Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 190645 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #750 dnia: Stycznia 08, 2012, 22:38:46 »
    Może zmień przeglądarkę  ?  Albo wgraj starszą wersję firefoxa .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #751 dnia: Stycznia 17, 2012, 15:12:49 »
    Witam. Mam pewien kłopot na komputerze. Otóż mój brat(wyjątkowo idiotyczny i dziecinny człowiek) wgrał na pulpit tapetę, która doprowadza mnie do szału i wyłączył aplet ekranu. Może mi ktoś powiedzieć jak z powrotem go uruchomić, abym mógł zmienić tapetę na coś normalnego?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #752 dnia: Stycznia 17, 2012, 15:21:02 »
    Może Start -> Panel sterowania -> Personalizacja...?

A jeśli masz całkiem zablokowany dostęp, to spróbuj tu - http://forum.idg.pl/aplet-ekran-t121056.html

Offline FilipM3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #753 dnia: Stycznia 29, 2012, 18:37:05 »
    Karta graficzna: Radeon 4650 HD 1GB DDR2
    Procesor: 2,51GHz Dual Core
    Ram: 4GB DDR2

Teraz pytanie. Zadziała mi BF3? Chociażby na najniższych.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #754 dnia: Stycznia 30, 2012, 18:22:17 »
    Zaryzykowałbym stwierdzenie że pójdzie na obniżonych średnich.... ;P zanim mnie zjedzą powiem jeszcze żebys poszukał stronki/programu do sprawdzania tego typu rzeczy, pamiętam że tak sprawdzałem Skyrima, ale stronki już nie pamiętam ;)
    No to teraz ja:
    Od jakiegoś czasu planuję zakup nowego kompa, a w związku z tym że złoty powoli ale regularnie się umacnia zacząłem szukać części do składaka... ;P
    Niestety moja wiedza o komputerach kończy się na szybkości traktowania procków, ewentualnie pamięci kart graficznych... :/
    W związku z tym mam prośbę żebyście podpowiedzieli jakie części (bez monitora) do złożenia kompa za 2500-3000 zł byłyby najodpowiedniejsze...
    Komp przede wszystkim do gier...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #755 dnia: Lutego 04, 2012, 17:05:05 »
    Cześć. Mam problem z nową myszką - a dokładniej z jej czułością, chyba. Stara się zepsuła - i kupiłem nową, Tracer Diablo. Ta nowa jest strasznie... dziwna dla mnie, i nie mogę czasami wcelować w ikonkę np. folderu, i to jest strasznie wnerwiające. Tak samo jak z adresem na daną stronę, itp. Nie wiem co robić, czy to problem z komputerem czy z myszką - nie chcę się wygłupić idąc z komputerem do "uzdrowiciela", być może tkwi problem z czułością myszki, zmieniłem ustawienia ale to tylko zmieniło na krótszą metę to. To jest strasznie wnerwiające, proszę odpowiedzi użytkowników którzy znają się coś na ten temat.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #756 dnia: Lutego 04, 2012, 22:36:57 »
    Najpierw sprawdź myszkę na innym komputerze , pożycz inną myszkę od kolegi . Masz do myszki podkładkę ?  Bo mi myszka wariuje bez podkładki.
    Pozdrawiam.
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #757 dnia: Lutego 05, 2012, 14:27:34 »
    Mam myszkę z podkładką, na drugim komputerze myszka działa normalnie. Zmieniłem czułość na szybszą, kombinowałem z długością kabla - nawet pozycję myszki zmieniałem - taki sam efekt. Będę musiał niestety wybrać się z komputerem do uzdrowiciela :/ .

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #758 dnia: Lutego 06, 2012, 20:32:25 »
    Mam takie głupie pytanie.Czy do mojego internetu z UPC (przewodowy) da się podłączyć router i czy będzie sieć wi - fi?

PROBLEM?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #759 dnia: Lutego 06, 2012, 21:22:55 »
    Jeżeli zamontujesz router posiadający antenę wifi i skonfigurujesz je w opcjach routera nie będzie z tym problemu. Uważaj tylko bo niektórzy dostawcy lubią blokować internet po wykryciu zmiany mac adresu(indywidualny numer identyfikacyjny karty sieciowej np komputera lub właśnie routera). W takim przypadku trzeba do dostawcy dzwonić żeby odblokował internet. Można jednak temu zapobiec zamieniając macadres routera na taki sam jak ma twój komputer przed podłączeniem go do sieci, pewno gdzieś w googlu gdzieś piszą jak to zrobić. Nie jestem pewien czy twój dostawca tak ma w zwyczaju ale lepiej uprzedzić. Ale podsumowując router wifi można podłączyć do zwykłej sieci przewodowej.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #760 dnia: Lutego 06, 2012, 23:23:28 »
    Cześć. Mam problem z nową myszką - a dokładniej z jej czułością, chyba. Stara się zepsuła - i kupiłem nową, Tracer Diablo. Ta nowa jest strasznie... dziwna dla mnie, i nie mogę czasami wcelować w ikonkę np. folderu, i to jest strasznie wnerwiające. Tak samo jak z adresem na daną stronę, itp. Nie wiem co robić, czy to problem z komputerem czy z myszką - nie chcę się wygłupić idąc z komputerem do "uzdrowiciela", być może tkwi problem z czułością myszki, zmieniłem ustawienia ale to tylko zmieniło na krótszą metę to. To jest strasznie wnerwiające, proszę odpowiedzi użytkowników którzy znają się coś na ten temat.
    Mam myszkę z podkładką, na drugim komputerze myszka działa normalnie. Zmieniłem czułość na szybszą, kombinowałem z długością kabla - nawet pozycję myszki zmieniałem - taki sam efekt. Będę musiał niestety wybrać się z komputerem do uzdrowiciela :/ .
    Sprawdź czy masz zaznaczone: Panel Sterowania > Drukarki i inny sprzęt > Mysz > Opcje wskaźnika > Ruch - Zwiększ precyzję wskaźnika. <- Tak jest na XP, na innych systemach na pewno też w podobnym miejscu jest taka opcja.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #761 dnia: Lutego 09, 2012, 14:31:05 »
    Panowie mam problem. Ostatnio miałem kłopoty z komputerem typu:
    -Komputer nie uruchamiał się po włączeniu tzw"powera".
    -Udana próba uruchomienia nastąpiła po kilkakrotnym odcięciu prądu od jednostki centralnej
    -po rozebraniu zasilacza"bo tu chyba był problem, zmuszony byłem do wymiany trzech kondensatorów, które się zużyły(wypukłe do góry).
    Po tej całej operacji komputer odpala się prawidłowo lecz.....

Monitor, który wcześniej był już w użyciu tego komputera przestał wykrywać sygnał. Czego efektem jest czarny ekran z napisem" Brak sygnału"

Monitor ma wbudowaną opcję telewizora tak więc stwierdziłem,że trzeba to sprawdzić. Przełączyłem na tryb tv-było ok. Potem wróciłem na obraz Komputerowy i znowu "Brak Sygnału"
    Jestem pewien że kable w komputerze są po podłączane prawidłowo, gdyż sam to robię i raczej nikt nie ingerował w okablowanie w czasie gdy wystąpiła awaria.

Proszę o pomoc(Piszę ze szkoły)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #762 dnia: Lutego 09, 2012, 17:32:54 »
    Wywal ten zasilacz i kup nowy. Zasilacz paradoksalnie jest jedną z ważniejszych części komputera i ręczna wymiana kondensatorów nie jest najlepszym pomysłem. Może się okazać że przez grzebanie w zasilaczu spaliłeś sobie kartę graficzną a to już naraża na poważne koszty. Polecam też poczytać w internecie jakie zasilacze są na czarnej liście, spalenie komputera urozmaicone kłębami dymu może i wygląda ciekawie lecz bywa irytujące.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #763 dnia: Lutego 10, 2012, 19:04:56 »
    Kolejny Kłopot...
    Informatiker naprawił komputer i monitor w pracy wykrywał.
    Potem po powrocie do domu znowu nie wykrywa monitora. Sprawdziłem inny komputer i bez problemu wykrył mój monitor tylko na moim naprawianym kompie znowu nie wykrywa żadnego monitora POMOCY!!!

@problem naprawiony
    « Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2012, 12:41:49 wysłana przez Peterov »

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #764 dnia: Lutego 11, 2012, 12:44:59 »
    Sorki za multi ale ta sprawa nie może czekać

Komputer wczoraj działał jak należy jednak dzisiaj przy porannym uruchomieniu komputera wyskakuje mi bluescreen po załadowaniu się windowsa(przed pojawieniem się okna z profilami) a następnie system się restartuje. Nie wiem co robić?? i czy format pomoże