.Może przesadziłem, ale mniej więcej tak to wygląda.
Dla przykładu - po co kupować najnowszą kartę graficzną, jeżeli masz 15'' kineskop , który przez ostatnie 10 lat stał koło 200W kolumny :p
Ale oprócz tego, przedstawię tu swój problem z kartą graficzną.
Otóż mam posiadaniu Gainward GeForce 260GTX 1.7GB
Problem objawia się w ten sposób, że od czasu do czasu(głównie przy wp.pl, youtube) ekran zgasnie, zapali się na nowo z inforamcją - Sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność.
Jest tez inny objaw.Zmiana obrazu.Nie wiem jak to nazwać - obraz zachowuje się jakby stracił kolory (takie RGB), zawiesza się, migocze - kursor robi się prostokątny ale chodzi, oprócz przycisków.Po chwili się wyłącza i monitor traci sygnał.Wyłącza się....
Szukałem chyba już wszędzie, reinslatowałem sterowniki, używałem programów do reinstalacji, czyszczenia.Najlepsze jest to, że nie mam żadnych raportów w systemie.Przy diagnostyce wszystko działa jak należy...
Nie wiem, co mogę jeszcze napisać....
Monitor to iiyama 24'' [ProLine E2407HDSV]
zasilacz to Modecom Feel 500 ATX
płyta główna Gigabyte GA-MA770T-UD3P
Procek AMD Phenom II Quad-Core 945 Box [AM3 - 125|45nm]
Kość pamięci to Kingston DDR3 2GB 1066MHz CL7 x 2
Nie wiem co z tym....Jakieś pomysły?